| brokxy a întrebat:

O intrebare cam sensibila. Merita sa imi irosesc anii din viata sa am grija de o persoana batrana pana moare. Bunici gen. Nu are probleme, poate sa umble, poate face de mancare, etc. Doar ca as vrea sa ma mut altundeva insa imi e frica ca va crede ca il abandonez si se va simtii singur. Eu vreau sa merg sa stau cu un barbat pe care il iubesc si nu stiu cat va mai astepta acel barbat dupa mine. Am 20 de ani si nu stiu ce sa fac voi cum ati facut cand v-ati dus de la parinti pe cont propriu. Ajutor funda

12 răspunsuri:
| Dalmore a răspuns:

Ai 20 de ani, de ce e așa grăbit bărbatul? laughing

| McGregor788 a răspuns:

Incearca sa te muti cu el cateva zile si vezi cum se comporta bunica ta; iar daca te muti cu totul la prietenul tau incearca sa ii vizitezi cat mai des pe saptamana pe bunicii tai. Poate o sa fie chiar mandrii de tine ca te-ai asezat si tu la casa "ta".

| Sarcopt a răspuns:

Dacă stai de vorbă cu ei o să fie înțelegători, poți avea grijă de ei si dacă nu stai în permanență cu ei, trebuie să te gândești că probabil ei te-au crescut mai mult și ei la rândul lor și-au "irosit " anii. Oricum treaba cu irositul anilor să nu o mai spui niciodată pentru că e o prostie.

| Simpatic a răspuns:

Daca merita, pai oportunistii iti vor spune ca da, ca doar e plina europa de romani si romance care sterg la fundulet batrani, si unii chiar primesc casa de acolo pe numele lor. la tine e alta chestie ca e ruda ta si tu stii daca tii la el sau nu.
ai doar 20 de ani, daca acel barbat nu poate sta da-l in rahat ca e plina lumea de barbati si tu esti tanara, de ce ai conceptia lu bunica ca daca ajungi al 25 de ani esti fata batrana? pai au trecut acele vremuri.
tu nu vezi ce se discuta pe TPU si nu numai ca barbatii acum isi gasesc mai greu femei decat in trecut? femeile acum sunt la mai mare cautare ca-s mai putine ori ca numar ori putine libere ori cine stie dar cert este ca iti gasesti mult dar mult mai usor pe cineva femeie fiind decat barbat fiind, asa ca de ce te agiti la varsta ta?
Il ajuti pe bunicul si mai ramai si cu o casuta cevawinking

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu iti dau un sfat sincer. Mama mea are grija de bunica mea care sta la pat imobilizata, de foarte multi ani. O vad trista, foarte stresata pentru ca are si serviciu si nu poate sta plecata de acasa mai mult de 12 ore, nici in vacanta nu a fost vreodata. Uneori cand se supara spune ca viata ei e distrusa, adevarul e ca mai are 2 frati care ar putea sa faca si ei ceva pentru ca e mama lor, dar nu fac. In plus unii batrani sunt foarte pretentiosi odata ce inainteaza in varsta si e greu sa le faci pe plac, pur si simplu te calca pe nervi. O sa intrebati de ce nu angajeaza pe cineva sa aiba grija de ea. Ei bine, ea nu vrea, bunica nu vrea, prefera sa se chinuie mama cu ea...

Nu ma intereseaza cum o sa interpreteze altii acest sfat dar uite care e treaba: daca bunicul tau are casa, mancare plus ce ii mai trebuie, televizor sa nu se plictiseasca etc si un om care sa ii deschida usa din cand in cand, lasa-l. Mergi si traieste-ti viata, fa ce vrei cu viata ta, nu esti obligata sa stai cu el. Ai datoria morala sa il ajuti in caz ca nu se descurca singur dar nu esti obligata sa fii tu fizic acolo zilnic. Sunt sigura ca se va bucura si sa te vada din cand in cand si sa ii dai un telefon.

| Anjaa a răspuns:

Este normal sa iti "parasesti" la un moment dat familia, trebuie sa iti faci o viata a ta, sa iti gasesti un alt loc pe care sa il consideri acasă. Atunci cand simti, cand ai gasit persoana care sa merite golul pe care il vei lasa in urma. Ai 20 de ani, esti sigura ca esti pregatita? Esti sigura ca decizia de a pleca de langa familie iti apartine, ca nu te-a influentat acel bărbat, ca nu te preseaza? Esti sigura ca barbatul acela este gata sa iti ofera macar o parte din ceea ce aveai in casa bunicilor? Si nu ma refer la lucruri materiale neaparat. Parerea mea este ca daca relația ta cu acel barbat ar fi fost cea corecta nu te-ai mai fi intrebat daca merită sau nu să pleci de langa bunici. Ar fi venit totul natural. Nimeni pe Pamant nu iti poate cere sa te dedici bunicilor 100%, sa renunți la viata ta pentru ei. Adevarul este ca ii poti ajuta, iubi si vizita chiar si dupa ce te muti, nu e o ruptură permanenta, este doar o schimbare. Incearca sa le explici si lor asta in caz ca vor fi reticenti. Comunica cu ei, cere sfaturi, sunteti o familie. E posibil sa stie sa te indrume, sa picati la o intelegere.

