Da... clar. Dacă ai făcut o promisiune unui personaj imaginar, trebuie' să te ţii de cuvânt.
Caută să te ţii de cuvânt şi faţă de oameni dar şi faţă de tine.
Una din promisiunile faţă de tine ar fi aceea să-ţi respecţi dorinţele. Aşa că... dacă vrei să fumezi, ia şi fumează. Dacă nu vrei să fumezi, atunci nu fuma. E ATÂT DE SIMPLU.
Hai pa.
nu conteaza 'promisiunea', dar poate totusi iti cruti plamanii cat inca se mai poate, ca dup-aia...
Dumnezeu se bucura daca te hotarasti sa te tii de cuvant si o sa te ajute daca il rogi. Am auzit ca daca ta lasi de fumat ai unel probleme cu caonsitpatia. Daca te obisnuiesti sa mananci cereale de grau, ovaz, nu mai ai. Nedependenta de fumat e o libertate pretioasa.
Chestia cu ghinionul e in mintea ta si eu am astfel de inchipuiri de ex: Nu imi iau sosete de culoarea bluzei , stiu stupid dar mi s0au intampla lucruri rele,
Eu zic sa nu te apuci de fumat, intr-adevar am auzit si eu de la cei ce fumeaza dupa ce s-au lasat s-au ingrasat dar asta nu conteaza nu trebuie sa te bazezi pe ceva atat de prostesc pentru a te mentine in fomrma, mergi la sala, mananca sanatos nu fuma pentru a avea formele dorite.
I-ai promis ceva lu D-zeu, sa stii ca nu e bine sa iti calci promisiunea, gandeste-te ca iubitul tau iti promite ca nu o sa te insele niciodata dupa ceva timp el vine si zice ca are motivele lui sa te insele, stie ca nu e bine dar nu se poate abtine …Cam asa zici tu.
Incerca sa iti stapanesti dorinta de a fuma, stiu ca e greu dar merita s aincerci e vorba de santatea ta, daca fumzei acum dupa nu te vei mai pute opri si o sa ajungi sa fumezi 1 pachet pe zi iti dai sema cati bani arsi plus ca nu e vorba numai de bani iti distrugi plamani si altele.
Spune NU tigarilor.
Heiii .
Nu te mai apuca .
Stiu ca este acum "pa trend" sa faci asta .
Dar evitaaaa!
Spune NU!
Afirma-te!
Eu personal, iti spun.
Si eu am trecut prin asta si am reusit sa spun NUUUUUUU!
Cu toate ca, toti veneau la mine " Hai sa mai ardem si noi una !"
I-am spus sa terminam cu subiectul asta pentru ca este ceva inchis cu lacat de mult.
So .
Nu sunt mama ta sau ceva sa te opresc.
Dar arata ca POTI.
Arata ca esti TARE! ~> De caracter, nu ca esti pa trend .
Sper ca te-am convins!
Bafta!
:*
~>Fundita?
Esti paranoica Adelo draga.
Ai pipat si tu de 4 ori in 4 luni si ti se pare ca acum daca ai reincepe sa tragi cate un fumulet te ingrasi. In primul rand doar persoanele care au fumat o lunga perioada de timp 3-9-12 ani si care intrerup brusc, ele se vor ingrasa!
Tu ori fumezi de fite ori te-a prostit cineva ca o sa slabesti.
Vad totusi ca te mustra constiinta ca de aici vine si faza cu ghinioanele. Daca tot i-ai promis lui Dumnezeu, de ce nu te tii de cuvant? Mai incolo nu o sa poti sa te abtii nici macar o scurta perioada, cum ai facut acum. Poti sa te rogi atunci la toti patronii sfintilor etici, degeaba!
Cumpara-ti dulciuri de banii aia, esti copil. Lasa fitele! Stiu eu ce vorbesc... vrei sa fi si tu copil-bomba.
Deci imi cer scuze daca am vorbit pe langa subiect. Dar, incercand sa fiu utila imi aparea in mintea imaginea unei fete care tine in mana tigarea intr-un mod penibil si care se ineaca la fiecare fum, de aici nota asta de ironie!
Fum bun! Lasa-teee! Lasa-neee!
Prima oara am crezut ca te referi la jont-uri sau spice-uri ...ai motivele tale sa fumezi, tigari normale? eventual fitele alt motiv nu mai ii tagarile normale nu te ajuta cu absolut nimic
Nu te apuca de fumat! Nu mai cautati fel si fel de pretexte sa va apucati. Ca au dvortat parintii, ca v-ati certat cu prietenu sau mai stiu eu ce... Nu e capat de lume! Dar crede-ma, decat sa ai probleme cu plamanii, mai bine nu te apuca. Si de slabit, se slabeste si altfel. Plus ca nu cred ca esti pe picioarele tale financiar, si mai bine nu ii mananci banii mamei ca sa iti iei tigari
Si mie mi s-a parut acelasi lucru cand m-am apucat de fumat, am luat niste note mici la scoala mi-am pierdut cheile de la casa, etc. Dar nu e asa, sunt fumatoare de un an, nu te sfatuiesc sa te apuci din cauza sanatatii, care o sa aiba de suferit. Dar daca vrei neaparat, fa-o
Nu te apuca de fumat. nu vei avea niciun beneficiu. in primul rand va deveni un viciu pentru tine si probabil dupa aceea nu te vei mai putea lasa. in al 2lea rand sanatatea ta va avea de suferit si arunci si bani aiurea.
Te sfatuiesc foarte serios sa nu te apuci de fumat, pentru ca tigarile iti vor face mai mult rau decat bine
Silent ce ai spus tu mi s-a intamplat si mie am promis dar m-am si jurat pe mama ca nu mai fumez si m-am apucat iar ia m-am lasat ca m-a prins mama si mi-am zis in rugaciune ca promit ca nu mai fumez si iaras m-am apukat si tot asa au continuat si ghinionele la scoala si m-am lasat de tot si nu am mai avut nici o problema te sfatuiesc sa nu mai fumeze deoarece o sa fii nevoita sa te ascunzi si o sa apara problemele si dumnezeu o sa te pedepseasca p-t ca nu te-ai tinut de promisiune eu asa am patit am avut necazuri de atunci si pana acum deci iti sugerez sa te lesi si asa iti strika si sanatatea