Mamele sunt greu de convins. Ceea ce poti face concret este sa ii demonstrezi ca prietena ta nu te trage in jos.
Daca te certi cu ea, degeaba o faci pentru ca nu isi va schimba parerea decat daca va vedea ca fata respectiva nu e chiar asa cum crede.
Incearca sa o inviti pe prietena la tine.
Intre timp poate ii gasesti si mamei tale leacul de e asa NF.
Ar fi bine sa mergeti impreuna la cumparaturi ca sa va mai imprieteniti!
Este un subiect delicat, cred ca cel mai bine pentru relatia voastra intre mama si fiica este sa gasiti momentele potrivite ca sa puteti comunica, eventual sa consultati impreuna un psiholog, nu este o rusine si este de un real folos.Respecte
Asta ii o problema pe care sa o discuti cu mama ta, nu la care necunoscuti iti pot da un raspuns, nu uita totusi ii parintele tau, te iubeste, trebuie doar sa gasesti momentul potrivit in care sa porti o asemenea discutie, despre prietenia ta cu acea fata, si de ce nu ar trebui sa se bage peste tine, daca ea are dispute cu parinti acelei fete, incearca si tu sa abordezi aceasta tema intr-o zi de Duminica in care nu ii obosita si poate gandi mai clar, adu argumente pro si o vei convinge.
Poate are dreptate, mereu au dreptate. Si em am avut o prietena de 7 ani, vara asta ne-am certat, nu mai exist pentu ea si nici ea pentru mine. Bunicul ei mereu ne "gonea" zicea ca facem numai prostii impreuna si ca dam muzica prea tare( Noi mereu cantam mereu impreuna si avand voce normall ca faceam asta mereu * mi-au murit laudatorii*)
Mama nu ma prea lasa la ea ca nu o placea, si nici acum nu o place. Mereu cand intrebam daca ma lasa afara zicea da, dar daca era sa merg la ea..era sfarsitul lumi Asa ca puneam doar intrebarea "Pot sa ies afara?" si cand ieseam ma duceam de fapt la ea.
Ma rog, mama avea oricum dreptate era doar o profitoare, m-a lasat balta pentru prietena ei "mamica" cu care se cunoaste de 2 ani
Incearca sa ii explici, foloseste alte cuvinte decat cele pe care le folosesti de obicei
Eu cred ca ar trebui sa ii gasesti mamei tale o prietena sa sa ii arati o chestie pe net care sa dureze mai mult, astfel ea va fi ocupata si tu poti merge la prietena ta. Daca asta nu merge poti sa ii cumperi un mic cadou, ea va fi fericita, o rogi si tu frumos si sigur nu va spune "NU AI VOIE"
Sper ca te-am ajutat
Fundita?
Nu stiu ce sa zic? renunta in astfel de momente, poate are dreptate . lasa si de la tine, incearca sa discuti cu ea, sa te apropii de ea, sa vorbiti, sa faceti ceva impreuna, pur si simplu sa petreci timp cu ea, cere-i sfaturi, ajutor cand iti trebuie , poate reusesti ..incearca sa ai o relatie buna cu mama ta, mai incolo o sa cresti si o sa-ti para rau, apropie-te de ea, eu iti dau doar un sfat, o sa ma rog pentru tine relatia mea cu mami e una foarte buna, chiar daca uneori o mai supar, asta asa e. sper ca te-am ajutat, numai bine
Nu trebuie sa o uresti pe mama ta poate ca are si ea motivele iei ancearca sa mai vorbesti cu ea si sa nu uiti ca mama este doar una prieteni poti sa ati mai faci
Buna JustMe102! Probabil mama ta trece printr-o perioada mai grea, ati putea sta intr-un moment de liniste amandoua si sa discutati nu stiu despre prietenii si ce calitati consideri ca trebuie sa aiba un prieten adevarat... poate asa o s-o convingi ca sti sa iti alegi prietenii.Mult noroc!
Pai eu cred ca daca ai convingeo ca prietena ta va vina intr-o zi la tine, si apoi ii arati mamei tale ce fel de persoana este mama ta o va accepta.
(sper sa-ti fiu de folos)