Alege pe parintele care il iubesti cel mai mult... daca as fii in locu tau as sta la mama ca uneori tati sunt mai severi cel putin la mine.
Molly,
Este grea situatia in care te afli. Daca as fii in locul tau, cu siguranta as alege-o pe mama. Ea te va intelege mai bine.
Asta este doar parerea mea.
Tu trebuie sa alegi pe cineva in care ai incredere mai mult, in care crezi tu ca o sa-ti fie mai bine. Probabil amandoi sunt severi, cum si tu ai spus, insa trebuie sa fie unul dintre ei mai putin sever decat celalalt parinte.
Succes si gandeste-te bine inainte sa faci ceva gresit!
Complicata povestea ta si trista,i-ti urez tot bine din lume si sper sa trci cu bine peste asta,nu prea putem noi face mare chestie decat sa te incurajam. incearca sa nu pui la suflet tot ce se petrece pana se linistesc apele,roaga-te si spera la bine,fa-ti o prietena apropiata si discuta cu ea,descarcate ei,fa-ti mai multi prieteni (nu iubiti,ci amici,amice) si iesiti si va plimbati,beti un suc,astra ar ajuta sa te simti mai bine,sa treaca timpul. nu stiu ce sa-ti spun,sper ca altii sa stie mai bine, de preferabil cei ce au trecut prin asa ceva te pot ajuta mai bine ai grija de tine si fii optimista in primul rand, cand v-ei depasi toate acestea v-ei rade in urma ptc esti o invingatoare si asta te va intari intreaga viata
Trebuie sa te gandesti foarte bine. Decizia iti apartine.Cantareste bine lucrurile si nu v-a intarzia sa apara si solutia...
O zi buna si judecata limpede!
In primul rand conteaza unde crezi ca te-ai simtii mai bine...si sa stii ca desii parintii tai se comporta asa cu tine nu inseamna ca nu te iubesc si de aceea invata din greseala lor.sa stii ca toata viata ta si nu numai a ta parintii sunt cei mai buni prieteni ei te iubesc -fii sigura(ei te-au facut)si nu o sa ai nici odata pe nimeni nici bunici cu care ai stat nici frati surori sau chiar prietenul-sotul pe care il vei avea si tu la randul tau infara de parinti in care o sa ai ce-a mai mare incredere si care o sa te sustina in felul lor si la bine si la greu iar ei desi sunt severi iti vor binele si cu scoala la fel e foarte bine ca nu accepta orice nota prin asta te poate ambitiona sa inveti bine -si asta te va ajuta in viata si chiar de te vei muta la maam ta nu trebuie sa uiti nici de tatal tau(chiar de sta departe-sau cu alta femeie)si invers.pentru ca ei au fost sunt si vor fi cei care te iubesc cu adevarat... sper sa ajute
Nu stiu ce varsta ai tu draga Molly1, dar din cele mentionate de tine nici tu nu sti la ce vrei sa stai,esti confuza! Incerca sa te gandesti cu cine te intelegi mai bine, cine te intelege mai mult, asta sa nu iei o decizie gresita in graba.Gandeste-te bine pana la poroces, eu daca as fi "fata" cred ca as alege-o pe mama, mi se pare mai ok relatia mama-fica.In fine tu iti cunosti cel mai bine parinti, decizia iti apartine! O zi cat mai faina
Priveste putin in trecut, si incearca sa vezi cine te-a iubit mai mult, cine ti-a fost alaturi, cu cine ai putut sa vorbesti mai mult si mai deschis. Acum trebuie sa intelegi ca e o perioada grea pentru mama ta de aceea te certi cu ea ( ea are problemele ei, cu divortul, poate ii e firca sa nu te piarda, devine stresata, tu cu problemele tale, cu grijile tale, toate i se toarna in cap) si tot asa. Eu cred ca o mama e capabila sa inteleaga mai bine pe propia fica decat tatal. Eu ti-as sugera sa iti intelegi mai bine mama si sa ramai cu ea( iti repet, te certi cu ea ca in aceste momente ii e greu sa te inteleaga, avand si ea o gramada de griji). Tatal tau e cam materialist si destul de egoist, asta reiese pentru mine din ceea ce ai spus tu. Dar daca vrei sa stai cu ambi parinti, spune la proces ca vrei sa stai la ambi parinti, si te vor lua cu schimbul. Acum decizia e a ta. Eu tot ce ti-am spus a fost din punctul meu de vedere si parerea mea.
