| TheRoses0987 a întrebat:

parintii mei sunt despartiti de 15 ani si au un apartament impreuna insa mami nu a facut partajul si apartamentul e pe numele lui tati.as vrea sa stiu daca mami mai are drepturi acolo si daca da cum poate sa imi cedeze mie ce ii apartine.multumesc.ofer funda.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui niste elemente esentiale pentru un raspuns corect, respectiv cand si cum a fost dobandit apartamentul de catre tatal tau (inainte ori dupa casatorie). Spune aceasta si o sa-ti dau un raspuns concret.

| TheRoses0987 explică (pentru Ioandelasal):

Apartamentul a fost dobandit dupa casatorie si au stat 9 ani impreuna.

| Ioandelasal a răspuns (pentru TheRoses0987):

In aceasta situatie mama ta are dreptul la jumatate din apartament. Il poate obtine prin invoiala, facand partajul la un notar public sau pe cale judecatoreasca, printr-o actiune de partaj la judecatoria unde este situat apartamentul. Dupa ce obtine hotararea si intabuleaza partea sa poate sa ti-o dea tie, prin act de vanzare-cumparare sau donatie.

5 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

E dobandit - inainte sau dupa - casatorie?

| grab a răspuns:

Daca nu s-a facut partajul inca, faceti-l.
Ea poate sa iti cedeze tie partea ei daca respectivul apartament e facut prin contributie comuna dupa casatorie. Altfel o sa aveti ceva de furca cu judecata si avocati dar nu e imposibil.

Bafta!

Cu tatal tau cum te intelegi?

| BURCILUCIAN a răspuns:

Http://www.dreptonline.ro/utile/partaj.php; ncearca aici pte raspunsul maeu iti va fi de folos