Orice lucru ai face in totdeauna vor exista oameni care te vor judeca asa este lumea, este foarte usor sa-i critici pe cei din jur in loc sa fii mereu langa ei.Totusi cred ca cei care fac rau dinadins o fac ca rezultat din propriile frustrari si obstacole tu trebuie sa mergi inainte si sunt sigura ca sunt in preajma ta oameni care sunt in aceeasi situatie ca tine trebuie doar sa-i gasesti pe adevaratii prieteni chiar daca te imprietenesti la inceput doar cu o persoana pentru ca in timp o sa va gasiti si alti prieteni care sa merite
Buna
Este foarte greu sa realizezi ca in cei care aveai incredere si te-ai deschis sufletul, de fapt sunt profitori ori nu pun pret pe acea prietenie adevarata, incearca sa te consolezi cu ideea ca nu te meritau si ca tu meriti ceva mai bun
Inmcearca sa iti faci noi prieteni, si nu te mai deschide in fata nimanui pana nu te convingi ca sunt cu adevarat umani si merita afectiunea si prietenia ta, sunt tot mai rar astfel de prieteni dar sunt
O zi frumoasa sa ai
Tot ceea ce spun ceilalti, nu are legatura cu tine, are legatura cu ei. Nu lua nimic personal. Invata arta detasarii, invata sa te iubesti, sa zambesti, sa te respecti cu adevarat, cauta valorile superioare si incearca sa vezi doar binele din om. Daca privesti raul din om, vei vedea doar raul, daca privesti binele, vei vedea doar binele. Viata e prea scurta ca sa stai trista. Te imbratisez
Nu trebuie decat sa-ti raspunzi singura la intrebarea de ce s-au intamplat toate acestea. Trebuie sa existe o explicatie.
Tocmai. ca nu imi explic. De ce prietena mea cea mai buna a ajuns sa ma minta in fata. De ce fostul meu prieten a ajuns sa ma vorbeasca pe la spate..de ce toata lumea din jurul meu, ma ia drept o proasta..si ma tradeaza. Toate persoanele pe care le iubesc, si am avut incredere in ele.
Bucura-te ca ai scapat de persoanele care nu erau prieteni adevarati.Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi unele articole utile.
In acest caz ai putea sa studiezi putin firea umana, comportamentul, tipul de oameni, prentru a putea preveni si evita situatiile spuse de tine. Iti recomand sa citsti operele lui F.M.Dostoievski.
Romane și nuvele
(1846) Oameni sărmani (Бедные люди)
(1846) Omul dedublat sau Dublul (Двойник)
(1847) Gazda (Хозяйка)
(1849) Netoșka Nezvanova (Неточка Незванова) - neterminat
(1859) Visul unchiului (Дядюшкин сон)
(1859) Satul Stepancikovo și locuitorii săi (Село Степанчиково и его обитатели)
(1861) Umiliți și obidiți (Униженные и оскорблённые)
(1862) Amintiri din casa morților (Записки из Мёртвого дома)
(1864) Însemnări din subterană (Записки из подполья)
(1866) Crimă și pedeapsă (Преступление и наказание)
(1867) Jucătorul (Игрок)
(1869) Idiotul (Идиот)
(1870) Eternul soț (Вечный муж)
(1872) Demonii (Бесы)
(1875) Adolescentul (Подросток)
(1880) Frații Karamazov (Братья Карамазовы)
Povestiri
(1846) Domnul Proharcin (Господин Прохарчин)
(1847) Un roman în nouă scrisori (Роман в девяти письмах)
(1848) Nevasta altuia si un soț sub pat (Чужая жена и муж под кроватью)
(1848) O inimă slabă (Слабое сердце)
(1848) Polzunkov (Ползунков)
(1848) Un hoț cinstit (Честный вор)
(1848) Un pom de Crăciun și o nuntă (Ёлка и свадьба)
(1848) Nopți albe (Белые ночи)
(1849) Micul erou (Маленький герой)
(1862) O întâmplare penibilă (Скверный анекдот)
(1865) Crocodilul (Крокодил)
(1873) Bobok (Бобок)
(1876) Poveste de Crăciun (Мальчик у Христа на ёлке)
(1876) Centenara (Столетняя)
(1876) O femeie blândă sau Smerita (Кроткая)
(1876) Mujicul Maréi (Мужик Марей)
(1877) Visul unui om ridicol (Сон смешного человека)
Iti recomand sa le citesti intr-o ordine cronologica. Trebuie sa te maturizezi, sa afli cat mai multe despre lumea care te inconjoara si despre firea umana. Acele opere te vor ajuta enorm. Bafta!
Nu trebuie sa te simti singura si părăsită. Asa e viața. Oamenii sunt rai, vorbesc mult si prost, sunt invidiosi. Tu nu trebuie sa pui la suflet. Nu ai nimic altceva de făcut decât sa continui sa iti faci prieteni pentru ca nu poti sa ramai singura toata viața, dar pe mai târziu sa stii ca nu poti avea încredere in nimeni, decât in tine si in mama ta care nu te-ar trăda niciodată si căreia ii poti spune orice. Multa bafta
Stiu,dar iei erau tot ce aveam. Nu sunt foarte sociabila, si nu am nici eu o parere buna despre mine, greu ma imprietenesc cu cineva. Si pe iei ii credeam tot ce aveam mai depret. Pana si baiatul care il iubesc, ma vorbeste pe la spate..si ii crede pe alti care incearca sa bage raca intre noi. Desi stie asta continua sa creeada. Numai am nici un prieten, iar mama oricat m-ar intelege, e mult mai invarsta..si nu ma intelege. Ce as putea sa fac sa nu cad intr-o depresie..pentru ca tocmai ce-am iesit. si acum iar cad.
Nu trebuie sa te simiti prost nu trebuie decat sa-ti bagi picioru' sa mergi mai departe viata e prea scurta si nu poti sa o pierzi stand trista mai sunt un milion de baieti de care poti sa te indragostesti, mai sunt milioane de oameni cu care ai milioane de lucruri in comun si care ar fi alaturi de tine in orice clipa si in momentul asta o sa vezi cine sunt adevarati prieteni [:*]