Tu vrei sa fii evereic anumai pentru ca iti place cum se comporta evreii? penibil. TU crezi in Iisus? Daca crezi in El atunci nu ai cum sa fii evreica.Pentru ca tu trebuie sa crezi ca Iisus nu s-a nascut, si ca exista doar Dumnezeu.
Si pentru a deveni evreica trebuie s ate convertesi la religia aceea, o sa fii rebotezata, cu un al alt nume, evreu.
Ai citit biblia(sau ce au ei acolo)? ti se pare elocvnet ce scriu ei acolo?
pace!
Sinagoga e lacasul de cult al evreilor.
Nicidecum un taram al fericirii asemanat cu Nirvana si Raiul etern.
E interesanta povestea ta.
dincolo de asta, cred ca cel mai bine ar fi sa mai astepti, sa te documentezi, sa stii totul despre aceasta religie, in special despre ceea ce cred si sustin ei. Convertirea la o alta religie se face destul de greu si doar pe motive f bine intemeiate!
Cat despre ai tai...probabil le va fi greu la inceput, dar cu timpul vor accepta. pana la urma, alegerea religiei este libertatea pe care o avem fiecare dintre noi. Am gasit un articol care poate te va ajuta
"Trecerea la iudaism este foarte complicată - sau cel puţin aşa spun oficialităţile evreieşti de la Bucureşti.
"Comunitatea noastră nu poate converti cetăţeni de altă religie, la iudaism. Ar fi ca un fel de prozelitism, iar noi nu urmărim aşa ceva.
Cu atât mai mult cu cât este interzis să acceptăm o convertire care să aibă la bază motive materiale, cum ar fi dorinţa de a emigra sau de a găsi un loc de muncă mai bine plătit", a explicat Osy Lazăr, preşedintele comunităţii evreieşti din Bucureşti.
Pentru a deveni evreu, trebuie să ai motive extrem de serioase, iar acest lucru poate fi stabilit doar de Tribunalul Rabinic.
"Singura autoritate în măsură să aprobe convertirea este Tribunalul Rabinic, compus din trei rabini-judecători şi aceasta numai după o minuţioasă analiză a motivelor care au determinat solicitantul sa ceară acest lucru", a declarat, pentru SIBIANUL, rabinul Erenfeld.
După acordul de principiu, urmează o perioadă cuprinsă între 9 şi 12 luni, timp în care postulantul trebuie "să se pună serios cu burta pe carte", astfel încât, la sfârşitul ei, să cunoască în amănunţime toate preceptele, regulile şi legile religiei iudaice.
"În aceste luni, cel care vrea să ne îmbrăţişeze credinţa, este supravegheat şi îndrumat de o familie de evrei adevăraţi, care, la sfârşitul perioadei, garantează prin semnătură că ucenicul a respectat cu stricteţe toate normele religioase şi poate intra la examen. Mai mult, această familie-mentor este răspunzătoare pe tot timpul vieţii de orice încălcare a regulilor de către discipolul lor", a explicat rabinul Erenfeld.
După examenul de absolvire, în care proba teoretică o constituie cărţile sfinte, iar cea practică, comportamentul din timpul perioadei de ucenicie, garantat de familia-mentor, are loc ceremonia de convertire propriu-zisă.
După aceasta, Tribunalul Rabinic îşi dă acordul definitiv, iar convertitul devine egal în drepturi cu orice alt evreu născut în Israel, dintr-o mamă evreică."
Maria, ma gandesc ca tu ai cu adevarat o problema deosebit de grea si grava. E vorba de identificarea religioasa, pe care o are orice individ.Cand individul e superficial, nu da atentie acestui aspect.La tine, si numele iti este predestinat. Numai ca tu, biet copil, iti faci din asta o grija si te autoacuzi. Nu trebuie, nu esti vinovata cu nimic, asa simti tu.In Carta drepturilor omului se specifica ca fiecare om are dreptul la propria religie. Ce parere ai despre cei care declara ca sunt ateisti? E dreptul lor, nu? In ceea ce priveste intrebarea stricta, cred ca ar trebui sa vorbesti cu rabinul sau cum se numeste, el stie mai bine. Probabil botezul in religia lor si apoi casatoria cu un evreu.Esti moldoveanca, deoarece stiu ca acolo au fost multi evrei? Si sa stii ca dragostea si respectul pentru poporul israelian se numeste filosemitism, iar al celor care urasc poporul israelian, se numesc antisemitism.
Conversatie cu un preot si povesteste tot ce simti. Sa te ajute in aceasta problema spinoasa.
Nu poti avea 2 religii in acelasi timp, vorbeste cu parintii, cu oricine. Dar conteaza mult ce intelegi tu prin religie. Daca tu te consideri evreica doar pentru ca iti place sinagoga lor sau pentru ca iti plac obiceiurile lor... e aiurea. Stiu ca fiecare om are dreptul sa-si aleaga religia, dar te-ai nascut crestina, parintii tai sunt crestini, romania e o tara in care crestinismul e oficial. De ce ai schimba ceva?
Pfff nu mai inteleg generatia asta... Tie nu iti este frica de DUMNEZEU? Faci cum vrei dar gandeste-te ca vine ziua Judecatii
Fiecare ajungem la un moment în care suntem în stare să ne definim. Mulţi dintre noi sunt "în regulă" deoarece se definesc prin aceleaşi valori ca şi părinţii sau prietenii lor. Alţii caută "originalitatea" cu orice preţ doar din bravadă. Acesta este momentul tău. Poate vei greşi, poate nu. Şi din păcate puţini sunt cei deschişi la minte şi la suflet pentru a te accepta aşa cum eşti sau cum vrei să fii. Nu cred că deciziile tale sunt o greşeală, dar trebuie să îi priveşti şi pe ceilalţi şi să încerci să îi înţelegi. Ei nu te pot judeca decât din prisma valorilor pe care ei le consideră corecte.
