Ia o pauza. Vorbesc serios. Nici o varianta nu e buna. Nici pasare in colivie sa fii nu e bine, din cauza geloziei, dar nici cu teama de o noua despartire nu poti sa stai. Ai nevoie de siguranta, de liniste, mai ales ca ai trecut printr-un accident serios.
Oricum, nu stiu cit de adevarat iubesti, odata ce in inima ta e loc pentru doi. Ar trebui sa fie doar unul care sa "iti ia mintile", unul care sa fie totul pentru tine. Nu e bine daca ai inima impartita intre doi. Asta nu e dragoste adevarata, pentru niciunul din ei. Poate a fost cindva pentru primul, insa dezamagirea avuta a facut ca totul sa treaca, inca mai iti place, dar nu mai e ce a fost, si nici nu va mai fi.
Cred ca cel mai bine e sa stai tu si sa analizezi, sa te gindesti bine pe ce pozitie te afli, si sa nu iei o decizie pripita. Inainte de a decide, de a alege, gindeste bine fiecare aspect, fiecare chichita a ceea ce este intre tine si fiecare dintre cei doi. Si abia apoi ia o decizie.
Buna. Daca prima iubire a revenit in viata ta nu ii da cu piciorul mai ales daca il iubesti. Desparte-te de actualul pentru ca gelozia nu aduce nimic bun. Cine s-a interesat de tine in cele mai grele momente e Ionut si daca a intrat in viata ta nu e degeaba. Accepta-l si iubiti-va mult.
O Doamne!
In primul rand bine ca ti-ai revenit dupa accident. Acum despre povestea ta. Te gandesti putin ca daca prietenul tau face acum asa, dupa casatorie o sa fie mai rau? Te-ai gandit ca daca te iubea cu adevarat venea la tine? Adica stii daca o sa fie sotul tau trebuie sa te iubeasca mult nu? Eu nu prea vad asta sincer. Nu poti trai prizionera in propria ta casa, revino-ti! Ce iubire e asta? Mai tarziu te va bate din iubire nu? Zici ca acum iti este bine, fii serioasa! Nu te cert sau ceva nimic de genul asta mai ales ca e viata ta. Vezi tu...fostul dupa atata timp si acum a venit la tine din Italia (dupa cate am inteles) doamne, pare o telenovela...
Inteleg, stiu nu trebuia sa se desparta de tine atunci, dar poate i-a fost frica nu crezi? Nu stiu ma gandesc si eu, am 19 ani nu prea sunt in masura sa vorbesc prea multe, dar pana la urma toti meritam o a doua sansa cred(acum depinde si de situatie) Eu zic sa il lasi pe actualul, nu trebuie sa accepti imediat sa fi cu fostul, dar macar sa incerci nu? A stat langa tine nu? Te-a sprijinit asta e tot ce conteaza zic eu.
Ai grija de tine! Pup.
Uneori, despărţirea se dovedeşte o adevărată binecuvântare. Iată ce s-a întâmplat cu Jill. „La început, mă simţeam flatată că prietenul meu voia mereu să ştie unde sunt, ce fac şi cu cine sunt. Dar, după un timp, am ajuns să stau numai cu el. Era gelos chiar dacă petreceam timp cu familia, mai ales cu tata. Când am rupt relaţia, am simţit că mi s-a luat o piatră de pe inimă!", mărturiseşte ea.
Sarah a trecut şi ea printr-o situaţie similară. Cu timpul, şi-a dat seama că John, tânărul cu care se întâlnea, era sarcastic, greu de mulţumit şi nepoliticos. Sarah îşi aminteşte: „Odată, a întârziat trei ore! Când mama i-a deschis uşa, nici nu a băgat-o în seamă, şi mi-a zis: «Să mergem. Suntem în întârziere». Nu a zis «Sunt în întârziere», ci «Suntem în întârziere». Ar fi trebuit să-şi ceară scuze ori să-mi spună ce s-a întâmplat. Dar cel mai mult m-a deranjat că nu a fost respectuos cu mama!".
Evident, dacă persoana cu care te întâlneşti te-a dezamăgit o dată sau dacă te deranjează ceva din felul ei de a fi, nu înseamnă neapărat că relaţia voastră e sortită eşecului (Psalmul 130:3). Însă, când Sarah şi-a dat seama că John era din fire nepoliticos, că modul în care se purtase nu fusese o excepţie, s-a hotărât să pună capăt relaţiei.
Ce poţi face dacă, asemenea lui Jill şi Sarah, decizi şi tu că persoana cu care îţi dai întâlniri nu ar fi un bun tovarăş de viaţă pentru tine? Nu-ţi ignora sentimentele! Deşi poate că ţi-e greu să accepţi, ar fi mult mai bine să pui capăt relaţiei. În Proverbele 22:3 se spune: „Cel prevăzător vede nenorocirea şi se ascunde".
E-adevărat, ţi-ar putea fi greu să rupi o relaţie. Nu uita însă: Căsătoria este o legătură pe viaţă! Mai bine suferi acum o vreme, decât să regreţi o viaţă-ntreagă!
Iti multumesc pentru vorbele pe care mi leai spus si ma voi gandi foarte bine ce voi face si sal aleg pe cel care e mai potrivit
Wow. se spune ca nemultumitului i se ia darul. gen, cei 2 barbati sunt 2 firi total diferite..nu poti fi o sclava pentru un barbat care e extrem de gelos si fara voia lui sa nu poti face nimic. primul baiat daca a fost langa tine in perioada cea mai grea de atunci iar actualul tau prieten nu, inseamna ca el chiar te iubeste si dupa atata timp s-a mai maturizat. iar mama ta ar putea pune in balanta cele 2 tipuri de relatie pe care le-ai avut..si nu cred ca mama ta va fi atat de absurda dupa atata timp ..lucrurile se schhimba de la o perioada la alta. nu da cu piciorul unei fericiri care te poate costa toata viata. esti tanara, ai toata viata inainte dar daca ramai cu cel care e cu 9 ani mai in varsta peste ani se va simti diferenta. este clar ca tu si primul prieten sunteti facuti unul pentru celalalt . drum bun in viata.
Iti multumesc frumos pentru raspunsul tau si ma voi gandi mai bine ce voi face oricum eu si fostul prieten am inceput sa vorbim pe net si am decis sa o luam de la capat pas cu pas si daca e sa mai fie ceva intre noi il voi lasa pa actualul prieten iar daca nu va merge cu nici unul mai bine singura iti multumesc inca o data
Pai trebuie sa ai multa grija..eu nu suport persoanele geloase,din gelozie se poate ajunge la multe, iar prima ta iubire m-a impresionat . Adica a venit din Italia doar pentru tine si merita o a doua sansa, toti meritam, iar daca tu vei fi din nou fericita cu primul baiat, mama ta nu o sa inteleaga pentru ca nu-ti doreste raul.