Sa faci acte de propietate cu iubitul tau, in care esti co-propietara, inainte sa incepi constructia, ca risti sa te trezesti in strada, fara casa si fara nimic.
Buna.Cum adica va fi jos doar bucatarie si garaj? Si unde va dormi soacra? Pui o femeie batrana sa urce treptele pana sus, unde ajunge langa dormitorul vostru? La baie unde merge? Tot sus? Foarte proasta idee.
Ori traiti cu ea si ii oferiti conditiile necesare, adica spatiul cat o mica garsoniera la parter, cu toate functiunile necesare, ori va mutati separat.Plus, aveti bugetul necesar? O casa nu se face cu cateva zeci de mii de euro.Ganditi-va bine inainte de a actiona.
Deci terenul și banii sunt ai soacrei...Ca altfel nu vad cum ti-ar putea comanda pe bani tai.
Ideea e ca și dacă faci 10 bucătării cu soacra tot nu te vei înțelege.Asa ca soluția e sa nu stai cu soacra.
Dacă nu poți să îl convingi să facă și o alta atunci stai cu ea sau fără în bucătărie să îi arăți cum că ști să gătești pentru fisu. Eu așa fac. Și se oftică?
Soacra trebuie respectata ca mama a partenerului tau, dar nu are dreptul sa ia decizii in numele tau, nu are dreptul sa-si impuna vointa asupra ta, nu are dreptul sa-ti dea ordine.
Ceea ce nu inteleg eu este... daca voi va construiti o casa noua, ce sa caute soacra acolo? De ce nu sta unde a trait si pana acum, si sa va lase in pace pe voi? Daca partenerul tau e sub papucul muma-s1i (admin, eu zic sa revizuiesti soft-ul, pentru ca nu-mi da voie sa scriu corect romaneste; am fost nevoit sa folosesc "1", pentru ca nu m-a lasat sa folosesc doi "i"), eu zic sa ai mare grija in ce te bagi.
În primul rând, nu este deloc o idee bună să locuiți cu părinții, sau ei cu voi. Inevitabil, apar conflicte.
În al doilea rând, grijă mare cu formele legale, dacă nu sunteți căsătoriți. Asigură-te că nu rămâi ulterior cu buza umflată. Nu te baza pe încredere.
Strict în privința soacrei tale - simplul fapt că încearcă să impună anumite lucruri, încă de la început, nu face decât să sublinieze ce spuneam mai sus. Eu zic să construiți casa făcând abstracție de soacră și de ce vrea ea.
Esti foarte pretentioasa. ce iti poate face soacra daca impartiti aceeasi bucatarie? nu e ca si cum ati gati in acelasi timp. nu e ca si cum ati gati doar pentru voi si iubitul tau, fara a gati si pentru cealalta (adica tu sa gatesti numai pentru tine si iubitul tau sau soacra sa gateasca pentru ea si fiu-sau)
Ești însurat/ măritată? Ai trăit cu socrii in casa?
Conteaza? Spune-mi sincer. Conteaza? Daca nu se impaca cu soacra, in general, iar iubitul tine mult la mama lui, ori il pune sa faca o alegere, ori pleaca singura. Nu e de recomandat nimanui sa ramana intr-un mediu care nu ii face bine. Dar daca se impaca cu soacra, in general, si are doar un moft, acela de a avea doua bucatarii, una pentru ea, una pentru soacra, eu nu cred ca are motiv de a isi permite un asemenea moft.
Contează, cum sa nu conteze. Altfel nu ai ști cât de nesănătos e pentru o relație de cuplu să împarți casa cu părinții.