Ar trebui sa o ajuti si tu pe ea, cat de cat, macar sa-i arati ca-ti pasa si daca te certi cu ea, nu o mai fa in toate felurile. Spune-i "bine, scuze, dar la varsta asta chiar daca ar trebui sa te ajut mai mult nu pot, pentru ca nu-mi sta gandul la chestii casnice si am timp toata viata sa fac asta." (poate o imbuneaza) trebuie sa fi mai afectuasa cu ea si atunci o sa fie mai bine. Nu e bine sa vorbesti asa cu ea pentru ca normal ca atunci si ea se enerveaza si iti comenteaza. Ar trebui s-o lasi sa-si spuna parerea daca te cearta si dupa aia ii spui "bine, scuze, am gresit (ce-ti mai vine prin cap, dar sa nu o enerveze) "si pleci sau o ajuti. Sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti spun [FUNDITA?] Baftaa! :*
Va veni din pacate o zi in care vei regreta toate aceste fapte fata de mama ta, inclusiv aceste randuri scrise intr-o usoara bascalie, scrise din teribilismul varstei. Iti doresc o seara buna!
Of Doamne, copii astia!
Pai mai fata mai, nu mi-o lua in nume de rau dar tie ti-ar placea sa ai un asemenea copil? Adica tu sa-l cresti, sa-l iubesti, sa-i oferi tot ce-i trebuie iar copilul sa fie lenes si pe de alta parte sa te mai si jigneasca. Pune-te in pantofii mamei tale, cantareste bine ceea ce faci si ceea ce ar fi frumos sa faci si alege. Mama ta poate fi tampita sau proasta pentru ca te creste? Noi, copii, nu avem niciun drept sa ne jignim parintii, cu atat mai mult cu cat sunt singurele persoane care ne vor binele neconditionat. Fii mai cu bagare de seama caci de obicei cam cum ne purtam noi cu parintii, cam asa se vor purta si copii nostri cu noi, iar daca tie nu iti place cum te comporti cu mama ta, incerca sa schimbi atitudinea fata de ea. Succes!
Salut. Ceea ce se întâmplă între tine şi mama ta este tipic pentru adolescenţi: deseori le vine greu să comunice într-un mod eficient cu părinţii lor. Aici poţi găsi câteva sugestii utile: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011121
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Atunci cand e suparata pe tine, o iei in brate si o pupi, si sigur o sa fie bine.Incearca sa stii ca functioneaza.
Deci pe langa fapul ca nu o ajuti, pentru simplul motiv ca esti lenesa, dupa cum recunosti, o injuri?! Pe propria ta mama...Nu e bine, si pe termen lung e posibil sa te afecteze. Revizuieste-ti urgent comportamentul si stabileste-ti teluri realizabile (azi spal eu vasele, sau pun rufe la intins).
Sa o mai ajuti si tu la treburi, si sa lasi fitele astea cu mama ta
Pai...Stiu in ce situate esti...Inca esti in crestere.Dar ar trebui sa o ajuti si tu.Ii este greu si ei.Ca la fiecare mama.Cand face treaba, ajut-o la ce poti mai bine: Curat, mancare spalat etc.Si dupa cand esti singura acasa faci ce vrei.Iti recupereti timpul.Incerci sa vezi ca si tu esti implicata in asta. Adica cand vei creste si mai mare vei sta in pat si vei astepta ca sa iti gateasca sotul. Daca vei avea si nu iti vca fi lene sa te mariti Gandeste ca e si ea un om, si ca ti-a dat viata si la cat a suportat asta ar trebui sa faci si tu.Ea nu te-a injurat cand tu ai fost in crestere sau in burtica.Stiu ca iti vine sa plangi. Toata lumea face la fel.Cand se gandeste la situatia care a facut-o, si incearca sa o ilocuiasca invers: Daca cea injurata adica mama ar fi ea, si copilul ar fi mama, daca intelegi? Incearca sa faci si tu o incercare si nu vei avea de suferit.Si dupa recuperezi timpul cand esti singura. Sper ca ti-am fost de ajutor.Te rog fundita:X
E timpul sa te duci la munca, astfel eliberezi din hormoni.Si nu mai fii asa poama si pune mana la treaba nu o mai arde aiurea in casa sau la colt de strada cu vagabontii.
Daca te angajezi acum pe vara de ex, nu o sa mai ai cand sa te certi cu maica-ta.intelegi?