anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

ma numesc Bianca si am mare nevoie de ajutorul vostru, am doar 12 ani si mai am o sora de 2 ani si 8 luni, imi e foarte rusine sa spun dar...am incredere in voi, mama mea este foarte rea, tipa la mine din orice si este in stare sa ma omoare cu propria mana, m-a tras de par si m-a ridicat, si m-a batut cu paleta de batut covoare pentru ca: a pus niste rufe in pat di mi-a spus sa le strang, eu nu am inteles ce a spus, am rugat-o sa-mi mai explice o data dar nu a facut-o, si dupa aceea mi-a dat o palma pe fata si mi s-a inrosit si iritat fata, a dat cu toata puterea spanundumi de ce nu am sstrans rufele, si din cauza ca am cumparat cu o prietena cate un capucinno, si niste dulciuri, am mers la mine sa le facem, sa le punem in ccastronele, si eu am mers prima cu niste castronele, iar prietena mea cea mai buna a ramas in urma sa mai aduca ceva, in timpul ala a venit mama de la piata si a intrat in casa, cand m-am intors si eu si a inceput sa dea in mine, m-a intrebat (a tipat de fapt) la mine ca ea si-a pus in vitrina de la bucatarie bratara de aur si ca ma omoara daca dispare de acolo, astea au fost modivele din care aproape era sa ma omoare, va rog sa ma ajutati, si sa nu imi spuneti sa merg la protectia copilului, sau sa incerc sa vorbesc cu ea pentru ca e genul de "mama" care spune ca pe mine nimeni nu trebuie sa ma asculte ce am de zis si ca doar ei au dreptate, in ochii mei, rosi si plini de ura nu o mai vad ca pe mama mea, dar daca ii spun asta sunt sigura ca ma omoara. Miam mai adus aminte un motiv: eu cu prietena mea, care sta la 2 case distanta am propus sa ne punem in cutia postala scrisori, sa vorbim prin ele, in prima noapte cand am vrut sa facem asta, nu mi-a raspuns ca era tarziu, dar eu am cerut cheile de la cutie sa vad daca mi-a lasat ceva: am vazut ca nu merge sa descui si am dus cheia la loc, fata aceea nici o data nu mi-a pus acolo scrisorile, doar una care mi-a adus-o in mana, asa si peste cateva zile (tot nu umblasem la cutie) au observat mama si tata ca s-a strambat locul de la cutie unde bagi cheia, tot spuneau si tipau si ma bateau ca eu am rupt-o, (si ruginise gaura cheii de la zapada care a fost iarna) dar cand incercam sa spun adevarul spuneau sa nu mai mint si tot ma faceau in toate felurile : panarama, parasuta etc. dar eu nu facusem nimic! Dar nu vroiau deloc sa ma asculte. Eu de fiecare data fac curatenie si tot nu ii este de ajuns, atunci cand ma asej si eu in pat incepe: lenesa, trantora, nu faci nimic toata ziua... Am de gand ca intr-o buna zi sa plec de acasa, nu stiu ce o sa fac, ce o sa mananc, unde o sa ma duc, dar vreau sa scap de toata viata amara pe care mi-a facut-o "mama"si "tata", si de multe ori mananc bataie grava din cauza surorii mele care e in totdeauna "fericirea parintilor"pe ea o cred si pe mine nu! Nu stiu ce sa fac, va rog! Dau fuundita!

40 răspunsuri:
| Lorelai a răspuns:

Ceea ce spui tu e foarte grav. Chiar asa de rai sa fie parintii tai?thinking Parca nu imi vine sa cred. Tu ii jignesti pe ei? Le razpunzi? Ca poate acest lucru ii scot si mai tare din sarite. Stau si ma gandesc sigur nu au probleme cu capul? Sau poate sunt stresati si ei de viata pe care o au si se razbuna pe tine. Inainte sa apara sora ta se purtau asa cu tine? Macar tatal tau te protejeaza mai mult decat mama? Imi poti raspunde pe privat la aceste intrebari daca vrei. Daca tu nu ii poti face sa inteleaga, poti cere sfatul, ajutorul altor parinti, bunicilor, rudelor si sa ii pui sa discute cu parintii tai, eu cred ca e cea mai buna varianta.

| simona_5493 a răspuns:

Sfatul meu este sa dai telefon la 116 111, acesta este Telefonul Copilului si citeste aici ca sa vezi despre ce e vb http://www.telefonulcopilului.ro/dupa-ce-apelezi-tc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sh eu am 12 ani si nu stiu ce sa zic, ma mai cert si eu cu mama si tata dar... mama ta bea? incark sa ii prinzi odata calmi si vorbiti despre asta

| soricica a răspuns:

Buna Bianca. Imi pare rau de ceea ce esti supusa sa traiesti. Am sa iti dau mici sfaturi, care sper sa iti fie de ajutor.
Incearca sa iti impui punctu de vedere, nu te mai lasa calcata in picioare. Da ea, dai si tu. Daca nu o mai poti considera "mama", din cate ai povestit, eu chiar nu o pot considera a fi "mama", in momentul in care ea te-a lovit, lovesteo si tu. Nu poti cu palmele, ridica scaunu deasupra ei, sa vezi ca o sa faca.--asta daca esti o fire mai indrazneata.
Daca nu, trebuie sa ia vreo matusa, bunica, ruda prin apropiere. Vorbeste cu ea, sau mutate la ea. Scapi de asa zisa "mama".
Multora o sa li se pare absurde sfaturile mele, dar va spun sincer, am avut si eu o perioada in care nu ma intelegeam deloc cu mama, si i-am spus ca daca se mai atinge o singura data de mine si-o ia. Nu m-a crezut si cand s-a vazut cu scaunu deasupra ei, a incremenit. De atunci stie sa nu se mai certe cu mine, se comporta de parca zici ca as fi un ou si sa nu ma sparg[laughing].
Oricum sper sa iesi din situatia asta cat mai repede
Bye:*

| roxpau a răspuns:

Doamne mi-au dat lacrimile cand ti-am citit povestea te sfatuiesc sa vb cu rude apropiate gen bunici, unchi, matusi spune-le ce induri acasa si daca vezi ca nu se inbunatatesc lucrurile te sfatuiesc sa vb cu psihologul scoli daca aveti el te va sfatui si te va indruma si daca nici asa parintii tai continua sa iti faca viata un calvar eu zic sa te adresezi protectiei copilului nu este normal ce fac mama ta nu vreau sa te superi pe mine dar eu sa stii cred ca are ceva probleme mintale daca poate sa te bata in asemenea hal decat sa se intample o nenorocire mai bine anunta protectia copilului
te pupic si sper din suflet sa auzim de bine ai grija mare mare de tine

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Crede-ma stiu cum e crying nici eu nu ii mai suport pe parintii meiangry sa stii ca si eu ma gandeam sa plec de acasa intr-o zi

| giulia_8691 a răspuns:

UneOri simti. ca viata nu are sens sad, nu intelegi scOpul tau! si vrei sa fugi intr`O lume doar a ta! Sa fi singur, doar pentru ca,, persOana pe care o iubesti te-a dezamagit sad!, si atunci decizi sa fugi intr-o lume.acea lume ``PERFECTA``, asta insemnand.sa iti pui capat zilelOr straight face. te`ai gandit ce lasi in urma? te`ai gandit ca cel putin unei persOane ii vei schimba viata?sad,, ca acea persOana merita atata suferinta sad> doar pentru unei simple prostii?broken heart, cu sigurantZa ca nu te`ai gandit! doar credeai ca o sa parasesti aceasta lume ...pentru un mai buna?sad insa ce viata ar avea acea persOana fara TINE?sad broken heart >?,, tu cum te-ai simti. daca persoana la care ti cel mai mult, pur si simplu nu ar mai fi?! sad NICI O PERSOANA NU MERITA VIATA TA! pentru ca daca tu iubesti cu adevarat pe cineva. te merita pe tine! nu distruge si alte vieti doar pentru ca a ta nu este PERFECTA!happybroken heart,, nu uita. Nu face o greseala care niciodata nu vei mai putea`o repara,, pentru ca tu POTI SCHIMBA VIETI!

| Panda15 a răspuns:

Mi-e mila de tine chiar imi pare rau sad te inteleg dc nu vrei sa apelezi la protectia copilului poate nu vrei sa le faci rau pleaca de-acasa du-te la o prietena ta cea mai buna si vezi daca iti duc lipsa sau poti smug sa ii ameninti ca suni la protectia copiluluibig grin

| deni a răspuns:

Nu stiu ce sa zic cred ca doar cine este in situatia asta stie cum este eu in locul tau asi merge la bunici la o matusa la ceva ruda apropiata pentru ca nu poti sta asa pana la urma o sa te omoare

| BrD a răspuns:

Suna la protectia copilului si povesteste'le ce se intampla