| Nicozap a întrebat:

Buna mămicilor! Am o întrebare pentu cele care ați trecut prin așa ceva! Sunt însărcinată in 5-6 săptămâni și de ieri am sângerări, m-am speriat foarte tare pentru ca am mai trecut o data prin așa ceava, dar atunci s-a sfârșit cu un avort spontan. Așa ca astăzi dimineața am fost la medic! Medicul mi-a spus ca e normal sa am sângerări in aceasta perioada pentru ca el se dezvolta! Țin sa mentionez ca nu sunt doar câteva picături! Aștept părerea voastră!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este normal sa sangerezi in sarcina, iti trebuie ecografie, supraveghere, repaos total (mergi numai la baie si atat, in rest stai intinsa in pat) si tratament. Altfel, risti sa pierzi sarcina.

| Nicozap explică (pentru Brigaela):

Nu am un tratament pe care sa îl urmez! Ma gândesc sa merg la spital, dar nu știu ce sa fac!

| Brigaela a răspuns (pentru Nicozap):

Du-te la spital, la urgenta. Nu ai nici un motiv sa stai acasa, fiecare ora care trece creste sansele pierderii sarcinii. Ginecologul ala al tau care ti-a spus ca e normal sa sangerezi in sarcina este nebun de legat, merita o reclamatie.

| Nicozap explică (pentru Brigaela):

Buna! Ați avut din păcate dreptate! In cele din urma am pierdut sarcina!

| Brigaela a răspuns (pentru Nicozap):

Imi pare foarte foarte rau. Data viitoare va fi mai bine!

| Nicozap explică (pentru Brigaela):

Sper din suflet! Doamne ajuta!

| Brigaela a răspuns (pentru Nicozap):

Foarte adesea se intampla ca o femeie sa piarda prima sau primele doua sarcinii in saptamanile 5-7. Asta nu inseamna ca va fi la fel si cu urmatoarele.
Daca vrei sa iti maximizezi sansele unei sarcini sanatoase, mergi la un ginecolog bun. Ai nevoie, inainte de a ramane insarcinata, de un set de analize: cultura de col si secretie vaginala, determinarea prezentei la nivelul secretiei colului a Ureaplasma, Mycoplasma si Chlamydia (o infectie cu astea sau cu altceva la nivel genital e responsabila in aproape jumatate din cazurile de sarcini pierdute in primele saptamani). Apoi cateva analize care sa evalueze daca ai glicemia, hemoglobina si timpii de coagulare buni. Testare pentru cateva infectii din sange (toxoplasma, rubella, chlamydia). Si un consult endocrinologic (adesea cauza este un dezechilibru al tiroidei).

6 răspunsuri: