| Andreea467 a întrebat:

Bună nu știu dacă e o întrebare corespunzătoare a acestui site Dar totuși dacă știe cineva sau măcar un sfat e luat în considerare pentru că mă va ajuta foarte mult am o fetiță de 9 luni prin care am născut o prin cezariană perfect sănătoasă...în urma cu ceva timp am aflat ca sunt însărcinată din nou după calculele mele as avea undeva la 3 luni adică 10-11 săptămâni de sarcina ultima menstruație am avuți fix in seara de revelion acum va întreb dacă ați ști dacă ma duc la control pentru că nu am fost dacă mi ar zice sa nu duc sarcina la bun sfârșit mie sincer de asta me teama cel mai tare de aceea nici nu am fost. știu riscurile mam documentat destul de bine în legătură cu riscurile dar vreau sa aflu mai exact dacă a mai existat vreo femeie ca mine și a fost totul bine după dacă ma înțelegeți poate nu ma exprim bine am doar 17 ani abia la anul pe 29.12. 1025 fac 18 asa ca nu stiu prea multe nu ma întrebați de avort ca nu mai ma opresc din scris nu accepta asa ceva nu sunt de acord cu asa ceva punct. Nu vreau sa fiu judecata sau sa mi dați heit doar un sfat sau o cum sa zic... îndrumare. Mulțumesc ????????

10 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Felicitări ca esti hotărâtă sa nu faci avort. Mama unei prietene a nascut 6 copii prin cezariana, desi doctorii o bateau la cap cu aviortul. Nu te lasa, Dumnezeu te va ajuta sa fie bine!

| romeo78 a răspuns:

În primul rând sănătate! În al doilea rând, da este devreme această sarcină după sarcină, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să duci sarcina până la capăt. Problema este a partenerului, soțului care trebuie să înțeleagă că mijloacele contraceptive sunt sfinte, necesare și obligatorii! Vrea el sex, chiar după naștere, dar trebuie să înțeleagă responsabilitatea creșterii copiilor! O să vă fie greu cu doi copii mici, nu doar financiar, dar și sufletește, uman. Unul începe să meargă, celălalt nou născut alte nevoi speciale.
Mergi cu sarcina până la capăt, dar oprește-te de a mai face sex neprotejat imediat după naștere. Există sterilet, care poate fi scos ulterior, există prezervative etc.

| Andreea467 explică (pentru romeo78):

Mulțumesc mult pentru sfat! Tot veni vorba de protejare nu știu dacă o sa aleg bine eu sunt genul de persoana care face tot posibilul sa nu păcătuiască...din câte am auzit legarea trompelor e pacat și deși e o sa merg pe calea asta decât sa rămân din nou însărcinată eu stind sau crezând ca chiar eram protejată. mai pe scurt mai bine fac un păcat decât mai multe și aici ma refer la avort. iar singurul cate va avea dreptul la judecata va fi doar Dumnezeu am zis și o sa mai zic fumatul și legarea trompelor mi le asum!

| romeo78 a răspuns (pentru Andreea467):

Legarea trompelor, ca și steriletul nu este o metodă ireversibilă. Peste ani, puteți să înlăturați aceste bariere! Nu uitați, că din antichitate au existat metode de protecție, dar nu la nivelul de acum.

| romeo78 a răspuns (pentru Andreea467):

Scrie-mi mesaj privat, dacă ai nelămuriri!

| mihai69 a răspuns:

Mergi la un medic obstetrician la consult.
O sarcină nouă, la un interval așa mic după o operație de cezariană implică riscuri foarte mari, atât pentru mamă cât și pentru făt.
Urgent la medic!

| Andreea467 explică (pentru mihai69):

Mulțumesc pentru sfat sunt programată

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mama minora si ai comis-o din nou.
Ce sa-ti mai spunem?
Ai aflat a doua oara cum vin pe lume copiii.

Mergi la medicul ginecolog. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.
Poti merge la ginecolog neinsotita de parinti, dacă ai împlinit vârsta de 16 ani.

Pe viitor, daca nu vrei sa ramai insarcinata, protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).

Ca tot ai pomenit de pacat: sexul in afara casatoriei e pacat. Cel mai mare pacat e ca tu insati esti o copila care face sex neprotejat!

| Ionut2025Tz a răspuns:

Mai Andreea, eu nu vreau sa fiu insensibil, dar si la 17 ani daca o faci neprotejat, iar partenerul nu isi da drumul inauntru, sansele de aparitie a unei noi sarcini sunt minore, si scad simtitor daca o faci in afara perioadei de ovulatie.
Acum nu judec, dar lasa naibii religia si pune mana pe carte, si aici nu ma refer la novele siropoase. O sa realizezi ca a trecut viata, si in numele virtutii te-ai chinuit in aceeasi mocirla in loc sa evoluezi.