(deci asa arata luarire de ramas bun virtuale in cazul fetelor)
Nu inteleg cateva lucruri... Pe internet ar trebui sa aveti parte de privatiune. Cum aflase mama "Mihaelei" de asta? Poate doar daca i-a spus ei personal, alt fel nu cred ca ar fi spionat-o. BiF? Mi se pare putin cam mult spus unei persoane abia cunoscute pe internet, nu crezi? Adica am si eu din aia, dar macar am stat vreo 2-3 ani sa ne cunoastem mai bine sa vedem ce avem in comun.
Lasand la o parte asta, ma voi apuca sa incep analiza fiecarui mic detaliu scris de tine. Probabil anonimarea numelor acelor fete este o prima cauza cum ca nu ai vrea sa se cunoasca numele lor, pentru simplul fapt ca exista pe internet si persoane dubioase doritoare de rau, ceea ce rezulta ca tii la acele persoane.
Nu stiu daca avea doar Skype, poate mai avea si altele dar sa nu iti fi spus de ele. Stiu cum sunt fetele in general, si sunt de cele mai multe ori timide in privinta dezvaluirii propriei identitati. Asta denota neincrederea ei fata de tine.
Prin faptul ca ai reusit sa iti gasesti si alti prieteni inseamna ca poti gasi si alte persoane care sa te faca sa te simti bine, altele pe langa BiF-ul tau.
Revenirea ei pe joc si apelarea ei la tine, atunci cand prietena ei nu o mai contacta, o vad mai degraba ca pe o necesitate. A fost lasata balta de ea, asa ca revenise la tine. Prin asta pot sa imi dau seama ca atunci cand are nevoie de tine, vine, dar cand tu ai nevoie de ea, lucrurile nu stau la fel.
Acele despartiri si reimpacari numeroase le vad mai degraba ca pe niste necunoasteri in viata, adica nu prea stiti ce vreti una de la cealalta de fapt si preferati mai degraba sa va fie bine amandurora, lucru bun pe moment, dar trebuie luate niste masuri pe viitor ca sa va dati seama ce va doriti cu adevarat.
"Mihaela" folosise o fraza pasiv-agresiva. Stii genul ala de fraze care incep in genul "te consider o persoana buna, DAR". Prin fraza ei as putea sa imi dau seama ca, desi e constienta de ceea ce urmeaza sa iti spuna ce te-ar putea rani, are de gand sa o faca.
Mh, nu mi se pare in regula ca atunci cand esti ranit sa reactionezi indiferent cu "ok" ci sa iti spui si tu of-urile. Desi incerci sa faci un sacrificiu, lumea nici nu il va baga in seama si tu tot ranita vei fi.
Faza cu block-ul mi se pare o optiune nucleara. Cel mai bine este sa utilizezi acel buton cand esti agresat de cineva si te astepti sa refaca anumite lucruri deranjate pe care le-a mai facut si in trecut. Am folosit butonul si eu cu prietenii, dar constientizasem ca am gresit si am rezolvat-o. Momentan doar doua persoane au block, care nu au fost loiale (nu doar cunoscute de mine).
Plansul tau reprezinta manifestarea sentimentelor tale cu succes. Este foarte bine ca ai reusit sa ti le exprimi, eu nu resusesc si nu pot (uneori am incercat sa ma uit la lucruri emotionante, clipuri cu mesaje, insa 0 lacrimi)...
Faza cu unblock-ul si cu mila... Nu stai cu cineva din mila, ci stai cu cineva fiindca simti nevoia de a o face. Nu se face asa ceva, chiar daca la prima vedere pare o idee buna. Or sa apara multe neintelegeri dupa daca nu sunt rezolvate la timp.
Hmm, ma pune pe ganduri totusi scuzele ei. Nu par foarte sincere si nici nu prea exprima multe sentimente, mi se par reci, doar ca sa fie spuse. Poate ori e ea mai sensibilia, poate nu a vrut. Orice ar fi fost, ar fi trebuit totusi sa iti spuna si motivul pentru care a vrut sa isi ceara scuze, pentru ce si de ce si ar mai fi trebuit sa iti spuna si alte lucruri pe langa "sa vorbim iarasi".
