Stai linistita, poate nici nu v-a fie nevoie sa-i spuna asta.
Sau poate vei scapa si tu cu ceva de genu`:"Mama ta stie?" raspunsul:"Aaa...nu", "Ntz-ntz-ntz`!".
Nu`i marturisi, daca ii zice doctoru` ceva de genu`:"avand in vedere ca nu mai este virgina ...bla bla" asta e doar nu te poate bate de fata cu doctoru`... ti`o iei tu acasa.
Sa fi sanatoasa si iubita`!:*:*:*
p. s:decat sa marturisesti si sa nici nu fi fost nevoie, mai bine sa afle de la el, ca daca ii sa te certe tot asa te cearta... stiu ca nu e un sfat prea bun, dar e ceva ce as face eu si probabil multe dintre noi.>
Daca ai 15 ani, orice medic este obligat prin lege sa ii spuna mamei tale toate informatiile legate de sanatatea ta. De altfel vezi ca sunt importante, fiindca foarte probabil infectia ta urinara este legata de lipsa de igiena a vietii sexuale si, probabil, de faptul ca tu nu te-ai dus la ginecolog la timp.
O sa fie greu, dar n-ai de ales. Discuta cu mama ta si gata. Pana la urma, daca esti suficient de matura sa faci sex, daca esti capabila sa dormi linistita stiind ce risc mare de cancer de col uterin ai, atunci in mod cert esti suficient de matura sa discuti cu mama ta despre asta si sa dormi linistita cu orice stres ti-ar putea cauza ea.
Nu poti face asta. medicul nu ti face nici control fata mama. esti minora. Asta este. asuma ti responsabilitatea pentru ce ai facut.
Du-te linistita la medic! In cabinet de fata cu mama spune-i medicului ca esti virgina dar atunci cand vrea sa te consulte spune-i ca vrei sa iasa mama afara pentru ca iti este jena sa stea si ea acolo. Dupa ca a iesit atunci ii spui medicului adevarul si ca nu vrei sa afle maica-ta.Este mai mult ca sigur ca iti va pastra secretul.
"fi sincera cu mama ta. trebuie sa inteleaga" hello daca era asa intelegatoare poate purta o discutie cu ea inainte de inceperea vietii sexuale si poate si dupa. daca ea nu are o comunicare buna cu mama ei cum ar fi trebuit sa procedeze?! neata mami, ce faci? vezi ca plec la scoala. a vroiam sa zic ceva ieri am facut sex pa in ziua de azi marea majoritate a parintilor nu mai au timp de noi. asta e adevaru'.
si cel putin eu nu vad care e legatura cu virginitatea si infectia? 1 poate infectia nu e cauzata neaparat de contactele sexuale. Am zis POATE ca nu cumva sa zica cineva ca ma bag unde nu e treaba mea, in ceva in ce nu cunosc, etc.
mi se pare inutil ca mama ta sa fie anuntata de ginecolog ca nu mai esti virgina daca infectia e provocata de altceva.
oricum succes ( si eu as avea emotii intr-o astfel de situatie )
Problema sta in felul urmator:
Daca nu ai implinit inca 14 ani doctorul nu iti poate permite confidentialitatea, deoarece parintii trebuie informati in cazul unor infectii severe. Pana la varsta de 16 ani ramane la aprecierea medicului daca doreste sau nu sa pastreze confidentialitatea, insa dupa 16 ani este obligat sa o faca.
Tu nu ai 16 ani, deci mama ta o sa afle. Nu cred ca ai ce sa faci, daca ai infectie trebuie sa o informeze foarte bine despre tot.
Poti merge sa vorbesti cu medicul, nu ai nimic de pierdut, ori spune ori nu spune, dar faci cum vrei tu. Pe mama ta nu mai incerca sa o convingi sa nu mergeti, ai infectie. tu nu realizezi cat de grav o sa fie, daca nu tratezi. Mai bine incearca sa-i explici treaba cu virginitatea.
Parerea mea sincera e ca trebuia sa te gandesti cu mult timp inainte. Ai doar 15 ani...
Multa bafta, ca ai nevoie
Infectiile urinare nu sunt contagioase, deci nu se pot transmite de la femeie la barbat in timpul contactului intim. Aceasta afectiune nu prezinta riscul de a se plimba de la un partener la altul, precum o minge de ping-pong.
In mod normal, infectia urinara se contracteaza foarte rar de la o piscina publica, dupa contactul cu un prosop folosit in comun cu alte persoane sau alti factori externi. Sper ca ti-am fost de folos :*
Trebuie sa-i spui, ca pana la urma va afla o data si o data, mai bine ii spui inainte si gata.Mama ta trebuie sa fie prietena ta.Oricum...nu ar fi trebuit sa faci asta de la o varsta asa de frageda...
Pai intotdeauna Fi sincera fata de mama ta... Spune-i totul. Poate ca mama ta va intelege poate nu se va supara. Dar sa stii ca nu este o idee prea buna sa te duci sa vb ca ginecologul ca cu siguranta nu va fi de acord.Mai bine ii spu-i inainte s afle d la ginecolog... oricum multa bafta si ai grij c faci dar eu cred ca ar fi mult mai bine s fi sincera ca stii km s zice minciuna pierde iar adevarul castiga!
E un pic complicata treaba, dar logic nu ar trebui sa il intereseze pe medic daca tu mai esti sirgina s-au mai putin dar totusi eu nu inteleg de ce nu ti-a prescris direct doctorita o reteta cu anibiotic, iar daca nu iti trecea te trimitea la ginecolog. Oricum ai inceput un pic cam devreme viata sexuala, nu crezi? Nu-i vb ca tie mama dificila, dar iti dai seama ca o mama se poate astepta la orice de la fiica ei dar cel mai putin ca nu mai e virgina mai ales la 15 ani!
Cred mai mult ca sigur ca ginecologul nu va vrea...
Eu cred ca solutia nu este aceea de a te ascunde ci de a-i spune mamei tale... e un lucru important, cred ca va intelege...
Ai mai multa incredere in tine...incearca sa ii explici cu calm si totul se va rezolva de la sine;-)