| Geo177 a întrebat:

Mi-am facut acest cont special pentru aceasta intrebare.Am 12 ani si tatal meu ma bate chiar si din nimica toata, de ex. am luat 9 la mate si m-a batut, mama e de acord cu asta.Nu mai pot m-a bate aproape in fiecare searasad, pe net ma lasa doar 15 min. pe zi.Ce sa fak? Ajutati-ma, va rog!

20 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Urat. Intreaba-l pe tatal tau daca in loc de bataie mai este capabil si de altceva, de exemplu, de o vorba buna spusa atunci cand trebuie, si daca el este mandru de ceea ce face.

| anonimg a răspuns (pentru neutrino):

Nu cunosc pe nimeni; dar mai bine tragi mata de coada sau sa iti bagi degetele in priza, decat sa stai de vorba cu niste nebuni. Pamantul e plin de astfel de "parinti" care isi bat copii din orice -ca vezi o sa faca din ei einstaini.

| anonimg a răspuns:

Cat despre tine Geo, exista nadejde; dar nu la oameni; nici la tine. Doar la Dumnezeu.
Ia-ti macar pentru o clipa privirile de la parintii tai si de la situatia in care te gasesti, si priveste spre bunul nostru Tata ceresc. El este adevaratul Tata de care depind toti oamenii, si cu adevarat -pentru cei mai multi- este singurul ce poate fi numit "Tata".
Nu-i ura nici pe parintii tai trupesti. Prin ei te-a adus Dumnezeu la viata, si tot El ti-o si intretine. Cand un om se angajeaza la o responsabilitate, el trebuie sa duca aceasta responsabilitate chiar cu riscul vietii sale. Printii tai s-au angajat sa fie parinti dar au esuat in privinta aceasta. Caci parinte este acela care isi iubeste copilul, si nu acela care l-a nascut. Parintii tai tin mai mult la ei decat la tine; ei te bat nu pentru ca sa inveti pentru tine, ci ei te bat pentru ei insisi, pentru orgoliul lor. Asa se intampla in toate cazurile cand oamenii nu-L cunosc pe Dumnezeu. Ca daca L-ar cunoaste, parintii tai nu te-ar mai bate pentru nota noua, si nici pentru nota 4. Ei te-ar fi sustinut si te-ar fi incurajat daca ai lua 4.

Singura solutie este ca sa-i inveti pe parintii tai cum sa traiasca pe pamant. Banuiesc ca nu poti scoate un cuvant in fata lor -caci imi imaginez duritatea si asprimea lor de caracter-.
Sfatul meu este ca sa te pleci pe genunchi si sa ceri ajutorul lui Dumnezeu. El poate sa intervina in relatia dintre tine si ai tai. Roaga-L pe genunchi, in cuvintele tale si chiar si in gand. Spune-I Lui problema ta. Crede ca te asculta. Domnul Isus spune: "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna." (Matei.11:28) Iar in alta parte spune: "Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara". (Ioan.6:37) Roaga-L staruitor in fiecare zi. Spune-I: "Doamne, te rog, intervino Tu in relatia dintre mine si parintii mei". Spune-I in cuvintele tale tot ce te apasa pe suflet. Vei vedea ca Dumnezeu nu va intarzia sa-ti vina in ajutor. Crede lucrul acesta; crede in ajutorul Sau.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut
Deseori apar probleme între părinţi şi copii mai ales când sunt în perioada adolescenţei. Acesta poate fi un motiv. Cât despre alte motive uneori e greu de spus când nu ştii situaţia din familie şi nu cunoşti persoanele implicate. Următoarele informaţii le-au fost de ajutor multor tineri să rezolve unele probleme.

http://www.jw.org/......re-reguli/
trage atenţia şi în partea dreaptă la secţiunea familie mai sunt alte întrebări ce te pot ajuta.
Cele bune şi sper să se rezălve cât mai bine şi situaţia ta.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Geo,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga Geo. Eu cred ca trebuie sa cantaresti foarte bine lucrurile atunci cand o sa optezi pentru o anumita varianta, poti cere ajutorul celor din jur chiar si sa vorbesti cu parintii tai inainte de te gandi la ajutor primit din partea unor persoane calificate. Depinde din si ce familie provii, care este situatia ta materiala si ce fel de oameni sunt parintii tai, cum stau lucrurile de fapt. Poti suna si cere ajutor, familia ta va avea parte de consiliere psihologica dar si de o ancheta sociala, iar daca crezi ca exista vreun risc fa alegerea corecta. Am citit un mesaj intr-un altfel de com. unde asociatia telefonul copilului i se adresa. te-ar putea ajuta dar asta doar in cazul in care lucrurile au iesit de sub control si simti nevoia sa ceri ajutorul cuiva pentru ca te simti depasit. si nu doar niste sfaturi

| unprietenaproape a răspuns:

Poate e ceva gresit in comportamentul tau. in privinta scolii sunt multi parinti care fac asta, nu esti singurul. iar daca de fiecare data exista motive pentru care o fac probabil ca asa sunt ei, mai duri, stricti, ar trebui sai asculti si sa fii mai cuminte.

| anonimg a răspuns (pentru unprietenaproape):

Tu spui:
"Poate e ceva gresit in comportamentul tau". Ai zis bine poatel. Aceasta este o incurajare pentru el? Mai bine nu ii mai scriai nimic. El are nevoie de ajutor, si nu de probabilitati.
Si chiar daca ar fi facut ceva, un copil batut aproape in fiecare seara nu imi spune decat ca parintii lui sunt dictatori, niste degerati mintal in toata puterea cuvantului; oameni care n-ar fi trebuit sa se nasca pe pamant.

| unprietenaproape a răspuns (pentru anonimg):

Nu, nu este o incurajare dar ce e de facut intr-o astfel de situatie? nu vor intelege asa ca cel mai bine ar fi sa nu-i mai supere, ca ei sa nu mai gaseasca motive sa-l bata. Sfatul tau este unul de care cu siguranta va tine cont dar pana atunci.
Ar putea cere ajutorul scolii dar nu cred ca e o ideea buna sau sa se riposteze in vreun fel? Nu poate face asta pentru ca are doar 12 ani.Da, e anormal sa procedezi astfel dar nu stim din ce familie provine, daca tatal lui este alcolic spre ex dar eu nu cred asta. sunt stricti atunci cand vine vb despre invatatura la fel ca multi altii. la mine ar fi fost sarbatoare daca as fi luat o astfel de nota l mate dar oamenii sunt diferiti,
ajutorul divin.-poate, observ ca esti f credinciasa, si eu cred in D-zeu dar ma mai uit si pe la tv, vad copii legati de paturi prin orfelinatele groazei, altii care toata viata lor doar vor suferi plus m multe altele la care El doar priveste. si nu o s gasesc niciodata un raspuns la intrebarea de ce

| anonimg a răspuns (pentru unprietenaproape):

Sunt baiat. Sentimentele mele sunt profunde pentru astfel de cazuri. Nici un caine nu trebuie batut; cu cat mai mult un om -si acesta sa fie si fiu al tau(ma refer la tatal lui geo). O spun cu putere ca parintii lui nu-si cunosc copilul. Ei sunt niste straini pentru el -si 90% din familii sunt asa. Un parinte daca nu stie sa-si castige copilul, atunci si-a ratat cariera de parinte. Ei pun accent pe educatia scolara; dar nu stiu ca facand aceasta il secatuiesc pe copil de educatia morala. caci educatia morala se refera la ati iubi aproapele ca pe tine insuti -si cu cat mai mult ca geo este chiar copilul lor. Dumnezeu spune sa ne iubim si vrajmasii; deci cu cat mai mult trebuie sa ne iubim copii.
parintii lui geo pot sa aiba ce-a mai mare educatie didactica din lume, ca nu le e folos de nici-un fel. Biblia spune ca omul poate sa-si de-a si viata pentru semenul sau; dar daca nu o face din dragoste, si-a dat-o degeaba. Datoria si-a fac multi parinti; dar cand e vorba sa-i iubeasca se face liniste. Oamenii confunda dragostea cu datoria. Ei spun: "Pai nu pentru copilul meu m-am ostenit atatia ani?" Eu i-as intreba pe acestia: "Oare chiar asa ati facut? Sunteti siguri de ceea ce spuneti?" Si boul si vaca se ostenesc pentru vitelul fatat; vaca ii da lapte -si face aceasta cu dragoste-, si nu scoate ochii vitelului. Fiarele salbatice au grija cu dragoste de puii lor; si animalele isi iubesc mai mult puii lor decat isi iubesc oamenii copiii...

Cu toate acestea, slavit sa fie Dumnezeu pentru ca El exista! ce ne-am fi facut fara El? Parintii nostri trupesti prea adesea dau gres in cresterea si educarea proprilor copii. Dar Il avem pe Tatal nostru ceresc care putem sa-L chemam in ajutorul nostru oricand avem nevoie de El. Noi avem nevoie de dragoste, si Dumnezeu stie lucrul acesta, pentru ca El Insusi este dragoste. El este izvorul de dragoste din care cu totii trebuie sa bem. Dragostea Sa este neconditionata. Pentru ce a murit El? Nu pentru ca ne iubeste? El nu a facut aceasta numai din datorie, ci a fost 'impins' de dragoste. Iar dragostea Lui pentru noi nu este un sentimet sau o pasiune; ci dragostea Lui este un principiu. Iar daca oamenii mai cad in ce priveste principiile, Dumnezeu nu cade niciodata. El spune:
"Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea!" (Ieremia.31:3)
"Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine." (Isaia.54:10) Da, muntii pot sa se clatine, dar Dumnezeu nu poate sa nu ne iubeasca. De aceea avem un sprijin tare in El. Aceasta este Evanghelia.
"Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El!" (Psalm.34:8)

| unprietenaproape a răspuns (pentru anonimg):