Iar, alta faza: mi se pare prea grabit faptul ca azi isi cere scuze, maine iar block . Asta o vad mai degraba ca pe o metoda a ei de a se impaca cu ideea ca a rezolvat o problema, aceea find de a se "desparti" de tine, incercand sa fie cat mai putina durerea. Mi se pare totusi un pretext aducerea in discutie a mamei ele. De ce? Mamele au puterea, nu copiii lor. Se poate sa fi intervenit si pe bune, nu zic nu. Dar mai de asteptat e ca un adolescent sa caute sa faca asta, decat sa intervina un parinte intr-atat de tare in viata copilului ei.
Block-ul reciproc, inteleg asta, am avut si eu situatii de genul. A trebuit sa caut persoane care sa vorbeasca prin mine si sa exprime ceea ce am avut de spus. Si am reusit sa rezolv problemele. Dar daca nu aveti probleme foarte mari de neintelegere, v-ati fi putut pastra totusi doar ca sa fie acolo si sa va urati la multi ani, sa va mai spuneti "cmf si cmz" si chestii de genul, chiar daca ar fi fost mai rare.
Esti sigura ca s-a mutat in Italia? Se poate sa fi fost iar o scuza. Mai ales ca nu o ai pe alte retele de socializare si nu poti verifica veridicitatea cuvintelor ei. Totusi, de ce ti-ai face griji pentru plecarea cuiva daca viitorul acelei persoane urmeaza sa fie mai bun? Eu o vad iarasi ca pe o minciunica. Am avut doi care plecasera in Italia, dar despartirea era vazuta ca pe ceva bun, ne bucuram pentru ei, ii incurajam, urmau sa aiba niste vieti mai bune... Imi amintesc si eu, eram intr-a 5-a si plecase un prieten foarte bun, poate cel mai bun. Incepeam sa nu ne mai vorbim de la plecare, isi gasise si el pe altii si in cele din urma, am ramas doar prieteni pe FaceBook si atat. Nu mi-a mai raspuns la mesaje, dar stie totusi ca exist si sunt sigur ca si el simte ceva acum. In orice caz, nu ar trebui sa aiba de ce sa isi faca griji, este si alegerea parintilor si ei situ cel mai bine (nu de fiecare data) de ce au ajuns la anumite decizii. Eu cred ca ele au fost puse de "Mihaela" sa le zica asta, nu crezi?
Faptul ca o visezi de trei ori pe saptmana inseamna ca te gandesti foarte mult la ea si ti-ai dori sa puteti sa rezolvi ceva din trecut in care a fost si ea implicata. Visele sunt create de subconstient, dar de asemenea tot noi suntem aceia care ni le putem schimba pe parcurs, ori chiar opri.
Nu stiu ce inseamna "important" pentru tine cand te referi la persoane. Eu cand folosesc acel cuvant fata de cineva, ma refer ca este o persoana de incredere ce ma poate sustine/ajuta/invata lucruri noi atat pe jocuri cat si despre viata, o persoana care sa ma accepte cu bune si cu rele si un bun ascultator. Poate doar prezenta ei te face sa crezi ca e importanta, oare? Nu stiu.
Daca va certati si isi cere scuze (sa vina de la sine, fara sa ii spui tu "vorbesc cu tine doar daca iti ceri scuze"), spune-i si ce ai ruga-o sa faca astel incat sa nu mai repete anumite greseli, doar asta este unul din scopurile prieteniei, sa va imbunatatiti ca persoane. Probabil ea nici nu stie cat ai plans.
