| ely877 a întrebat:

Mi-am facut acces cont special pt.acceasta intrebare.Am 12 si tatal mea ma bate cu cureaua...nu mai pot ma bate din nimica.De ex.:Acum 2 zile am venit putin mai tarziu de la scoala(cu 20-30 de minute) fiindca am vorbit cu diriginta si scoala mea e departe si am stat si in statie,asa ca am intarziat putin si cand am ajuns acasa a inceput sa urle la mine de ce am intarziat, eu am incercat sa-i explic dar el nu ma intelege, apoi a inceput sa ma bata cu cureaua.Mamei nu-i pot spune fiindca a spus ca daca-i spun ma va bate si mai tare(imi este foarte frica de el).Mi-am facut contul fiindca el nu este acasa si asa nu ma lasa.(Scuze daca am greseli de ortografie dar ma grabesc)Mersi de raspunsuri!

21 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Este bine sa ai o discutie cu mama ta si sa-i spui ce te doare! Cu tact, mama va discuta cu tatal tau si ii va explica ca indiferent ca gresesti sau nu, esti suficient de mare sa deosebesti binele de rau, sa accepte comunicarea fara violenta!

| William a răspuns:

Antigel in mancare sau protectia copilului. Daca bataile continua s-ar putea sa te traumatizeze si sa dezvolti o personalitate violenta. Crede-ma, nimeni nu vrea sa aiba un prieten cu probleme comportamentale.

| SabinaQueen a răspuns:

Buna! Sunt multi copii care au unul dintre parinti mai violenti, dar cred ca ceea ce trebuie sa faci e sa vorbesti cu el sa vezi de ce se comporta asa cu tine. Poate a avut o trauma in copilarie si de aceea. Adultii fac mai multe greseli si mai grave decat copii. Daca nu, vorbeste cu mama ta sa-ti ofere o mana de ajutor. Sau poti sa vorbesti cu TelefonulCopilului, chiar au si cont pe acest site. Imi sunt prieteni. Sper ca ti-am putut oferi un mic ajutor.

| manuel72 a răspuns:

E musai sa-i spui mamei tale si e musai ca ea sa te ajute si sa te protejeze. Dupa cum spune proverbul,"rufele trebuie spalate in familie", asa ca nu e o miscare inteligenta sa implici diriginta sau mai stiu eu ce reprezentati ai autoritatilor, nu vei face altceva decat sa pui paie pe foc.Gandeste-te ca mai ai de trait in aceeasi casa cu el mult timp de-acum incolo, ca el te imbraca, te incalta si-ti da de mancare.

| HaHaGirl a răspuns:

Ohh doamne,inca un copil fara copilarie,suna la telefonul copilului,ei te vor ajuta cu siguranta,sau daca ai o relatie apropiata cu diriginta sau cu orice alt profesor spune-i,nu lasa sa treaca, pentru ca mai tarziu tu vei suporta consecintele.cei de la telefonul copilului sunt si pe-aici pe undeva si se ocupa de astfel de cazuri, ai grija de tine si spune-i macar mamei tale, poate te va ajuta, good luck happy

| manuel72 a răspuns (pentru HaHaGirl):

Si ce crezi ca va face telefonul copilului pentru ea? Ia da-mi niste exemple...

| HaHaGirl a răspuns (pentru manuel72):

O poate scoate din situatia asta,iar tatal ei, care nu poate fi numit tata poate fi acuzat de foarte multe lucruri daca ea le declara, o poate ajuta in orice caz, nu am timp sa detaliez, dar daca vrei sa stii mai multe intra pe site-ul lor si vei gasi acolo ''povesti''.

Si crezi ca tatal ei ii va face viata mai usoara? Zici ca i-ar fi mai bine daca ar smulge-o din sanul familiei si ar fi crescuta intr-un centru social pentru minori? Sau intr-o familie care o ia spre crestere si educare doar pentru a o exploata si pentru ajutorul social pe care-l ia de pe urma ei, probabil undeva la tara unde are de pascut oile pe tot timpul vacantei de vara.

Din cate am inteles eu are si O MAMA,mama ei nu stie ce se intampla intre ea si tatal ei,afland de cele intamplate poate o va ajuta,tatal ei poate fi acuzat de violenta asupra unui minor, fiind minora, se ia in calcul faptul ca nu se poate apara singura, nu stie cum sa apeleze la autoritati, poate fi pedepsit intre 6-9 ani, de fapt depinde cat de grava este acuzatia, bine inteles are nevoie de dovezi, dar daca nu apeleaza la acest drept al copilului, ce optiune ar avea? nu esti de-acord cu acest telefon sau vezi alta solutie?

Si eu ce am zis mai sus? Ca mama sa o ajute si s-o protejeze.Ma pun in locul ei dar si in locul parintelui, crezi ca ii va fi usor tatalui sa treaca peste o condamnare fiind reclamat de propria fiica? Zici ca atunci cand va iesi de la inchisoare o va lua in brate si-i va multumi?

Nu cred ca-i va multumi, dar crezi ca, copila asta se va putea bucura de anii adolescentei si de viata ei asa cum trebuie daca nu-l va reclama? Crezi ca toata tortura asta, pentru ca e o tortura, nu-si va pune amprenta asupra vietii sale?

Sunt sigur ca nu va avea nicio consecinta "tortura" asta.Tu stii ce inseamna sa fii parinte? Ai copii? Stii cate intrebari isi pune un parinte, mai ales unul de fata, cand vede ca nu-i ajunge copilul acasa cand trebuie? Cu toate bazaconiile pe care le vezi la tv cum crezi ca ar sta linistit? O durea mana sa sune acasa si sa spuna ca intarzie? Are 12 ani, deci e o copila, nu o adolescenta si daca ea nu stie de bun simt mai bine sa stie de frica.Inainte de a da sfaturi extreme eu zic sa te gandesti mai bine, daca erai in locul ei ce-ai fi facut?

Da,si la randul meu sunt un copil care am mi-am trait copilaria iar pentru 5 minute intarziate nu sunam acasa, sa inteleg ca tie ti se pare ca bataia e rupta din rai? ca un copil trebuie batut cu cureaua ca sa inteleaga un lucru, ai mei pana la 21 de ani nu m-au atins odata si am inteles,ar intelege mai bine de vorba buna decat cu cureua, un parinte care apeleaza la bataie, este un parinte care nu are argumente, nu este in stare sa dea niste explicatii, sa-i explice propriului copil unde si dc a gresit

Deci dupa parerea ta, tatal e un monstru ca a batut-o, asa-i?
O cunosti? Stii cine e? Ii stii comportamentul? Asta-i varianta ei si pe cea a parintelui n-ai ascultat-o, iar la 12 ani copii au tendinta de a exagera.Chiar nu ma intereseaza daca ai tai te-au batut sau nu, nu despre tine e vorba in discutia de fata si chiar ma intreb daca tu la 12 ani ai fi sunat la telefonul copilului daca ai tai te bateau.Cand ai sa fii parinte, ai sa vezi ce te va asculta odrasla de vorba buna mai ales in societatea asta bolnava in care traim.Stii ce mi-ar place, ca fetita asta sa dea curs instigatiilor tale si sa apeleze la serviciile sociale, care-i vor transforma viata intr-un cosmar, parintii o vor indeparta dupa ce vor fi cercetati de catre organele competente, iar dupa tine crezi ca-ti va multumi ca i-ai dat un sfat de 2 bani? Ai putea dormi linistita stiind ca i-ai distrus viata? Si ar trebui sa fii convinsa ca bataia e rupta din rai.

Asta e parerea ta,ca bataia e rupta din rai,am copii,am o fetita,dar atata timp cat vorbesti pe intelesul copiilor ei te vor asculta fara sa incalce cuvantul tau,crezi ca eu nu am fost copil crezi ca parintii nu-mi interziceau lucruri? ba da,dar stiind sa-mi explice cu frumosul am inteles ce e bine ce e rau,parintii au tendinta de a spune ''sa nu treci strada fara sa ma tii de mana'' copilu ala se intreaba da oare dc sa o tin pe mama de mana? copilu ca sa inteleaga are nevoie de explicatii,trebuie sa te cobori uneori la mintea lor,parintii din ziua de azi din societatea voastra bolnava,pentru ca pentru mine nu e atata timp cat stii s-o traiesti nu e,parintii de azi sunt mult preaa ocupati sa le explice copiilor lor dc trebuie sa faca acel lucru sau sa nu-l faca si ce i se intampla daca il face, ok o palma USOARA la fund nu zic ca nu e necesara, dar sa nu simta copila ditamai parul pe spate, mama ei o poate ajuta, dar este prea intimidata de amenintarile tatei si de frica fata de el pentru a cere ajutorul.

rolling on the floor rolling on the floor
Ai darul de a exagera ca si copila in cauza.
Societatea "noastra" bolnava e si a ta, degeaba faci pe sfanta, este societatea in care tu te inbeti la petrecerile "de fite" la care participi si dupa care te trezesti goala sub cerceafuri cu diferiti baieti, societatea in care egoismul te-a impins la un avort la 4 luni,pentru a nu-ti pierde statutul de "model" si lista banuiesc ca ar putea continua. Daca e adevarat ceea reiese din intrebarile pe care le-ai pus anterior,iar faptul ca ai o fetita nu inseamna ca ai copii, mai ales ca tu fiind "model" nu ai timp pentru ea si cu siguranta ti-o cresc parintii sau socrii, iar tu o vezi in scurtele tale "pauze". Concluzia la care vreau sa ajung, e ca tu nu esti in masura sa dai sfaturi despre viata, mai ales unei pustoaice de 12 ani, pentru ca tu nu ai inteles nimic din ceea ce ti-au explicat parintii in copilarie, altfel actiunile tale ar fi fost diferite daca ai fi putut discerne intre bine si rau.

