In ceea ce priveste relatia partenerului tau cu mama lui e o relatie de dependenta. Sunt dependenti psihic unul de celalalt.Nu ai cum sa rupi aceasta dependenta, doar daca unul dintre ei, probabil partenerul tau, merge la consiliere si gaseste resurse pentru a iesi din relatia asta nevrotica pe care o are cu mama lui. Este o relatie nesanatoasa si nu il lasa sa creasca. Normal ca ii e teama sa ii raspunda mamei, pentru ca in mintea lui el are undeva, pana in 8 ani. In ceea ce priveste relatia ta cu mama vitrega, sunt multe explicatii. Poate a atins criza de identitate (45-48 de ani) si si-a schimbat prioritatile. Ea nu a facut nimic gresit, probabil ca tu aveai niste asteptari nerealiste in ceea ce priveste ajutorul ei neconditionat. Iar ea s-a dovedit a avea alte planuri cu viata ei.
In primul rand sotul tau este de vina ca nu este responsabil de indatoririle pe care le are ca tata si soacra ca-l considera ca un bun al sau ca si cand lar fi cumparat nu infiat. daca vrei sa-ti salvezi macar copilui si linistea ta lasa-l.ai sa ajungi sa nu-ti mai poti controla nervi si va afecta in cresterea si educatia copilului.
Nimic nu poate fi mai presus ca rodul iubirii voastre, copilul vostru.Mama si-a trait viata cum a vrut, acum e randul fiului ei sa si-o traiasca asa cum i-si alege. Iar goana dupa avere distruge fericirea si cre ca nici pentru toti banii din lume un parinte care i-si iubeste copilul, nu renunta la el.Cat despre mama ta...am crescut si eu de mica cu mama vitrega, dar ma iubeste, o iubesc si o respect...relatia mea cu ea nu s-a schimbat deloc...am si un copil si ma ajutat sa-l cresc...deci mama ta vitrega ori te-a crescut de dragul tatalui tau, ori a fost mereu o persoana cu 2 fete... tu o cunosti mai bine. Iar un barbat care te iubeste pe tine, va iubi si copilul tau la fel de mult, chiar daca nu este el tatal.Copilul meu creste cu tata vitreg, dar e iubit de tatal vitreg mai mult decat de tatal natural...deci sunt oameni si oameni...nu toti santem la fel...fiecare padure are si uscaturi.Nu uita ca fiecare cum i-si asterne asa doarme! ...gandeste-te la copil si la tine si vei gasi o solutie la probleme tale.