Eu zic sa stai la cel are iti poate darui mai multe lucru,mai multa iubire si la cel care nu si-a refacut viata,daca unul ditre el este intr-o relati,vezi cum te intelegi cu acea persoana si iti va fi mai usor sa alegi,iar daca nu,ar trebui sa te gandesti care dintre ei se comporta mai frumos cu tine si care iti arata mai mult iubirea,sper sa iei o alegere buna si sa nu iti para rau de alegerea facut,succes la proces ai pute sa te sfatuiesti si cu bunici tau poate te vor ajuta sa iei o alegere,trebuie sa te gandesti ca ar trebui sa fii alaturi si de ei, dar depinte din care parete sun bunicii din parte mamei sau din partea tatalui, sper ca ti-am fost de folos incodata mullt succes
Buna! Imi pare rau ca ai fost nevoita sa treci prin asa ceva. Vad ca multa lume ti-a recomandat sa stai cu parintele care te-a iubit cel mai mult, ceea ce nu prea se poate cuantifica. Tu esti foarte confuza acum, dar cred ca este timpul sa gandesti putin la rece toate treburile astea. In plus, trebuie sa iei in considerare si persoanele cu care parintii tai si-au refacut viata. Cu care consideri ca te intelegi mai bine? E important deoarece va trebui sa locuiesti cu persoana respectiva si nu stiu cat de bine vei fii vazuta in eventualitatea aparitiei unui alt copil. Deci trebuie sa fii in relatii bune/foarte bune cu tatal/mama ta vitreg/a.
De asemenea am citit sa te certi foarte mult cu mama ta, dar nu ai specificat si motivele pentru care izbucnesc aceste certuri. Gandeste-te bine. Ce preferi? Certurile cu mama ta (care se pot atenua - esti si la o varsta in care incepe sa ti se dezvolte spiritul independent si de aceea intervin disensiunile) sau sa te ia tatal tau la 3 pazeste pentru ca s-a intamplat sa iei un 8?
Nu pledez in favoare niciunuia dintre ei, iti spun doar sa pui in balanta toate aspectele, si din doua "rele" sa-l alegi pe cel mai putin rau.
Multa fericire iti doresc!
Pfff. imi pare rau pentru tine. parintii tai nu fac ceea ce trebuie. adica trebuie sa fie mai altfel cu tine. cel putin mama ta trebuie sa-ti fie cea mai buna prietena. si ar trebui sa te lasa sa faci greselile tale. nimeni nu e perfect. si ei au facut greseli si vor k tu sa nu le repeti. dar ar trebui sa te lase sa iei notele tale. nu sa fi numai cu 10 sau 9. si s-o ti numai asa. si daca iei un 5 sau un 4. asta e. astea sunt notele tale. asta esti tu. si eu am multe certuri cu ai mei. dar n-am ce sa fac. trec mai departe.am momente cand vreau sa plec de acasa. k nu-i mai suport. da nu pot sa fac asta. vorbim pe mess daca vrei : pikachu_dnb :* astept >D:<
Buna!
Si parintii mei au divortat cand aveam 8 ani, deci stiu prin ce treci. Esti confuza, si ai impresia ca daca il alegi pe unul dintre ei atunci nu o sa-l mai revezi pe celalalt cand vei avea nevoie. Dar sa stii ca tot o sa ii vezi pe amandoi, pe unul mai mult pe altul mai putin. Daca spui ca amandoi sunt severi atunci gandeste-te si la viitor cand vei fi si mai mare cine te va intelege mai mult. Cel mai bine ar fi sa faci o lista cu avantajele si dezavantajele. Dar daca ambii sunt la fel, cel mai bine ar fi sa stai cu mama fiindca daca esti fata atunci ai nevoie de ea putin mai mult fiindca te poate intelege in anumite privinte. Asa si eu. Mai ales daca tatal tau e ocupat cu o firma.
In fine, e alegerea ta si sper sa n-o regreti.
Sper ca te-am ajutat, bafta.
Cred ca mama ar raspunde mai bine nevoilor tale. Gandeste-te cu cine poti sa comunici mai usor, poti sa te intelegi mai bine. Ai spus ca va certati dar poate ca este si ea stresata si are probleme.
Bună,
O situatie complicata, intr-adevar.Cand aveam 2 annisori parintii mei s-au despartitiar eu am ramas la mama pentru ca eram prea mica pentru a alege in grija cui vreau sa raman.Am trecut usor peste acest lucru atunci.Nu realizam.Pe atunci tata mai venea sa ma vada.Dar eu, fiind prea mica nu mai vroiam sa ma intalnesc cu el.Venea periodic sa ma vada pana la 7-8 ani.Nu l-am mai vazut pe tata de vreo 5-6 ani.CE-I DREPT, IMI E EXTREM DE DOR DE EL.Nu am mai auzit de el.Mama si-a refacut viata si acum am un frate de 2 ani.Cu actualul sot al mamei nu ma inteleg foarte bine pentru ca vrea sa il inlocuiasca pe tata, ceea ce nu ar fi in stare sa faca in viata lui.Ne certam in fiecare zi.Acum ma gandesc ca poate daca tineam legatura cu tata...
in fine.Imi este greu fara el dar sper ca tu sa faci alegerea corecta. sper ca te-am ajutat.bafta.bye bye:X
Ar trebui sa-i chemi pe amandoi impreuna si sa le spui asta. Eu o sa iti spun ce as face eu personal, dar poate ca sunt baiat si de aceea mie mai usor. Eu as sta de vorba cu ei si as alege sa ma mut cu scoala intr-un oras anume si ei sa fie de acord sa te intretina lunar cu ceea ce e nevoie.
Chiar daca ar lua mama custodia sau tata tu ai sta singura si ai incerca sa inveti sa te descurci singura.
Daca mama ta lucreaz in strainatate cred ca tatal tau va avea succes in custodie ca e in tara si are un venit... daca are o afacere