| elena_9722 a întrebat:

Mama mea si tatal meu au divortat din cauza lui pe mine m-a batut si pe ia aproape ca! Vreau sa stiu ce se intampla s-ar putea ca tatal meu sa vanda casa si sa se imparta dar mama nu doreste asta e casa parinteasca.Nu stiu ce sa faca mi-e frica ca tata va deveni violent din cauza unor valte chestii. E Foarte GELOS crede ca are pe altcineva nu se stie daca are dar vreau sa se termine mai repede, nici nu pot invata din cauza lor. dati-mi un sfat va roghappy. Am doar 14 ani!

Răspuns Câştigător
| Bunny a răspuns:

Deci parintii tai deja au divortat? Adica e finalizat divortul? Dar partea cu copiii(copilul)? Adica s-a hotarat ca tu ramai cu mama? La partaj au ajuns? Da'mi mai multe detalii.
Daca divortul este oficializat si partajul mai dureaza, trebuie sa astepte ordinul judecatoresc.Doar judecatorul hotareste cine cu ce ramane si care mai are sa dea cat si cui.
Casa parinteasca e din partea mamei sau a tatalui? Ca nu prea am inteles.Da'mi mai multe detalii sa pot si eu sa te ajut sa intelegi.Sa iti explic.
Astept un mesajhappy. Cat despre faptul ca te'a batut, tu la divort trebuia sa fii chemata la protectia copilului(sau sa vina un reprezentant acasa) si sa iti puna cateva intrebari.Gen cu cine vrei sa stai, cine a avut grija de tine si de ce nu vrei cu celalalt(asta incluzand faptul ca te bate).De asta am nevoie de detalii sa pot sa te ajut.
Ca si caz general, pot sa iti zic doar sa fii tare si sa o sprijini pe mama ta.Ai incredere ca o sa scapi si de el.Si eu am trecut prin ceva mult mai rau si uite ca a trecut.Mai sunt si nenorociti din astia pe lume. Dupa 18 ani eu pe asa-zisul "tata" l'am dat in judecata ca nu platea pensia alimentara si nu se plateste doar pana la 18 ani, ci atata timp cat esti in scoala(incluzand si facultatea).Eu acum sunt anul 2 si el imi plateste chiar daca nu l'am vazut de 6 ani si am avut copilaria care am avut'o din cauza lui.
Tu fii tare si nu lasa sa te afecteze.Incearca sa gasesti ceva sa te faca fericita. Orice activitate. Te puphappy.

5 răspunsuri:
| Șosețică a răspuns:

Buna,este o problema destul de grava (parerea mea),

ai putea sa vbesti cu parintii tai...sa le spui ca nu este bine ce fac sa se mai gandesasca la asta si ca totusi nu este bine pentru tine sa ai o copilarie asa...Esti inca copil trebuie sa te bucuri nu sa ai cojmaruri!

Sper ca te'am ajutat!

| Pitika_5185 a răspuns:

In primul rand spune-mi cui ii revine casa.Mamei sau tatalui.Pentru ca daca este a tatalui nu are niciun drept asupra bunurilor mamei tale.Iar daca tu esti de acord si mama ta,desigur, puteti sa va duceti la o consiliere psihologica unde povestiti ce se intampla, iar cei de la protectia mamei si a copilului (daca nu ma insel) vor monitoriza camere video si dupa vor trimite la politie pentru a se lua masuri.

www.consiliere-parinti.ro

Astept raspuns:)

| flor_4630 a răspuns:

In primul rand trebuie sa stii ca tatal tau nu are voie sa te loveasca.Este interzis prin lege sa te atinga, mai ales daca esti copil. Poti suna oricand la politie, la 112.In al doilea rand, problema vanzarii casei este a parintilor tai.indiferend ce se va intampla tu vei fi in siguranta.Sunt sigura ca mama ta te va proteja mereu.ai incredere in D-zeu.totul va fi bine.

| fabiola a răspuns:

Nu ai spus esentialul,a cui e casa, felul dobandirii(cumparare, mostenire)!

| poatenimik a răspuns:

Sfatul meu este sa vorbesti cu cineva din familie apropiat. bunica/bunic etc... Sa le explici situatia, si te asigur ca o sa ia masuri in general toti ia masuri daca sunt oameni cu suflet, dar explica-le tot de la cap la cap cum poti tu mai bine. Nu incerca sa vorbesti cu parinti daca deja te'a batut si nu sau luat masuri numai are nici un rost, trebuie sa intervina cineva din familie.