Daca motivul nu este medical, parintele care te are in grija va fi decazut din drepturile parintesti si va pierde custodia fiindca nu reuseste sa-ti indeplineasca nici macar nevoia elementara de a avea acces la educatie. in mod evident este complet incapabil sa te ingrijeasca si te-a adus in aceasta stare disperata, sa-ti sacrifici viata si viitorul din cauza incapacitatii lui de a fi parinte.
Continua cat poti cu studiile macar un an in plus sa mai faci si dupa 10 clase esti asigurata cu munca, dar daca omul isi permite sa dea bani pentru studiile tale mergi mai departe.
Nu exista procedura de"inghetare a anului scolar " ---ceea ce vrei sa faci se numeste abandon scolar. Daca nu face toate eforturile sa previna abandonul, parintele care te are in grije poate pierde custodia in cazul sesizarii instantei de judecata de catre celalalt parinte.
P.S Exista si alte solutii decat abandonul scolar! --- TRANSFERUL (la alta clasa sau la alta scoala ) este cea mai buna solutie pentru mtivul invocat de tine("nu ii mai suport pe colegii mei care nu se satura sa imi faca intr.una probleme si profi la fel")
Roaga-ti parintele sa se informeze asupra transferului si sa faca cererea de transfer la clasa/ scoala la care ai dori sa studiezi.
Ei nu vor avea nici o consecinta ci toate consecintele le vei suporta doar tu in urmatoarele luni sau in 5-10 ani cand vei vrea sa ai un job si un salariu acceptabil.
Pe langa asta increderea in tine va scadea foarte mult.
Buna,
Te ingrijoreaza ceva sau crezi ca esti in pericol?
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Heiii!
Nici macar sa nu te mai gandesti la asta!
Nu merita!
Si tu vrei sa ajungi exact ca ei?
Te lasi foarte influentata de partea negativa si nu e deloc bine.
Nu renunta la scola.
Bafta!
Nu te lasa de scoala e cel mai rau lucru pe care il vei face e foarte greu dupa sa recuperezi
Nu suferi pentru greseala lor. Fara scoala nu vei gasi un post de munca si nu vei putea sa te intretii.
Ai auzit de transfer?
Nu trebuie sa te lasi de scoala pentru ei, poti sa te transferi.
Inveti, dai diferenta si te muti la alt liceu, simplu!
Faci cea mai mare greseala din viata ta, daca te vei lasa de scoala. Arata-mi cu degetul unul din prietenii tai care are mai putin de 12 clase si duce o viata fericita.
Nu vreau sa ma las de scoala ppentru ca sunt ei divortati...m.am obisnuit de mult cu gandul. dar nu ii mai suport pe colegii mei care nu se satura sa imi faca intr.una probleme si profi la fel...
Multumesc pentru raspunusuri...pai de transferat am incercat sa ma transfer, dar nu imi aproba transferul.
Fazekas_Ioan_1998 întreabă: