anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Mie cam rusine sa postez acest lucru, dar sper sa ma intelegeti.
Aceasta este a n oara cand mama se imbata, si ma simt obil.
Ea nu constientizeaza unele lucri, adica. nu tine minte multe, urmatoarea zii cand se trezeste stie tot, uita dar eu nu uit niciodata. Si uneori plang(dar nu de fata cu ea). Si ea are si alergie, adica isi sufla mereu nasul si daca mai bea sa nu moara, doamne fereste. Si se poarta ca un copil si ma enerveaza tare, imi vine sa ma sinucid. Nu o suport cand e in starea asta. Eu am nevoie de un sfat, sprijin.Si cum se scapa, adica daca dormi, eu asa stiu. Sper sa nu radeti de mine.si sa ma intelegeti. Astept raspunsurile voastre.

32 răspunsuri:
| RobertTmroo a răspuns:

Ce a ce ne scrii tu este trist, orice mama ar trebui sa fie un exemplu pentru copii ei, sa aiba grija de ei, iar prin comportamentul ei nu arata nici un exemplu bun, tot ce a ce vreau sa iti spun este sa nu te mai gandesti la sinucidere, asa cum scrii mai sus "vreau sa ma sinucid", tu trebuie sa ai incredere in tine, sa iti vezi de scoala, doar asa iti vei face un viitor mai bun, si evident, comportamentul ei sa nu o iei ca exemplu niciodata, asta nu e o solutie la problemele care pot aparea in viata..., ar fi bine daca ai avea cu cine sa mai povestesti ( o ruda, matusa, bunci, verisoare.), astfel te vei simtii mai bine, dar poti sa ne mai scrii si aici pe TPU, si cu siguranta vei mai primi si sfaturi bune, care sa te ajute sa treci mai repede peste dificultati.
Legat de mami tau, aici ca sa se corecteze, trebuie sa vrea in primul rand ea, sa isi de-a seama ca nu e bine ce a ce face, ca isi face rau atat ei, cat si tie..., poti sa vorbesti cu ea, sa ii spui ca te doare cand o vezi in acea stare, si ca tu ai nevoie de ea, ca o iubesti, si daca va mai continua sa faca ce a ce face, mai devreme sau mai tarziu va pati ceva rau, si ca tu ai nevoie de ea, de iubirea, ajutorul ei, poti sa incerci si cu filmarea precum a mentionat un utilizator mai sus, dar mami tau va trebui sa isi de-a seama singura ca nu face bine ce a ce face, altfel fara voia ei, nu prea are cum sa se lase de bautura.
Iti doresc toate cele bune si bafta la scoala happy!

| cuvant a răspuns:

Buna Dia,
Pentru inceput eu ti-as sugera cat mai repede sa mergi la un psiholog sa nu iti afecteze si mai mult viata ta in rau. Cauta apoi solutii sa vorbesti cu mama ta si sa-i spui cat de mult o iubesti si iti doresti sa o ajuti sa mearga inainte pe o alta cale. Apoi poate reusesti sa mergeti impreuna la un psiholog si atunci se mai pot schimba lcrururile.
Daca vrei sa vb mai multe scrie-mi pe privat...

P.S. Nu uita ca tu esti o femeie in devenire dar nu merita sa cari problemele mamei tale, dar o poti ajuta vorbind cu ea.

| D0zzz a răspuns:

Buna. Nu mi se pare nimic de ras, deci stai linistita, sunt lucruri si mai ciudate de atat. Parerea mea este sa renunti la gandul de sinucidere, pentru ca Dumnezeu ti-a dat viata si numai EL are dreptul sa ti-o ia. Tu cresti, vei avea multe de vazut si de trait. Viata are rost, chiar daca nu iti dai seama acum. Stiu ca e greu, cunosc si eu situatii, dar sinuciderea nu e o solutie, ba chiar o mare tampenie. Mama ta ar trebui sa se duca la dezalcolizare. Ai multa grija cum vorbesti cu ea, mai ales daca te hotarasti sa discuti cu ea despre acest lucru. Sanatate!

| whatevernvm a răspuns:

Se spune ca e cel mai frumos sa vezi o femeie beata. La fel de frumos cum e sa admiram gramatica ta.

| InsanelyWicked a răspuns (pentru whatevernvm):

Daca nu ai de gand sa ajuti, ce cauti aici?

| whatevernvm a răspuns (pentru InsanelyWicked):

Cum o mai duci?batting eyelashes

Nu o duc eu, se duce ea singura -.-

Unde se duce si cand vine?