Draga mea, in orice limba si pe orice continent ne-am afla Dumnezeu este numai Unul. Daca tu simti aceasta chemare catre iudaism inseamna ceva. Numai sa nu te inseli. Ca sa fi sigura de ceea ce simti, documenteaza-te si citeste ce scriu cartile de religie, pentru ca sa te convertesti la o alta... este tot un pacat. poti merge la un preot, un duhovnic sa te sfatuiasca, sau vb cu mama ta sau tatal tau cine crezi ca te-ar intelege. nu te grabi sa iei o decizie sa te certi cu parintii sau apropiatii din acest motiv. este pasiunea ta cea mare si oamenii din jurul tau trebuie sa te accepte asa. Eu iti sugerez(daca nu ai facut-o pana ak) sa scrii un jurnal cu tot ce ti s-a intimplat de la 12 ani pana ak, sa lasi timpul sa decida: poate te mariti cu un evreu si-atunci o sa te convertesti orkum. succes
Buna, maria! parerea mea este ca nu conteaza cine sau ce esti, atata timp cat crezi in D-zeu, si nimeni nu are dreptul sa te judece, pentru cel ce este indreptatit sa o faca, este EL, D-zeu. familia ta, ar trebui sa-ti inteleaga aceasta dorinta, nu sa rada.eu iti doresc multa putere, si rabdare, caci doar asa vei putea trece peste...lume.ai grija de tine. 1multa sanatate! Beatrice.
Probabil ca obsesia asta se trage dintr-o viata anterioara.Incearca sa vorbesti cu parintii tai si sa-i rogi sa te ajute. Explica-le ca acolo te simti tu cel mai bine, iar ei daca te iubesc si vor sa te vada fericita te vor ajuta.
Impresionanta poveste
Intradevar nu stiu prea multe despre evrei dardraruirea ta fata de aceasta religie e impresionanta. Eu cred ca foarte putini oameni sunt atat de atasati fata de o religie si unor oamnei nici nu le pasa ce relige au. Tu trebuie sa faci ceea ce simti si ce crezi...
Nu mai pune la inima tot ceea ce zic sau ce cred parintii tai despre iudei. Fiecare il simte pe Dumnezeu sau infatisarile lui in moduri diferite... iar tu l-ai regasit in aceasta religie. Iar daca tu crezi ca acolo este locult tau nu mai ezita. Converteste-te! Peste un an vei fi majora si vei face tot ce vei dori.
Cat despre batjocurile celor din jur... nu apleca urechea la cei care nu cred nici macar in Dumnezeul religiei lor, iar parintii tai vor trebui sa te inteleaga avand in vedre ca tu iti doreti aceasta religie inca de la 12 ani.
Mult succes!
Evreii nu sunt un pericol pentru nimeni! sunt oameni ca noi toti, NU trebuie sa-i uram ( spune asta parintilor tai) Daca credem in Isus Cristos si-L iubim atunci trebuie sa-I respectam si neamul nu? sau Isu s este de undeva din Balcani?!? cat despre religia lor, Mozaismul este credinta bazata doar pe scrierile Vechiului Testament, ei nu cred in Hristos Mesia, Mantuitorul, Fiul lui D-zeu. Ei il asteapta inca pe Hristos, AICI ESTE PERICOLUL LA CARE TE EXPUI! conform scrierilor Noului si Vechiului Testament, va veni un fals mesia, pe care evreii il vor primi cu bratele deschise. Tu deja ai un Dumnezeu, pe Isus Cristos, NU-L dezamagi! e singurul Dumnezeu!
Buna Maria! am citit povestea ta din intamplare si poate prea tarziu. Poate ai primit mai multe critici decat incurajari, sau poate problema ta e ca si rezolvata si nu mai exista o dilema in mintea ta, oricum toate acestea nu conteaza prea mult atat timp cat tu iti doresti cu adevarat un lucru. Iar faptul ca esti nesigura si iti pui intrebari este absolut normal, acest lucru nu demonstreaza decat ca ai o dorinta arzatoare iar constiinta ta este vie. Cel mai important pentru tine si mai ales pentru linistea ta este ca gasesti cauzalitatea subtila a dorintei tale. Uneori aceasta cauza poate fii de natura transpersonala sau transgenerationala iar aflarea ei iti poate dezvalui raspunsurile multor intrebari fara raspuns precum si experienta minunata a imbogatirii si evolutiei spirituale. Bineinteles ca rolul principal in aceasta experienta iti revine tie, insa pe langa ajutorul unui preot, al parintilor si prietenilor, suportul unui psiholog iti poate fi de un real folos. Daca doresti, te pot sprijini in acesta problema sau iti pot recomanda un alt psiholog. Toate Bune!
Esti nebuna femeie! stai cuminte si du-te la biserica ortodoxa si lasa-ne cu astea!
Hm... da! interesant ceea ce citesc chiar nu stiu ce sa iti raspund! dar iti doresc sa te identifici int-un moment dat intr-o religie! sper sa ne mai scrii despre ce ai mai facut si ce ai rezolvat!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: