| marina_7216 a întrebat:

Nu stiu daca am ales bine categoria pentru intrebarea pe care o am insa va rog daca ma puteti ajuta: anul acesta voi avea nunta si am o multime de intrebari. Una la care nu stiu unde as putea gasi un raspuns, si anume: cat este de serioasa faza ca mirele nu are voie sa vada mireasa imbracata in rochie pana la nunta? Ok, am tot auzit tot felul de superstiti dar eu cred ca este doar pentru acea surprindere a mirelui cand isi vede iubita mireasa si ramane fara cuvinte si etc. ce credeti voi?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu nu sunt superstitioasa. Am mers impreuna cu sotul meu la alegerea rochiei si apoi la probe. In definitiv, vroiam sa ii placa si lui, nu numai mie. Cu toate astea, cand am iesit din camera, in ziua nuntii, imbracata in rochie, a cazut pe fotoliu de uimire sincera. Nu ca eram eu vreo superba, dar cred ca asa m-a vazut el.

10 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Eu cred ca ai dreptate. Sunt superstitii; succesul unei casnicii, cred eu, il asigura dragostea, comunicarea, increderea, toleranta, nu ploaia la nunta, rascumparatul miresei etc.

| EUSIATIT a răspuns:

Sunt tot felul de vb batrinesti sau [babesti] suntem in anul 2010 nu crezi. fii serioasa ca nu se intimpla nimic. e ca si cum ai spune ca trebuie sa fii virgina ca sa joace a 2 a zi camasa. altfel te trimite acasa la parinti,, SA fii sanatoasa ca, ce este scris poti tu sa te dai peste cap. daca e sa fie bine este daca nu poti sa te desparti peste 2 5 10 ani sau sa fii fericita toata viata linga el. sanatate si casa de4 piatra

| smaranta a răspuns:

Superstitii, nesuperstitii, astea sunt sarea si piperul, sunt mici maruntisuri care dau farmec si fara de care n-ar mai fi nunta ci o adunatura banala de neamuri si prieteni. Oare de ce vrem sa banalizam totul si renuntam asa de usor la vechile obiceiuri?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu cred ca sunt superstitii, si asta o poate confirma cineva care chiar apatit-o si nu ia mers bine dupa aia...eu una am o prietena care a divortat la scurt timp...acum ca e superstitie sau nu parerea mea este ca trebuia urmata asa cum multe viitoare mirese o pun in practica.Casa de piarta si bafta dar sfatul meu sincer este sa nu te vada inaintewinking te pup

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mitele nici nu trebuie sa se culce cu ea si sa faca sex pana la nunta.fiindca puritatea rochiei de mireasa, si cinstea si curatenia miresei ca fiinta, creste misterul si placerea si dragostea din noaptea nuntii.ar fi ceva deosebit. dar dupa cateva luni sau cativa ani de trai impreuna, nu mai poate fi vorba decat de ceva conventional si spalacit. o prefacatorie de nunta, fiindca asa face toata lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu daca este vorba de superstitie sau nu dar, clar, iubitul tau o sa aiba o surpriza cand o sa te vada.Nu i-o strica!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt superstitioasa dar am respectat aceasta cutuma. Poate merge cu tine sa vada modelul rochiei dar nu sa te vada imbracata.este bine ca atunci cand vine sa te ia mireasa cu nasii, sa te uiti prin inel fara sa te vada el.Sunt o serie de "povete "mostenite care am constatat dupa 15 ani de casatorie ca s-au adeverit. daca vrei si alte "sfaturi"cere.

| Mihai_Egina_1992 a răspuns:

Uite, poti citi aici superstitii, desi te sfatuiesc sa nu crezi in ele
http://www.nuntidevis.net/superstitii-superstitii/

| georgiana_1927 a răspuns:

Eu cred ca e adevarata aceasta superstitie