Oau, eu cred ca esti teolog, viitor popa. Vb asa de frumos despre D-zeu. stiu ca pagina asta e unei fetite sau a unui baietel care are nevoie de sfaturi, de suport moral, ajutor si n-ar trebui sa intru in polemici cu tine pe tema asta asa ca ma abtin in ati raspunde la com. tau. dar credeam ca imi va raspunde unul f credincios la intrebarea mea si poate imi spui si mie altundeva de ce il iubesti atat de tare

| pastru009 a răspuns:

Telefonul copilului(116 111) o sa te ajute.Noi nu iti putem face nimic Georgiana? Sau cum te cheama? Esti fata nu? Si ghinionul ai si 12 ani inca o varsta prea tanara. Uite sfaturile mele:
-intai du-te la psihologul/psiholoaga scolii la care te afli(daca ti-e rusine desi nu ai de ce du-te la el/ea cand nu te vede nimeni; exemplu:in pauza imediat ce se suna de intrare sau cand nu te vede cineva.).El/Ea o sa te ajute si ai putea sa ii ceri sa vina cu tine acasa sa vorbeasca cu parintii tai.
Parerea mea este ca parintii tai cred ca,cu bataia o sa fii educata si desteapta si alte carateristici de care ei nu au avut parte cand erau mici sau inainte sa te nasca.
O a doua varianta de ajutor, in caz ca nu merge prima cu psihologul/psiholoaga scolii ar fi sa suni la Telefonul Copilului(nu o sa ti se intample nimic rau si nici parintilor tai; doar o sa fie evaluati psihologic mai ales ei pentru a fi gasit motivul pentru care te agreseaza fizic si poate si verbal-agresare verbala=injuraturi si agresare fizica=lovituri/bataie-).
Iti spun de acum ca sa stii: daca nu gasesti o cale de ajutor din exterior(prieteni, profesori, politie, psihologi etc.) nu o sa scapi de asa ceva pentru un timp indelungat.Trebuie sa evadezi din astfel de probleme caci altfel ai putea fi afectata emotional si psihic mai ales la varsta ta.Nu ai vreo ruda(matusa, bunica/bunic) prin apropiere la care sa te duci? Poate te intelege si te va ajuta.
Daca doresti sa te mai ajut cu ceva(sfaturi, intrebari), te rog sa nu eziti a ma intreba. happy Iti doresc noroc micuto :* si fii puternica.winking

| Awwwww a răspuns:

Intreaba-i de ce sunt de acord sa faca lucrul acesta si roaga-i sa inceteze sau sa-ti ceri scuze daca ai facut ceva. Daca tot te mai bate si tare ar trebui sa iei masuri : sa apelezi la o bunica, unchi, matusa. Totul va fi bine; Probabil ai facut tu ceva care i-a suparat si se rezolva daca iti cezi scuze. happy

| anonimg a răspuns (pentru Awwwww):

Tu spui:
"Probabil ai facut tu ceva care i-a suparat si se rezolva daca iti cezi scuze." Ai zis bine probabil. Aceasta este o incurajare pentru el? Mai bine nu ii mai scriai nimic. El are nevoie de ajutor, si nu de probabilitati.
Si chiar daca ar fi facut ceva, un copil batut aproape in fiecare seara nu imi spune decat ca parintii lui sunt dictatori, niste degerati mintal in toata puterea cuvantului; oameni care n-ar fi trebuit sa se nasca pe pamant.

| Awwwww a răspuns (pentru anonimg):

Chiar e o incurajare sa iti ceri scuze? Poate el a facut ceva carora parintii nu le-a placut deloc, chiar daca procedeaza gresit. Daca stii cauza problemei o poti rezolva.

| Awwwww a răspuns (pentru anonimg):

Si tu ce esti pshiholog de comentezi la toti care vor sa-l ajute?

| anonimg a răspuns (pentru Awwwww):

Ce scuze sa-si ceara Geo de la parintii lui? Ca nu a luat 10 si a luat 9? Aici e vorba de mai mult. Tu ti-ai bate cainele in fiecare seara? Dar copilul? Problema este ca parintii lui Geo sunt niste oameni fixisti; comunisti i-as numi eu. Nu sunt psiholog, dar este strigator la cer comportamentul acestor parinti. Ce greseli sa fi facut un copil care este batut in aproape fiecare seara? Problema nu este la copil, ci la parintii lui. Toti bolnavii mintali se casatoresc si fac copii. Dar va spun ca muntii si stancile vor fi prea mici pentru acesti parinti, ca sa se ascunda in ziua judecatii divine.

| William a răspuns (pentru Awwwww):

Cu astfel de oameni nu te poti intelege. Protectia colpilului sau nu stiu.

| CodrinV a răspuns:

Nasol! Eu mi-am luat-o pentru un 8 la Chimie.

| PepsiWTF a răspuns:

Ia telefonul in mana si suna la protectia copilului si vede el cand vine la el in casa ProTv-ul laughing. A fost o gluma. Vorbeste cu el dedpre asta sau vorbeste cu mama ta.