Sfatul meu? Gaseste timp si discuta cu tine insati, intreaba-te ce iti doresti cu adevarat, ce e mai bine pentru tine. Intreaba-te daca barbatul ala are intentii serioase, daca nu cumva se grabeste si te grabeste si pe tine, daca esti capabilă sa le explici situatia bunicilor tai intr-o maniera ratională. Si cand ai terminat de raspuns la aceste intrebari si realizezi ca nu esti pregatita, aminteste-ti ca iubirea adevarata AȘTEAPTA pana isi gaseste si timpul si locul. Nu toti bărbații sunt ce par a fi, urmareste-ti scopul tau inainte sa te forteze altcineva sa il urmaresti pe al lui.

Sper ca la tine sa fie un caz fericit, sa iei decizia corecta si daca va veti muta impreuna sa fiti o familie fericita.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă bătrânul e părintele tău este greu de decis. Dacă stai lângă el, o să îi dorești moartea să vină mai repede ca să poți să te eliberezi. Dacă îl lași singur va suferi. De viața ta trebuie să ai grijă acum. Viața ta ar trebui să primeze.

| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine,da,intr-adevar nu e o decizie usor de luat,dar tot trebuie sa o iei.Ei bine,daca bunica ta nu sta la pat,si poate face mancare,poate umbla,atunci de ce iti este asa frica sa te muti? Inteleg ca ai multe ganduri negative in care iti inchipui diferite scenarii in care ea ar putea suferi fara tine,dar asta e batranetea,odata si odata vine la toti. Daca vei ramane cu ea, vei simti o povara grea pe suflet, pentru ca mereu vei astepta momentul cand vei putea pleca, si incostient ai putea sa iti doresti moartea ei, dar sa continui sa o iubesti.Ea poate sa mai traiasca inca multi ani, si nu vei putea sta mereu langa ea in toti acesti ani.Ai 20 de ani,toata viata ta e inainte, dar daca iti doresti atat de mult sa te muti cu iubitul tau, atunci trebuie sa-i explici bunicii tale, spune-i ca tii mult la ea, dar vrei sa incepi sa iti formezi o familie, fii sincera cu ea.Chiar daca te vei muta, asta nu inseamna ca ea va ramane singura pe lume, oricum o vei mai vizita, o vei mai telefona, la urma urmei poti sa te muti undeva ca sa fii cat mai aproape de ea, gen intr-o localitate mai apropiata daca e posibil.Arata-i ca iti pasa de ea, si ca distanta nu va fi un obstacol intre voi.La un moment dat cu totii vrem sa incepem o viata noua, sa iesim de sub influenta parintilor sau a altor persoane care ne-au crescut, si sa ne controlam propria viata, ceea ce este absolut normal.Atat timp cat ea va sti ca poate conta pe tine oricand, si ca distanta nu va fi un osbtacol intre voi, se va simti si ea impacata.

| Dismally a răspuns:

Daca consideri ca este o irosire a vietii atunci nu merita.

| Andra9pk a răspuns:

Din start ai folosit expresia "a irosi anii", deci e clar ca nu prea ti-ar conveni sa stai sa ingrijesti o persoana batrana. Daca este vorba de bunici, nu cred ca ar fi neintelegatori in privinta mutarii tale impreuna cu iubitul. Ai putea sa te muti cu el, dar sa nu iti neglijezi bunicul/bunica..sa nu simta chiar atat de mult absenta ta.
Sunt cupluri cu relatie de 7 ani si tot nu locuiesc impreuna. dar e vorba despre ce iti doresti tu pentru tine.
Vecina mea de la 18 ani are grija de bunica ei, pentru ca doar pe ea o mai are., iar iubitul ei s-a mutat acolo cu ele si ajuta si el cum poate.
Daca e vorba despre o persoana in varsta care nu iti este ruda, decat sa stai sa o ingrijesti si sa iti "blestemi" zilele fiindca te saturi..mai bine te muti cu iubitul.hee hee
In fine oricum ai da-o..nu se numeste "abandon"..ai tot dreptul sa faci niste alegeri in viata ta. incat sa iti fie bine, important e sa nu regreti ce ai facut sau ce nu ai putut sa faci...

| DarthNiger a răspuns:

Pai nu ai cum sa iti parasesti parintii pentru un barbat doar pentru ca el nu mai poate astepta, aminteste-ti ca parintii tai au dat totul pentru tine sa te creasca si sa iti creeze un viitor, iar acum te gandesti sa ii parasesti? nu crezi ca esti putin cam fara obraz? barbati gasesti destui pe planeta, dar alti parinti nu mai gasesti, daca parintii tai au nevoie de ajutor atunci trebuie sa ii ajuti fiindca si ei te-au ajutat pe tine, prietenul tau trebuie sa inteleaga acest lucru.

| Freya1 a răspuns:

Pui gresit problema.Nu trebuie sa părăsești pe nimeni, ai 20 de ani poti sa iti împarți timpul si la bunici si la prietenul tău. Poti incepe prin a merge in weekenduri la el, după sa il aduci si pe el la tine si tot asa pana cand vezi daca e ceva serios.
La un moment dat oricum va trebui să iti faci familia ta, dar asta nu inseamna ca nu o sa poti sa mai deschizi usa bunicilor sa ii ajuți sau vizitezi.