anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună prieteni, am o relatie cu un baiat cu 3 ani mai mare decat mine, aseara am discutat despre facultate si logic ca i-am spus ca daca el va veni cu mine sau ma va lasa singura.Din pacate raspunsul lui a fost nu deoarece a zis ca el nu va muri de foame in orase straine pana isi gaseste un loc de munca.Si ca va ramane aici in oras.Ce ziceti? Ce pareri aveti? Eu vreau sa fac facultatea de drept apoi pe langa 2 ani de stagiatura.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Atunci stai linistita. O sa gasesti altul. Murdaria si mirosul de vaselina nu merg impreuna cu cartile. Asta e de cand lumea.

17 răspunsuri:
| Bariel a răspuns:

In mare parte are dreptate, e greu sa te intreti in Romania. In orasul tau e altceva deoarece mai ai cunostinte care te ajuta

| Freya1 a răspuns:

De ce sa moara de foame in alt oras? In alta parte nu se poate munci, nu se poate angaja?
E prea comod si inca mai vrea sa stea pe spatele mamei si a tatălui, asa ca tu du-te si fa facultatea si fi cineva si lasă-l pe el sa scuipe seminte in spatele blocului.Cine stie poate peste cativa ani tu vei fi una din cei care îl vor baga la închisoare big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu are bani sa vina cu tine, poate. Puteti sa tineti legatura totusi. Tu la facultate iar el cu ale lui.

| Adry05 a răspuns:

Mă îndoiesc că vă mai ține relația dacă tu pleci și el rămâne.

| cristimihailov a răspuns:

Pai... si ce te opreste sa incepi?

Oricum se pare ca tipul nu a facut facultatea.

Dupa ce vei incepe facultatea, vei vedea ca vor incepe sa te atraga persoanele cu minim o facultate.

| valicamariana a răspuns (pentru cristimihailov):

Buna el este mecanic auto, iar eu dau la facultatea de drept sa ies avocata!

| Andreeush a răspuns:

Nu ai cum să îl obligi să vină cu tine, probabil nu se simte pregătit să facă o schimbare.

Răspuns utilizator avertizat
| mihai69 a răspuns:

Cu un astfel de mod de a gândi, mă tem că relația voastră nu va rezista nici dacă ar veni cu tine, sau dacă tu ai rămâne acolo, fără să mai mergi la studii superioare.

| valicamariana a răspuns (pentru mihai69):

Adica la ce va referiti? Cine are un mod de candire mai bun? Si adica ce vreti sa spuneti ca nu ar rezista nici daca ar veni cu mine? Eu dau la drept apoi la stagiatura.

| mihai69 a răspuns (pentru valicamariana):

Mă refer la modul lui de gândire, mie unul îmi dă impresia că e limitat, ceea ce nu aș spune și despre tine.
Iar în cazul unor relații în care unul dintre parteneri este mai retrograd și nu e dornic să evolueze, spre deosebire de celălalt - cum crezi tu că ai putea rezista frustrărilor inerente?

Buna din nou, nu stiu ce sa spun ..eu il iubesc foarte mult, dar eu timp de 6 ani trebuie sa stau la Bucuresti si sa vin in vacante, nu pot sa ma vad cu el doar in vacante si doar atat, asta nu e relatie normala..Eu stau in Roman jid Neamț un oras micut, am vrut sa fac pana si la Iasi facultatea de drept am crezut ca reusesc sa il fac sa vina dupa mine, dar acelasi raspuns a fost! El e mecanic am spus si mai sus si a zis ca nu va vrea sa isi piarda painea.Nu stiu dar eu nu vr sa imi stric viitorul.Mai multe pareri si indrumari!

| Daz01 a răspuns:

Cum este relația voastră zi de zi? Vă înțelegeți?
Poate avea dreptate... nu este ușor să schimbi orașul și locul de muncă. Pentru a face o astfel de schimbare ai nevoie de 2 lucruri majore: un loc unde să stai și o sumă de bani care să-ți ajungă până îți găsești de muncă. Uneori poate dura o săptămână alte ori perioada asta se poate întinde pe mai multe luni.
Trebuie să vă gândiți bine ce faceți pentru că altfel puteți ajune în situația să muriți de foame acolo.

| mihai69 a răspuns (pentru valicamariana):

Și te vezi peste 10 ani, tu avocat de succes, sau procuror etc. și el un simplu mecanic auto (nu spun că meseria asta ar fi vreo mare rușine - dimpotrivă!) mergând împreună la operă (de exemplu)?
Și asta ar fi doar cea mai mică problemă în cuplul vostru. Repet - e vorba despre cum văd eu lucrurile, nu am pretenția că aș deține adevărul absolut, dar nici că nu aș avea deloc dreptate.
Despre ce veți discuta seara sau în week-end când veți fi doar voi, acasă? Cum vă veți înțelege unul cu prietenii și colegii de muncă ai celuilalt, în cazul că va fi nevoie să petreceți (ceva) timp împreună? Cam asta ar trebui să te pună pe gânduri, cred eu.
===
PS faza cu „pierdutul pâinii" e vrăjeală ieftină - ca mecanic auto, mai ales dacă e unul bun, găsești de lucru oriunde și oricând.

Sa sti ca iti dau foarte mare dreptate eu am 19 ani si la 26 ani ies avocata! Nu stiu ce sa zic, dar sti adica simt multe pentru el si mi-e frica sa nu sufar! Ai freptate, eu o sa am un limbaj si mai imbogatit, el mai putin pentru ca mna este cazul.Nu ma laud ca o sa am un limbaj mai imbogatit dar asta e cazul.Si o sa folosesc termeni pe care nu ii va intelege si o sa am o gandire mai precoce ...asa este?

| valicamariana a răspuns (pentru Daz01):

Buna pai relatia noastra de zi de zi este urmatoarea: el pleaca la service sta acasa la el nu la mine ..imi da un mesaj cu buna dimineata eu la randul meu ii zic si eu, si pana la ora 12 nu ne mai auzim la ora 12 ne vorbim putin apoi la ora 20 seara vb pana la 22 cam aceasta este relatia noastra ..inainte eram si mai apropiati, nu ne certam, plus ca mergeam unu la altul, dar acum numai avem cand!

| Daz01 a răspuns (pentru valicamariana):

Am înțeles, este o relație monotonă, poate și din cauza programului său la muncă. Eu te sfătuiesc să mergi la facultate, dreptul este o facultate grea dar foarte frumoasă și satisfacțiile sunt enorme (îți spun din experiență) și apoi vedeți pe parcurs cum decurg lucrurile. Dacă totuși crezi în relația voastră găsiți o variantă de mijloc. Mult noroc și sper să ajungi un avocat de succes.