Nu cred ca poti sa o uiti asa... Stiu ca pare ciudata rezolvarea, dar numai timpul le rezolva pe toate. O sa incepi sa iti uiti, ce e drept, de ea si nici nu o sa te mai gandesti la ea asa de des cum o faci in zilele astea. Dar sigur daca te gandesti la "cu cine stateai" o sa iti apara aceste amintiri. O sa iti gasesti unii prieteni mai apropiati. Na, nu stiu ce simti tu acum. Eu n-am avut asa sentimente fata de prieteni. Doar odata cand am fost tradat ce am plans doar o zi in pat si am fost ranit o saptamana, cu traume dupa pret de un an aproape. Ia-o ca pe o schimbare, poate asa a vrut destinul sa va fie mai bine amandurora. Poate e mai bine fara ea, trebuie sa incerci doar si ai sa vezi ca vei reusi.
Scuze daca par sceptic si spune-mi daca crezi ca s-ar fi putut sa fi exagerat in anumite situatii sau daca gresesc undeva. Poti sa iti exprimi in continuare emotiile fara nicio grija (atat timp cat nu deranjezi pe nimeni), e ok!
Am uitat să menționez ceva:
Mihaela, prin Iunie mi-a spus că se va muta în Italia.
Și într-o seară, când Mihaela a vrut să mă părăsească iar, am început să plâng și i-am spus asta. Apoi la miezul nopții îmi spune:
"Ascultă-mă, îmi pare extrem de rău. Sunt o idioată. Nu oberv că sunt persoane care țin la mine"
Sau ceva de genul.
Mulțumesc! Ai fost, gen, singura persoană care a luat asta în serios!
De unde stii ca "Mihaela" nu este un barbat de 50+ ani, care vaneaza "puicute proaspete si prostute" pe internet?
Iar tu ii poti fi una din meniul lui...?!?
Pai "Mihaela "nu mai vrea sa vorbeasca cu ea, ai uitat? Daca era un boșorog atunci ii spunea sa se întâlnească sau ceva de genul
Pe internet, doar din corespondenta NU se poate sti cine este partenerul de conversatie.
Doar daca vorbesti live si va vedeti si prin camera, atunci poti sa-ti faci o idee cum arata persoana.
Multi isi iau multe identitati, care nici nu seamana intre ei,
Deci, trebuie considerat ca, pana nu te vezi "live" cu persoana, acela are doar o imagine "fantoma", pe care o inchipuim in muntea noastra...
Deci, ATENTIA mare cu cine "vorbim" si ce credem pe internet!
Ai nevoie de un psiholog... plansete, certuri si block uri pe skype din motive ca o persoana necunoscuta mai vorbeste si cu alta persoana necunoscuta... suna a psiholog
Ciudat stil(metoda) de imprietenire/despartire.
Chiar daca Mihaela o avea pe Aleia, puteai si tu sa ramai apropiata de Mihaela ca si Aleia. Ca doar toate trei sunteti fete. Daca unul dintre voi era baiat, atunci lucrurile erau altfel.
E o tampenie a se da block pe retelele de socializare, skype, si altele.
Nu va mai blocati, si cautati sa traiti frumos pe pamant. Adica sa nu va mai certati -ca nu vad motivul. Daca iti folosea pieptenul sau periuta de dinti, daca se imbraca in rochia ta sau purta pantofii tai -mai intelegeam. Dar nu s-a intamplat nimic asemanator. Cauta sa lasi de la tine totul pentru ca nu ai nimic de pierdut.
Si Mihaela are nevoie sa lase de la ea totul; dar ea nu a scris aici, ca ii spuneam si ei acelasi lucru.
1st world problems, e o prietenie virtuala, so calm down. Mai bine iti faci prieteni reali, astia virtuali nu prea-s de incredere. Si vezi ca se zice BFF nu bif
Se zice bif pentru prietenii de pe internet. bif=Best Internet Friends
Wow,si eu am avut o prietena de genul cu care ma certam si ma impacam, dar era in viata reala....eu inca tineam la ea, dar se suparase pe mine cand i-am spus ca nu mai vreau sa fim bff... apoi nu a mai vb cu mine mai deloc, abia anul asta cand m-a lasat celalalt bff m-am apropiat de ea din nou
In fine la mine e si mai complicat, ideea e sa incerci sa iei legatura cu ea ok? Va dati instagramul, Facebook ul sau vedeti voi.Noroc!
Andi000 întreabă:
Catinca12345678 întreabă: