Acest mod de a intra în viața voastră de cuplu este foarte toxic.
Am văzut 2 recomandări ale unor pastori americani și apoi a unui preot român, care citau un pasaj din Biblie unde scrie că va lua bărbatul pe femeia sa și o va duce la casa sa și vor fi împreună un singur trup. Toți aceștia recomandau ca părinții să vină la tineri doar în vizită anunțată iar copii să meargă la părinți la fel, sugerând astfel separare totală de familiile de origine, asta exact din acest motiv, al conflictelor ce pot apărea, care pot duce la distrugerea armoniei în cuplu. Văd că acțiunea nocivă a mamei se extinde la distanță prin telefon. Ce poți face este să pui piciorul în prag, și să impui iubitului să aleagă între tine și mama ta. Iar dacă nu poate, te retragi ți îți vezi de drumul tău în viață.
Relatie la distanta... cu soacra si cumnata.
La intervale de jumate- un an va faceti vizite scurte, pre-anuntate.
Iar daca esti langa barbatul tau, fii desteapta si conduce-l tu, nu mama lui (prin telecomanda telefonica)!
Evita-i cat poti de mult pe parintii baiatului, fiindca oricum nu ai nici o obigatie fata de ei.
Si daca puteti sa va mutati la capatul lumii, atunci asa sa faceti.
inca ceva: care este comportamentul logodnicului la sfaturile maicasii? O asculta si face cum zice ea?
Daca aface asta, nu merita sa mai fiti imperuna, fiindca soacra va prelua conducerea voastra, usor-usor.
Daca el este totusi de partea ta si hotarati impreuna absolut totul, atunci merita sa te lupti pentru relatia asta.
Stiu bine cum este, nici dupa 35 de ani soacra nu a incetat sa-si bage coada si intrigi in relatia mea de familie, dar am un sot minunat, care totdeauna i-a spus respectuos ca-i multumesc de sfaturi, dar ca el va decide cu mine ce vom face.
Imi tine apararea in fata ei intr-un mod oarecum elegant, dar ii permite sa se bage in viata noastra foarte mult si se supara pentru alegerea mea de a nu merge acolo in lipsa lui.
Atunci renunta la el, fiindca nu-i omul care sa renunte vreodata la maica-sa, iar dupa casatorie situatia se va inrautatii, fiindca te va obliga sau te va pedepsii pentru ca nu faci ce spune masa.
Este evident ca se eschiveaza in fata ta, dar nu ar trebui sa se supere ca nu te duci la maicasa, odata ce nu-i esti obligata cu nimic, nefiind nici macar nora-sa ci o simpla iubita.
Ori vorbesti...dar ce sa vorbesti... Te desparti direct pentru ca nu mai rezisti si e clar ca o sa te inbolnavesti grav de la atatea suparari pe viitor. Ori incheie el orice legatura cu familia, ori pleci tu si sa ramana el scavul mamicutei la 30 de ani sau cat o avea, ca degeaba ii are daca nu e in stare sa poarte o discutie cu totii la masa in care sa puna la punct anumite neintelegeri.
Cea mai lungă întrebare și cea mai proastă pe care am putut-o citi în ultima vreme!
Hmm. Păi, părerea mea e că dacă vrei să ai o relație care să ducă spre căsătorie și chiar spre o familie împreună, nu pot spune că nu ai nici o obligație față de familia lui. Pot spune decât, iartă-i, poate s-au schimbat și dacă nu e ok, până la urmă, dacă îi ierți și le vrei binele, tu vei fi împlinită. Poate se vor resemna gândindu-se că nu au de ales din moment ce tu vei deveni soția lui.
Din ce observ logodnicul tău cedează mereu in fața surori si mamei lui, cu alte cuvinte nu este de ajuns de curajos încât sa iti ia apararea. Mulți bărbați sunt așa. Insa la tine situația este puțin cam avansată, dat fiind ca aveți certuri pe față si soacra ta nu se sfiește să iti arate ca nu te place. Cred ca cel mai bine ar fi sa ai o discuție serioasă cu logodnicul tău si ii spui ca va trebui sa fie de partea ta. La urma urmei tu esti familia lui, cu tine trebuie sa se consulte, cu tine trebiie sa decidă, pe tine trebuie sa te apere. Nu este ideea sa nu isi iubească sora si mama ci doar sa le faca sa inteleaga care este poziția lor acum, clar una inferioară ție. Daca el nu ia atitudine față de ele spunându-le sa nu se mai bage in relația voastră, tu degeaba încerci, crede-ma. La el este cheia, daca el le permite sa își bată joc de tine, ele o vor face. Ele simt ca îl pot aduce de partea lor. Ar trebui sa îi spui clar, ori le inchizi gura si imi iei apărarea, ori asculți tot ceea ce spun ele iar eu ma retrag...de tot.