Dacă nu poți trăi cu ei singura variantă e să te muți singură sau cu o colegă/prietenă
Parintii nu sunt comunisti. De unde drk conceptia asta la multi?
Tu ai probleme daca nu ti-ai luat singur viata in maini si sa pleci de acasa pana la varsta asta.
Pai nu e chiar corect, daca ea are 30 de ani, inseamna ca parintii au minim 48, mai real 50+ ani, deci clar sunt decretei, deci clar au prins perioada de floare a comunismului, cea cu program de 2 ore de TV si caldura si curent cu taraita.
Acum ai si dreptate. Ce mai cauta cu parintii la 30 de ani E un mister pe care nu il pot deslusi.
Si eu am prins perioada aia dar nu am impus si nu impun nimic copiilor mei. Oricum, sunt la casa lor si isi traiesc viata asa cum cred ei de cuviinta.
Nu te lua după cei mai înstăriți care au avut într-un fel sau altul posibilitatea de a pleca de acasă poate chiar mai înainte de vreme, adică de a nu mai sta cu părinții.
Posibilitatea de a nu mai sta cu părinții este și acest lucru un dar oferit de Dumnezeu. Și unii care au primit acest dar vorbesc cu trufie față de semenii lor care nu au primit darul acesta, și-l fac pe Dumnezeu să vadă atitudinea celor care vorbesc cu mândrie ca să-i întoarcă în sânul părinților lor ca să se învețe să nu mai vorbească cu mândrie împotriva semenilor lor mai puțin avantajați.
Păi tu îți verși of-ul aici, iar ce fac ei este doar ca să învârte cuțitul în rană și mai mult. Păi nu vede Dumnezeu lucrul acesta? Nu-i va pedepsi El pe cei mândri și pe cei ce vorbesc în chip ușuratic?
Nu băga în seamă vorbele lor, și nu te lăsa rănită de cuvintele lor. La timpul potrivit Dumnezeu va pedepsi pe oameni pentru orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit.
Tu deci caută să cunoști pe Dumnezeu. Ascultă de îndemnul Domnului Hristos care spune tuturor: "Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Să, și toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra." Aceasta este datoria oricărui om. Citește Biblia; și mai înainte de a o deschide, pe genunchi în rugăciune, în cuvintele tale, în gând sau cu voce tare spune-I lui Dumnezeu că vrei o viață nouă. O viață pe care ți-o dorești să o trăiești. Spune-I că vrei să te bucuri de fericire măcar tot atâtea zile cât ai fost întristată. Să știi dar și să înțelegi că Dumnezeu va răspunde rugăciunilor tale. Cum va face lucrul acesta nu este preocuparea ta. Tu cere-I și El îți va da. Nu lăsa ca mintea ta să fie năpădită de gânduri de îndoială care sunt normale să apară. Absolut orice gând de îndoială este de la cel rău. Nu lua aminte la ele.
Oare nu Dumnezeu a spus: "Cereți și veți primi, căutați și veți găsi; bateți și vi-i se va deschide"? "Căci oricine cere, capătă; cine caută, găsește; și oricui bate i se va deschide."
Este îndemnul lui Dumnezeu ca să cerem de la El lucrurile de care avem nevoie. El știe că avem trebuință de ele. Dar Dumnezeu știe că doar cerând de la El vom dobândi dependența de El care este mai de preț decât tot aurul și argintul din lume.
Cei care au primit binecuvântări materiale și financiare fără să le ceară de la Dumnezeu și fără să-I mulțumească, ei și-au primit partea în viața aceasta. Ei poate că au depus propriile lor eforturi, și astfel ei zic că mâna și înțelepciunea lor le-a fost ajutorul lor. Ei n-au nicio parte cu Dumnezeu; nicio legătură cu Dumnezeu. Ei și-au primit partea lor în viața aceasta.
Tu deci nu te lăsa încurcată de vrăjmașul lui Dumnezeu și al oamenilor care lucrează și prin părinții tăi. Ascultă de ei când îți vorbesc de bine. Dar căutarea de Dumnezeu și ascultarea de El este mai importantă decât ceea ce caută oamenii, și ascultarea de El este mai bună decât independența de Dumnezeu pe care o caută oamenii.
Cu toata stima pentru diferenta de opinie, insa gresesti. Noi ca parinti avem un singur scop in viata odata ce apar copii. Sa ii invatam cum functioneaza lumea in care au aparut, si cum sa prospere in ea.
Daca vrei sa inchiriezi o camera cu inca o prietena ajungi la 200E cheltuieli proprii/ luna, 300 daca doresti sa stai singura, insa vei avea parte de liniste (am pus si cheltuielile cu utilitati). Mai ramane 200 de euro pentru mancare si mici placeri la un salariu minim.
Nu iti trebuie o avere, ci doar responsabilitate si un loc stabil de munca.
Independenta financiara nu are legatura cu propriile credinte, poti fi religios si independent financiar, depinde de munca si efortul depus.
Si ce este de facut? Fie pleci capul si urmezi ce ti se "spune", fie pleci in lume
Aici este fix vina ta. Tu nu ti-ai luat viata pe propriile maini.
De la 18 ani, aveai tot dreptul sa pleci, si inca il ai.
Nu vad o legatura in ideea de parinti si comunisti. Si parintii mei au prins comunismul insa nu mi-au bagat asa ceva in casa. De la 16 ani am avut voie sa fac tot ce am vrut. De la 18 m-am mutat de acasa si de atunci, daca nu ii sun eu, imi scriu seara cate un mesaj sa vada daca sunt in viata. Nu exista ideea de "parinti comunisti", sunt doar persoane nesigure pe ele si dependente de propriul copil, toxice etc.
Nu te lasa sa faci ce vrei la 30 de ani pentru ca nu te considera suficient de matura pentru ati lua propriile decizii.
Demonstreaza ca esti matura si ia-ti viata in propriile maini.
Eu am părinți comuniști dar la 18 ani am plecat de acasă și acum suntem in cele mai bune relații.
Mă lasă să fac tot ce vreau eu pentru că sunt independent și nu-mi pot controla viața.
Cred că nu ai înțeles tu aluzia pe care am făcut-o..Ca să fii femeie e ceva normal ca părinti chiar și la 30 de ani sa nu te lase în voia ta dacă pîna la vîrsta asta nu șea făcut un viitor.