Intreab-o pe ea, nu pe mine -.-

Te intreb pe tine cum o mai ducismug asta daca exista posibilitatea de a imi raspunde.

| Tania a răspuns:

Pai incearca sa o filmezi cand este beata,iar cand se trezeste sa ii arati comportamentul ei. Poate isi va da seama de ceva.
Te mai poti duce la psihologul de la scoala si vezi ce soltuii gasiti,dar sinuciderea sigur NU este o solutie.
Incearca sa ii explici cat de tare te afecteaza,iar daca nu vrea lasa-i o scrisoare care sa o gaseasca singura sau ceva ar parea a fi un jurnal,scrii acolo ce simti, iar ea sigur va fi curioasa si va citit, poate isi va da seama ca greseste.

| kaylla a răspuns:

In aceeasi situatie se afla si o buna prietena de-a mea! Cea mai buna solutie este sa mergi la un psiholog, ai si la scoala daca nu iti permiti sa platesti unul. Incearca sa vezi de unde provine cauza faptului ca mama ta a inceput sa bea! Acest lucru este o dovada de neputinta! Incearca sa o sustii si sa-i explici ca alcoolul nu rezolva nimic! Pe moment uita dar cand se trezeste are aceleasi probleme ca inainte de a se imbata. Explica-i cat de rau iti face si cat de mult te doare comportamentul ei! Vorbeste cu ea ca de la adult la adult si zii ca o vei ajuta sa depaseasca aceasta criza daca are vointa! Iti urez mult succes! Fii alaturi de ea si nu o lasa singura ca s-ar putea sa fie cea mai mare greseala!

| Natashha a răspuns:

Adeseori adultii pica in stari de deprimare si de deznadejze.probabil a trecut si mama ta candva printr-o situate ciudat, ceva care i-a marcat viitorul.problema ar fi ca daca bea din ce in ce mai mult, o femeie poate sa moara cu cativa ani inaintea unui barbat din cauza bauturii.du-o la un doctor si ajut-o sa se lase de baut. vorbeste cu ea cand e "treaza" si i-ai banii, bautura si toate sursele prin care se poate droga...Sa sti ca nu e o situatie in care sa razi sau sa fi aratata cu degetul, trebuie ca mama ta sa aiba o durere sau sa fi o avut si de accea s-a refugiat in bautura. daca ai rude apropiate incearca si spune-le povestea.frati presupun vreo 60% ca nu ai daca tu esti "sursa" familiei...solutia mea ar fi sa o duci la un doctor.

| GandesteLogic2011 a răspuns:

Acept-o asa cum este. In viata nu poti schimba comportamentul NIMANUI decat pe al tau.

| Iadhira a răspuns:

Te-ai putea adresa unui medic psiholog, pe ascuns daca e nevoie, sau ai putea sa ii pui ceva acru sau amar in bautura...ca sa nu mai simta nevoie sa bea. Incearca, insa e mai buna prima varianta...

| Floris83 a răspuns:

Pune-te și tu în situația ei, cum ai vrea să reacționeze copilul tău dacă te vede așa! e totuși mama ta, e greu, dar, doar cu dragoste și blândețe se poate remodela omul!

| iFollowRivers a răspuns:

Nu e de ras. Discuta cu ea cat e treaza, explica-i cum se comporta cand se imbata, si spune-i (intr-un mod frumos) ca ai vrea sa se schimbe... daca totusi nu functioneaza, poti sa incepi prin a dilata alcoolul prin adaugarea apei, poti incepe sa ai o alta atitudine(mai rigida) fata de ea, astfel incat ea sa observe ca ceva nu e in regula.
De asemenea, ai putea cere ajutorul rudelor, ai putea cauta site-uri cu probleme asemanatoare ale mamei tale pentru a cauta solutii, dar cel mai important, este sa descoperi cauza datorita careia mama ta bea. poti sa fii sigura ca tot timpul exista un motiv, si poti incerca sa o sprijini, si sa ii arati alte posibilitati de a uita de necazuri, in afara de alcool...mult succes.ai grija ce facihappy

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!

Nu este nimic de râs în asta, e chiar o situaţie delicată. Îmi pare rău că mama ta nu îşi dă seama că suferi din cauza asta.

Sfatul meu este să vorbeşti cu dânsa când nu e beata şi să-i spui exact ce te deranjează, poţi încerca să-i explici că nu e bine ce face, că te pune şi pe tine într-o situaţie neplăcută...

O seară frumoasă!

| eugenl a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu mama ta si daca nu intelege atunci vorbeste cu tatal tau si gasiti o solutie sa o vindecati. Crede-ma alcoolismul e o boala, iar tu nu te mai gandi sa te sinucizi. Ai o intreaga viata inainte, profita de ea si traieste-o!

| InsanelyWicked a răspuns:

Imi pare foarte rau pentru tine sad tb sa-ti fie foarte greu.
un tata nu ai? ce parere are despre totul?
tb sa o confrunti pe mama ta sa-i spui ca o iubesti si nu vrei sa moara roag-o sa se lase de bautura pentru tine sad

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stai linistita eu nu rad! Nu e un lucru haios deci o poti ruga pe mama ta sa se lase naibi de bautura ca bautura il strica pe om si il duce la moarte si o poate consulta un doctor. Sper ca am putut sa te ajut! - Funda? big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gabriela, tu nu stii cat sufar si plang, crezi ca imi mai arde de gramatica?

| whatevernvm a răspuns (pentru anonim_4396):

Te cred big hug Nu stiu cum te putem ajuta noi. Cel mai bine e sa vorbesti cu a ta mama si sa spui tot ce ne-ai spus noua.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vreau sa va multumesc tutror pentru raspunsuri, ma sa tin cont de toate!:*:*:*

| MBG a răspuns:

Din cate stiu eu daca te culci cand te trezesti nu mai esti beat.

P.S. Filmeazo cand este beata si arata-i filmarea apoi... poate se trezeste la realitate.si isi da seama ca nu este bine.

MBG iti ureaza mult succes si sa stii ca lui ii pare foarte rau de tine.

| Madu2027 a răspuns:

Fugi la psiholog te ajuta foarte mult cel putinpe mine m`a ajutat...>big grin

| LordCronos a răspuns:

Situatia in care te afli este una destul de sensibila. Chiar nu vad ce e de ras in asta. Ce iti pot eu sugera e sa te duci la un psiholog al scolii la care inveti si sa discuti cu el pentru e specializat in acest domeniu si te poate ajuta mai mult decat noi, cei de pe TPU. Fii deschisa cu el in ceea ce priveste relatia cu mama ta.

Mult noroc!

| zxcxzxc a răspuns:

Sa nu iti mai treaca prin minte faca cu sinucisul! daca te sinucizi trebuie sa te gandesti bine inainte de ce vrei sa faci! daca faci asta faci ceva ce nu mai poti schimba daca mori nu te mai poti intoarce! stai calma si fi tare! asa a avut si tatal meu probleme si a ajuns sa se sinucida deoarece se lasase de bautura, dar tarziu, dupa ce s-a lasat incepuse sa vada diverse chestii! deci cel mai simplu ar fi ca mama ta sa se lase de bautura inainte sa ajunga la suicid din cauza acestui viciu! tatal meu incepuse sa vorbeasca singur uneori! si a ramas singur acasa a pus bilet pe masa, a aprins o lumanare, a luat in brate o icoana si sa sinucis prin electrocutzie acum un an si jumatate! eu l-am gasit! eu zic sa nu faci un asemenea lucru deoarece vei lasa o mare durere in urma ta! mai bine ar fi ca mama ta sa nu isi dea seama prea tarziu ca nu e bine ceea ce face cum si-a dat si tatal meu Doamne fereste! sper ca ai intzeles! si ca te-am ajutat oarecum! te pup si ai grija de mamaa si de tine! daca vrei ma mai poti intreba diverse! daca te pot ajuta,... cu mare placerewinking

| zxcxzxc a răspuns:

Unii vad ca incearca sa ajute doar pentru funda! urat asa! trebuie sa ne ajutam semenii fara interes

| CristalMine a răspuns:

Nu incerca sa faci nici o prostie(sa te sinucizi),te inteleg, cateodata si parintii mei se comporta cam aiurea, am cateva intrebari ca sa-mi dau mai bine seama despre problema ta:1.Se imabata des?
2.Are un motiv sa se imbete, adica vrea sa uite ceva anume?
3.E casatorita sau divortata, poate e din cauza sotului... spune-mi te rog mai multe, sunt curioasa de problema si poate iti pot da un sfat bun! Astept raspunsul tau!

| Bruneta21dulce a răspuns:

In aceeasi situatie este si taicamiu, bea foarte mult si e agresiv. nu am cum sa-i explic ca nu e bine, deaorece orice i-as zice cuvintele mele sunt 0 in fata lui.iti sunt alaturi.ai grija de tine.va fi bine:*:*

| pussylove1 a răspuns:

Eu cred ca te inteleg si sfatul meu ar fi sa-i spui ce face,sa o rogi sa nu mai bea,poate te va intelege si va inceta, depinde de tine, sau ai putea sa te duci la un psiholog.mult noroc!