| Adrian a întrebat:

Buna!
Incerc de multa vreme sa imi dau seama care este problema mea. Am gasit cateva raspunsuri, dar solutia inca nu o stiu.Privesc viata din alt unghi, ma uit la ceilalalti si chiar nu am ce vorbi cu ei...Limbajul meu este foarte controlat, chiar exagerat, sunt foarte constient de ceea ce spun si creierul meu analizeaza fiecare propozitie inainte de a o rosti.Peste tot unde ma duc, se vorbesc subiecte neinteresante pentru mine, pot spune ca puerile.Nu aud pe nimeni vorbind despre poezie, literatura, desen, plimbari, etc.In ziua de azi, toata lumea vede ca distractie doar discoteca/cluburile, balamucul si dezmatul (nu vreau sa par un bunic din 1900 toamna) dar cred ca un creier aerisit si un trup plin de viata este tot ceea ce ai nevoie sa te simti bine. Observ cu stupoare ca e la moda sa fii al dracului si cu nasul pe sus in orice imprejurare.
Vedem in jurul nostru oameni care uita sa mai zambeasca, stresaţi si carora parca nu le mai ajunge timpul pentru a face tot ceea ce-si propun...sunt prea ocupati sa vada lucrurile marunte din fata lor. N-am reusit niciodata sa ma adaptez pe deplin schimbarilor bruste sau mototoale din viata mea; a ramas mereu in trecut cate o bucatica de suflet ce ma striga disperat sa revin...as vrea sa fiu uneori altfel, sa pun mai putin suflet, sa fiu mai superficial, sa nu-mi mai pese atat de mult de cei din jur, sa ma gandesc doar la mine. Poate mi-ar fi mai bine, poate as face fata cu usurinta oricaror schimbari. Dar nu sunt asa! Eu sunt exact opusul. Oare gandesc eu anormal, sau sunt prea diferit?

13 răspunsuri:
| Luori a răspuns:

Diferit fata de unii. dar oameni care sa-ti placa, sunt; poate dai mai greu de ei, dar poate ca cu cat ii cauti, cu atat parca se ascund. Iti calculezi cuvintele care le scoti din gura, sau care le tastezi, inteleg. Dar si miscarile? Reactionezi dupa ce stai si analizezi sau te mai lasi din cand in cand purtat de val? Ce-i prea mult, strica, aminteste-ti asta.
Nu te lasa cufundat in ganduri, cand nu-i cazul. Trebuie sa scoti la iveala si energia negativa. trebuie sa mai ciupesti putin din ce doresti, atunci cand crezi ca nu poti avea.
Din tot ce ai spus, observi ca-ti lipseste ceva. poate e un gram de nebunie. Suna aiurea? Ia incearca.
Si cred ca degeaba incerci sa gasesti un raspuns aici, cand el se afla de fapt. in viata ta.
Cu totii avem o usa in trecut care ne mai cheama. o am si eu, si e destul de puternica. Dar depinde de noi cum o privim, depinde de noi cum o lasam sa actioneze asupra noastra. Indiferent cum arata trecutul nostru, ne asteapta un viitor imaculat.

Apache
| Apache a răspuns:

Esti un om inteligent! :. vezi lumea din alt unghi si asta e bine! esti diferit dar asta e bine! esti exemplu pentru ceilalti sa stii!

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Esti un om de valoare Adrian! Nu-ti face probleme, mai sunt oameni ca tine si cu siguranta ii vei intalni! Si eu sunt " o ciudata ", mi s-a spus foarte des ca nu socializez...cand de fapt nu am avut cu cine!

| BabyDollRalukks a răspuns:

Draga Adrian. Nu stiu ce varsta ai,dar sa stii ca citind ce ai scris,m-ai impresionat. Nu am cuvinte sa imi exprim bucuria ca am mai gasit pe cineva care seamana cu mine,nu intru-totul,dar partial. Mi-ai creat impresia unui baiat matur,sigur pe sine si increzator,tipul de baiat care imi place. Esti cu picioarele pe pamant tot timpul si stii ce este bunul gust. Nu vad de ce ai fi ingrijorat de asta? Ar trebui sa fii mandru de tine deoarece esti o persoana cu adevarat deosebita si trebuie sa ai mai multa incredere de sine. Tu crezi ca esti anormal,dar pentru unele persoane esti cat se poate de logic. Si eu ma gandesc foarte mult la persoanele din jurul meu si ce cred ele despre mine,si uneori sufar pentru ca nu ma gandesc indeajuns la mine,asa cum o fac pentru ceilalti.Din acest lucru se deduce faptul ca esti sensibil,o calitate care iti incalzeste portretul moral. Nu te ingrijora,ca sa nu te simti prea ciudat,intra in discutiile prietenilor tai,chiar daca sunt stupide. Tine minte ca de la fiecare in parte inveti ceva,indiferent de varsta. Din greselile altora inveti,deoarece viata noastra e prea scurta pentru a le incerca pe toate. Crede-ma! Esti cat se poate de normal, de uman, nu trebuie sa te asemeni cu orice depravat mintal ca sa spui ca esti normal. Tie iti trebuie un cerc de prieteni la fel de inteligenti ca tine.Nu trebuie sa te cobori la nivelul oricarui maniac al petrecerilor sau fanatic al sexului opus.Nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca toti am fi la fel,atunci ce rost mai avea? Tu,baiete,esti un adevarat gentle-man, un exemplu si un diplomat innascut. Ai incredere! Ralu, 13happy

| Zazu a răspuns:

