| andreea510 a întrebat:

Buna mă numesc Andreea, am o relație de 3 ani. În ultimă vreme iubitul meu crede că îl înșel și nu știu cum sa ii demonstrez că nu l-aș înșela niciodată. Adică din orice chestie crede că am pe cineva. Nu vreau sa renunț la el îl iubesc enorm.de mult mi-aș da și viața pentru el. Dar nu știu cum sa ii demonstrez că nu am pe nimeni, plus de asta nu vorbesc cu alți băieți că să poată să zică. Va rog nu râdeți dar chiar a-și vrea un mic sfat de la voi. Va mulțumesc

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Gelozia este o boala.
Nu ai cum sa ii demontrezi daca boala asta e intr-o stare avansata singura solutie e sa te gandesti asa: Ori si el te-a inselat sau te insala si atunci hotul de furat se teme ori nu are suficienta incredere in el ori te-ai schimbat fata de el.
Incearca sa petreci timp cu el, sa ii faci complimente, sa ii spui cat de mult il iubesti si poate va prinde mai multa incredere in el si in tine

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ai cum sa ii demonstrezi. Daca ar avea incredere in tine, nu te-ar banui niciodata, ba chiar i s-ar parea o jigniore orice gande. In schimb, el te considera usuratica si nu te respecta. Daca nu vrei sa te desparti de el, va trebui sa suporti, nu ai alta cale. Evident lucrurile se vor agrava in timp, in curand nu vei mai avea voie sa vorbesti cu nimeni, sa iesi din casa, ba chiar vei primi si niste batai bune ca asa merita femeile usuratice. Asta nu tine de tine, oricum, ai fi, atatas timp cat nu te respecta, te vede tot ca pe ultima femeie usoara. Nu inteleg de ce o femeie ar accepta un asemenea tratament, dar asta este alegerea ta. Daca asa vrei sa iti tariesti viata, nimeni nu se poate opune. Doar ca trebuie sa intelegi ca nu ai nici o sansa de mai bine, doar de mai rau

| ROB3RT89 a răspuns:

Buna,
E cam disperat prietenul asta al tau.
De unde atata gelozie, nu i-a zis nimeni sa lase "placerea" asta pentru partenera?
Explica-i tu ca majoritatea femeilor inseala cu un motiv si barbatii sunt vinovati in mare parte.
Daca are tot atitudinea asta de gelos, e problema lui nu a ta.

| Adry05 a răspuns:

Pai afla de unde vine banuiala asta si actioneaza in directia aia. Poate esti mai rece cu el sau s-a schimbat ceva in comportamentu tau si o ia ca pe o dovada ca-ti place altcineva

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Trimite-l la dracu! Gelozia este o boala care se adanceste pe masura ce omul creste in varsta. o sa ai mari probleme cu el.

| danay72 a răspuns:

Vorbeste sincer și deschis cu el despre această îngrijorare a ta. Explica-i ca nu are motive să se îndoiască de tine. Oricum o relatie de iubire adevărată se bazează pe incredere. Apoi, iubirea nu este geloasă.

| Emma30555 a răspuns:

Problema e la el. Nu are încredere în el și ii este mereu teama ca îți vei găsi pe altul mai bun. Posibil ca el sa fie genul care se uita și după altele și te judeca în funcție de el crezând ca dacă el se uita și tu faci la fel. Poți sa ii explici ca nu îl înșeli ca dacă ar fi asa nu ai mai sta cu el ca ai fii cu celalalt ca nu e logic pentru tine. Sa ii reproșezi ca dacă te ar cunoaște suficient de bine nu ar gândii asta. Sa i spui ca te jignește cu asemenea acuzații. Încearcă orice prin comunicare, poate se calmează

| alin131 a răspuns:

Cea ce are el poate fi gelozie. Ar trebui sa aiba incredere, nu gelozie...

Daca e prea posesiv sau te bruscheaza gandeste-te bine ce se poate intampla pe viitor daca nu se calmeaza sau daca nu iei tu o decizie mai matura...

Nu iti spun sa va despartiti nici sa va certati, iti spun sa gasesti o cale sa calmezi apa tulbure in care se afla relatia voastra.

Singurul sentiment care ar trebui sa il simti ar trebui sa fie de iubire si stabilitate...

Răspuns utilizator avertizat
| doctorAnswer a răspuns:

Bună, Andreea!
Nu tu ești problema. O gelozie exagerată ascunde ceva.
În unele cazuri o lipsă de încredere față de persoana respectivă (puteți avea o conversație pe tema "încredere"), în alte cazuri ascunde o relație pasageră.
Discută cu partenerul tău astfel încât să descoperi unde își are rodul această gelozie dusă la extrem.
Sper ca răspunsul meu să-ți fie util!