De unde stii tu ce fac eu? De unde stii tu ce fce copilu' meu, cine il creste si unde e? Intrebarea ai cred ca e de 1 an de zile pe-aici, e expirata iti zic eu, pentru reimprospatarea memoriei tale sau pentru adaugarea unor noi informatii, iti spun ca :
1.Copilul meu, traieste si creste cu mine, nu cu mama, nu cu 5 bone, nu cu soacramea by the way nu sunt casatorita
2.Nu mai lucrez ca model, modelez eu
3.Parintii mei chiar nu au fost langa mine cand am crescut, tocmai de aia incerc sa-mi tin copilul cat mai aproape, pentru ca stiu cat de dor mi-era mie de mama si ea ma vedea in pauzele ei nu eu pe fiica-mea, tocmai pentru ca vreau ca ea sa aiba o copilarie fericita, sunt langa ea
4.Nu e treaba ta si nu e esti in masura sa ma judeci, atata timp cat nu cunosti decat trecutul unui om, nu-l critica, viata mea s-a schimbat muuuult de anul trecut, asa ca nu te mai criza judecandu-ma pe mine
5.Da,asa e, sunt eu aia exagerata, dar incercarea moarte n-are, e alegerea ei daca vrea sa stea departe de tatal ei sau vrea sa stea cu el, luand bataie.
6.O cred pe copila asta, nu pentru ca o cunosc ci pentru ca am VAZUT cazuri din astea in care copii sunt batuti cu cureaua si pusi sa faca diverse treburi.
7.Societatea in care traiesc eu,este diferita fata de ce traieste ea,eu nu sunt batuta,nu sunt certata, nu sunt amenintata, nu traiesc cu frica in san ca vine cineva si ma ia la bataie, si pot continua...ea e copila pana sa se impuna ea in fata lui, mai e mult.

Bla bla bla...Ne dai atatea informatii si ce sa-ti spun...ar trebui careva sa-ti rdice o statuie ca ai ramas gravida dupa o betie si ca acum iti cresti rodul intelepciunii tale.Nu cred ca intereseaza pe careva daca viata ta s-a schimbat sau nu, mi-am facut deja o idee din ifosele pe care ti le dadeai anterior, dar si acum ca modelezi plastilina nu ti-au iesit fitele din cap. Poate daca ai tai te-ar fi batut nitel ti-ar fi prins bine.

laughing ce oameni idioti, v-am zis ca vorbiti mult si prost laughing) copilu' asta nu e al meu..eu zic sa nu va mai bagati in viata mea ca nu sunt la poarta raiului... poate daca mama ta ti-ar fi taiat 5 degete cu siguranta pe celelalte 5 le-ai fi folosit cum trebuie si nu tastand aici degeaba...parintii fara argumente apeleaza la bataie, de ce sa-mi bat copilul daca nu mai am ce sa-i zic? atata timp cat mi-a adus argumente clare, dc a facut ce a facut, nu am dc sa-i omor spatele copilului..pe tine te-as bate 5 zile cu cureaua sa vad ce zici dupa, sfantule ce esti

Scuza-ma pentru intarziere, am fost nitel ocupat, dar asta nu inseamna ca renunt la replica. Daca parintii tai te-ar fi batut la timp, poate i-ai fi scutit de dezamagirea de a le aduce pe lume un nepot din flori facut la bautura prin cine stie ce camere ieftine de hotel.Nu ai ce sa ne oferi din "experienta" ta de viata, poate daca ne povestesti de marile mahmureli si sexul superficial la care ai fost partasa poate careva ar fi interesat, dar asa...de figuri si de pitzipoance cu gura mare si incapatoare e plin pamantul.Cat despre ceea ce ai vrea tu sa-mi faci...e o utopie, stii bine care ar fi raspunsul meu si asta doar daca vreau eu.Cat despre degetele mele, daca mama mi le-ar fi taiat as fi sperat sa-mi lase unul singur, cel din mijloc, ca sa ti-l arat cand ti-e lumea mai draga.

| CodrinV a răspuns:

Mi-e teama că nu e prima dată cînd ai venit tîrziu acasă. Poate că cel mai simplu ar fi să nu mai întîrzii acasă ca să scapi de curea.