As incepe de unde a terminat Mihaela, nu stiu daca am avut sau daca am cu cine sa "socializez".Ma vad ciudata uneori in bula mea de aer.Am avut,totusi,norocul sa fiu inconjrata de oameni sclipitori,caut mereu persoane care au stralucire,de la care sa asimilez ceva bun.
Genul de vorbe tip palavrageala le incerc, dar nu ma simt eu, parca imi insel propia persoana.De multe ori incerc sa ies din bula de aer,sa fiu "ei",incerc,ma straduiesc, fac eforturi, dar nu merge.De cele mai multe ori sunt dezamagita si imi spun daca, oare, am pretentii prea mari de la ceilalti.Ptr ca sunt ciudata par aiurea in tramvai in anumite situatii.Sunt genul de femeie care nu prefera mediocritatea.

| UnicornsAreLove a răspuns:

Nu,nu esti anormal.Si eu cred ca literatura si plimbarile sunt subiecte mai interesante.Eu iti spun ca e bine ca nu te gandesti numai la tine si iti pasa si de cei din jur.Cand te gandesti doar la tine poti sa pierzi prieteni.Nu toti oameni trebuie sa fie la fel. Unii mai egoisti alti mai buni.Asta e felul nostru de a fi! Esti perfect normal! Peace!

| jhonny999 a răspuns:

Esti un tip inteligent dar cauta sa-ti gasesti punctul de Echilbru sa te detasezi de problemele celorlanti daca nu te vor coplesi tot timpul.Sigur vei reusi ai toate resursele.Cit despre subiecte de discutie trebuie gasita o persoana care gindeste asemeni tie, cam rare dar vei gasi.Un mare filozof a spus; Toti Oameni Sunt la Fel. Diferenta o face educatia si invatatura.

| ParanoidOwl a răspuns:

Nu esti anormal. Esti doar, cel putin la prima vedere, inteligent. In ziua de azi te simti tot mai singur in pozitia asta, populatia creste, IQ'ul ramane constant. Ti-as fi recomandat romanul lui Martin Page, dar a facut-o marina deja. E bine sa vezi ca mai exista astfel de oameni, caci gandirea va muri cu ultimul ganditor, iar ganditorii se imputineaza tot mai mult. Nu iti risipi 'chemarea', nu cauta integrare, oricum nu te vor accepta niciodata ca pe unul de-ai lor si nici nu te vei simti bine intre ei. Accepta-te asa cum esti si aspira la mai mult.

| Cristian_6815 a răspuns:

Adrian tu gandesti la fel ca prietena mea si este ceva de apreciat asta in special la o fata deoarece peste tot vezi numai destrabalate, eu o apreciez pe ea foarte mult prin urmare si pe tine pentru felul asta de gandire, ma bucur ca nu sunt singurul, succes in continuare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-am mai raspuns la o intrebare de genul, asa ca nu ma voi repeta. Doar vreau sa adaug ceva.Nu trebuie sa te gandesti ca tu esti cel anormal. Tu esti perfect normal. Daca toti ar gandi asa ca tine,vom ajunge departe.Dar din pacate nu se intampla asa,pentru ca stii cum e, intr-o lume nebuna, doar nebunii sunt sanatosi. Iti recomand sa citesti o carte. Se numeste " M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page. O gasesti si online. Cartea cred ca te va face sa-ti dai seama ca tu nu ai nicio problema si te va amuza putin. Dupa ce o citesti, astept un "semn" de la tine.Chiar vreau sa stiu cum ti s-a parut. Bafta!

| mady03 a răspuns:

Adrian,fiecare persoana gandeste unic! Nu vei gasi niciodata doua sau mai multe persoane care sa gandeasca la fel! Nu gandesti anormal, stai linistit! Nu-ti fa griji, toti am fost sau suntem sau vom fi asa la un moment dat! N-o sa-i multumesti niciodata pe toti!winking

| Andie_2770 a răspuns:

Esti asa cum ar trebui sa fie toti.esti de apreciat intr-adevar.
Am un prieten la fel ca tine.si crede`ma ca e foarte placut cand ies pe afara cu el.pot sa discut orice, putem sa vorbim minute intregi si ore doar despre un copac care ni s-a parut interesant.
Si da.chiar nu esti "un bunic",si e foarte adevarat ce ai spus despre faza cu "nasu pe sus si cluburile".in loc sa savureze fiecare clipa si sa se bucure de viata,ei sunt doar stresati,incuiati",gandindu`se doar la "am nevoie de,.n-am facut chestia aia,trebuie sa platesc aia, am nevoie de bani, vreau sa mor", sa fim seriosi.Acele persoane nu`si dau seama ca viata trece pe langa ei, fara ca ei sa poata s`o traiasca cu adevarat.
PS:again :Esti asa cum ar trebui sa fie toti! pace:*

| daniT99 a răspuns:

Adrian(daca imi permiteti sa ne tutuim) inteleg ca, prin nu stiu ce mijloace duvine sau de alta natura, SEMANAM! Sufeream si inca sufar de aceeasi boala, asa ca am inceput sa scriu si sa public poezie si proza( intr-adevar e o literatura mai complexa, mai delicata, asemanatoare cu a lui Modiano). Tocmai suferinta asta a mea, angoasa, inadaptabilitatea m-au fortat sa ajung aici si imi place. Sufar, cred, in plus, fata de tine, de o capacitate obositoare de psihanaliza exacta si asta ma face un scriitor destul de bun. Daca iti place literatura de ce nu scrii sau de ce nu iti folosesti talentele tale ca sa te exprimi( cateodata, cuvintele si constructiile realizate de om, de orice natura, nu ii ajuta pe unii sa se exprime). Dca te ajuta cu ceva, iti pot da mail-ul meu sa mai vorbim, sa... te ajut: toader_danyel@yahoo.com.