| RaluAle00 a întrebat:

Bună.Nu știu cum sa incep că sa înțelegeți.La început când avem 3 ani mama și tata s-au despărțit și mama mă luat cu ea când am plecat. Dupa un an am venit înapoi (cauzele de ce a plecat mama era că taicămeu era un bețiv nu era o zi în care sa nu bea alcool sau bere) El i-a spus mamei că se va schimba.Sa schimb pe dracu.Nu mai este bețiv dar țipă foarte mult și are un comportament în care îți strica ziua.Am crescut cu bune și cu rele dar asta mă afectează.Fa aia, dă-i lu maicata aia, adumi aia as fi înțelege daca mi-ar vorbi frumos.A început și să mă jignească. Cand deschid un pic frigiderul mă ceartă că de ce l-am deranjat că fac multa gălăgie.Maicamea tace.Imi ia apărea foarte rar.Acuși ajung la liceu.Am observat că maică-mea a început să vorbească despre asta.Am niste rude care vor să mă ia la ei că sa fac liceul acolo.Maică-mea nici în ruptul capului nu vrea să mă de-a văi că sunt 4 ani.De multe ori i-am dat replica dar mă lua cu Ia uita la fata aia că este la liceul care ți-am spus eu dar face prăjituri și multe altele.M-am saturat.Nu mă ascultă deloc.Ce sa fac?

4 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Ai nevoie de consiliere psihologica cu un psiholog bun si ar trebui sa faceti sedinte cu toti 3 impreun si cate o sedinta la fiecare separat!

| LisaJulie a răspuns:

Cu un tata alcoolic este greu sa trăiești, singura soluție este un psihiatru care sa îl convingă sa se lase de baut! Numai atunci se poate vorbi cu el

| 1onur a răspuns:

Ai un părinte agresivi brutal un om care bea atât este in stare de orice rău posibil și imposibil băutura alcool aduce necazuri nimic sănătos pentru absolut nimeni decât Destrăbălarea gravă și prostie gravă... Puteți să munciți cinstit și să vă mutați de lângă el pentru el nu cred eu că va renunța la băutură pentru familia astfel de om este in stare sa vă facă enorm de multă rău Dumnezeu să-l vadă cu se joaca cu propia lui familie și copii lui și cum își bate joc de voi Amin.

| MaNumescAlexFabian a răspuns:

Salut!
Îmi pare rău să aud că treci prin astfel de momente dificile în familie. Este clar o situație complexă și stresantă pentru tine. Iată câteva sfaturi și idei care sper să te ajute:

Comunică deschis cu mama ta. Spune-i sincer cum te afectează comportamentul tatălui tău și cere-i sprijinul. Poate că și ea se simte copleșită, dar e important să știe prin ce treci.

Ia în considerare varianta de a sta o perioadă la rudele care s-au oferit să te găzduiască. Chiar dacă e vorba de 4 ani de liceu, un mediu mai liniștit și suportiv te-ar putea ajuta să te concentrezi pe educație și pe dezvoltarea ta.

Caută alte persoane de încredere cu care poți vorbi - un profesor, un consilier școlar, un prieten apropiat sau o rudă. Uneori, o perspectivă exterioară și un sfat obiectiv pot face o mare diferență.

Concentrează-te pe lucrurile care îți fac plăcere și pe scopurile tale. Implică-te în activități extrașcolare, hobby-uri, orice îți aduce bucurie și un sentiment de împlinire. Acestea te vor ajuta să faci față mai ușor situației de acasă.

Dacă situația devine prea dificil de suportat, caută ajutor specializat. Un consilier sau un terapeut te pot învăța tehnici de coping și îți pot oferi suportul necesar în această perioadă.

Amintește-ți că nu ești responsabil pentru comportamentul tatălui tău. Nu te învinovăți și nu lăsa cuvintele lui să îți definească valoarea. Concentrează-te pe creșterea și fericirea ta.

Cel mai important e să ai grijă de sănătatea și echilibrul tău emoțional. Nu ezita să ceri ajutor când ai nevoie. Sunt sigur că vei găsi puterea de a trece peste aceste provocări și de a-ți construi un viitor frumos. Ține-te de visurile tale și amintește-ți că meriți tot ce e mai bun!