| Marrysaa a întrebat:

ma numesc Mary, am 16 ani, si am o problema la care as avea nevoie de ceva ajutor. Sa`ncepem cu inceputul. Am un prieten de 9 luni, il iubesc si ma iubeste foarte mult. Nu ne-am certat niciodata, doar asa din chestii banale, din care ne impacam in urmatoarele 5 minute. El are aproape 20 de ani, iar parintii mei sunt certati cu parintii lui. Erau prieteni de familie. Iar acum, ai mei, mi-au interzis sa ma mai vad cu el, doar pentru ca-s ei certati si el nu prea are cine stie ce conditii financiare, nu-si permite chiar orice. Spuneti-mi si mie ce sa fac, va rog. Vreau sa raman cu el. Ma gandeam sa plec de acasa, dar am realizat ca-s minora si ca el va avea mari probleme. Va rog, spuneti-mi cum sa fac sa fie bine, si pentru mine si pentru el, dar cel mai important sa le fie bine si alor mei. Multumesc

Răspuns Câştigător
| xPiitiicaOx a răspuns:

Cred ca ti-e foarte greu in aceasta situatie iar, rezolvarea, nu va fi tocmai usoara... oricum. Tu trebuie sa le dovedesti parintilor tai ca il iubesti cu adevarat si tie nu iti pasa de situatia lui financiara. Nu e usor deloc. Dar, va trebui sa ii puneti pe parintii vostri fata in fata si explica-le ca ar putea lasa fiecare de la ei, macar cate putin, iar acest lucru i-ar putea impaca, pana la urma sunt oameni maturi, cu buletin happy nu sunt copii de 3 ani care daca un alt copil ia luat jucaria, nu mai vorbesc niciodata ...pana la urma ei isi vor da seama ca voi chiar va iubiti, iar iubirea incalca orice limite si atunci, ei nu va vor mai sta in cale, iar tu nu vei fi nevoita sa fugi de acasa.
Sper ca te-am ajutat cu acest sfat, si imi doresc din suflet sase rezolve totul pe o cale cat mai pasnica si in favoarea voastra.

| Marrysaa explică (pentru xPiitiicaOx):

Iti multumesc foarte mult pentru incurajarile tale, inseamna foarte mult pentru mine. Ma bucur ca aici macar sunt cateva persoane care imi inteleg problema. Multumesc

| xPiitiicaOx a răspuns (pentru Marrysaa):

Nu ai pentru ce... mereu o voi face cu drag pentru toate pesoanele aflate intr-o problema. Mi-a facut mare placere sa te ajut si sper ca aceasta problema sa se rezolve. te pup :*

12 răspunsuri:
| pisoias a răspuns:

Nu stiu mai asteapta pana la majorat, si atunci luati o hotarare de comun acord.Situatia financiara nu prea conteaza.Adica impreuna, dupa ce vei implini cei 18 ani mult asteptati sa cauti si tu ceva de lucru fapt care sa va permita sa locuiti impreuna.Ideal ar fi sa ai si acordul parintilor, dar acum depinde de ce s-au certat cu ai lui, etc...In fine important este sa fii majora.

| Marrysaa explică (pentru pisoias):

Astept pana la majorat, dar va trebui sa-i mint, sa le zic ca-s cu altcineva, sa le zic ca nu am nicio treaba cu actualul. Pentru mine este dificil, stiu ca acum la varsta mea asa este dragostea, stiu ca-s totusi un copil, dar gandesc destul de bine, si stiu cu cine sa stau si cu cine nu. Ce ma deranjeaza la ai mei este faptul ca ne baga pe noi doi in problemele lor, este total gresit. Parerea mea. Oricum, iti multumesc, am sa astept pana la 18 ani si atunci plec direct, fie ca vor ei, fie ca nu. Am sa tin cont de acest sfat. Apreciez.

| MihaelaDart a răspuns:

Nu face prostia sa fugi de acasa! Inteleg ca va iubiti, cu toate ca parintii vostri nu trebuie sa stie ca va intalniti. Prea multe detalii date celor de acasa, cu atatea curg mai multe probleme... Asa ca tu le poti spune ca te-ai despartit, te faci ca suferi si alte cele, desi nu le arati celor din jur ca ai pe prieten inca, te comporti normal. Atunci cand iesi la plimbare, iesi cu prietenele tale sa ai alibi si sa vina si el intre timp si asa veti fi mereu impreuna. Cand vei ajunge si tu la 18 ani, iti vei lua viata in propriile maini daca relatia va continua happy.

Bafta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu numai ca va avea el probleme, dar vei avea tu probleme. Plecatul de acasa la varsta asta inseamna ca iti strici tot viitorul.

| Radu284 a răspuns:

Umm, ce te face sa crezi ca el va avea mari probleme daca fugi de acasa la el?

| Marrysaa explică (pentru Radu284):

Ma gandesc la faptul ca... politia ii va poate face ceva, mai ales ca eu sunt minora si el major.

| Radu284 a răspuns (pentru Marrysaa):

Nu are ce sa-i faca politia, mai ales ca ai peste 15 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te grabesti ca fata mare la maritat.
Parintii tai au si alte motive.
Unul de 19 ani care se da la o minora de 15 este un delicvent in primul rand.

| Marrysaa explică (pentru anonim_4396):

Imi pare sincer rau daca tu crezi asta. Totusi iti multumesc pentru raspuns.

| Floricikmov a răspuns:

Ar trebui sa mai discuti cu ai tai, nu cred ca sunt doar rai ci incearca sa te protejeze si au uitat de fapt de dorintele tale. Asa sunt parintii uita ca candva au fost si ei ca noi. Daca vorbesti cu ei poate vor intelege daca le spui sincer ceea ce vrei si ce simti. Succes!