| BrUnEthaThaDeViS a întrebat:

Bunahappy scuze categoria dar imi trebuie un raspuns urgentbig grin mama mea E Cam suparata si vreau sa ii ridic moralul o sa fac curatenie prin casa dar vreau si o reteta de prajitura dar sa nu includa cuptoru aragazu si atatbig grin cele mai multe funda + vot multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| Soowhaat01 a răspuns:

Http://www.secretulprajiturilor.ro/......-cu-creme/

Incearca aici;;)

Alege una dintre ele, [care sa nu includa cuptoru si aragazu ].

Eu as alege-o pe asta, [ nu include ce ai spus, doar frigiderul;) ]

Numele prajiturii : Prajita mentolata.

Ingrediente:
-Cacao 30 grame
-Ciocolata 75 grame
-Faina 75 grame
-Frisca 150 ml
-Margarina Unirea Original 50 grame
-Oua 3 buc
-Praf de copt 1 lingurite
-Zahar pudra 150 grame
-Alte ingrediente: 125 g mascarpone, 6 linguri sirop de menta, 2 linguri apa rece, un praf de sare.

Cum se prepara :

Pasul 1 : Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare inca 5 minute. Ciocolata si margarina se topesc impreuna pe baie de aburi, se lasa la racit. Se incorporeaza la albusuri galbenusurile unul cate unul, apoi amestecul racit de ciocolata cu margarina si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul 24 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute la 170 de grade.

Pasul 2 : Se bate frisca spuma, se adauga mascarponele si siropul de menta si se mixeaza impreuna pana se incorporeaza toate. Dupa ce blatul s-a racit se intinde crema peste el si se da la frigider.

Pasul 3 : Se prepara glazura rece amestecand bine zaharul ramas cu cacaua si cu apa, apoi se toarna peste crema si se mai da putin la frigider.

De asemena, o poti gasi si in site-ul unde ti-am dat. Dar, eu ti-am scris, in caz de nu te uiti pe site.

Sper ca te-am ajutat.

Peace^^♥

6 răspunsuri:
| Spitz10 a răspuns:

Atunci coceti prajitura la soarelaughing

| Soowhaat01 a răspuns:

Poti face si cornulete cu gem. Sunt foarte bune. Doar de frigider ai nevoie.

Ingrediente:

-Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
-Faina 500 grame
-Gem 200 grame
-Margarina Unirea Original 250 grame
-Oua 2 buc
-Praf de copt 2 pachet
-Ulei 1 linguri
-Zahar pudra 100 grame
-Zahar vanilat 150 grame
-Alte ingrediente: 2 lingurite de otet si 9 lingurite de apa plata.

Cum se prepara:

Pasul 1 : Se freaca cu o lingura de lemn margarina, ouale, praful de copt stins in prealabil cu otetul si apa plata, adaugam si esenta de vanilie, pana compozitia devine omogena.Se adauga faina si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.Framantati aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Aluatul se infasoara in folie si se pune pentru cateva minute la frigider.

Pasul 2 : Scoatem apoi aluatul de la frigider, se pudreaza blatul de lucru cu faina, se intinde o foaie subtire de aluat, apoi decupati patratele, in mijloc puneti umplutura din gem de prune amestecat cu zahar vanilat si se impacheteaza parte peste parte.

Pasul 3 : Asezati in tava pentru cuptor hartie de copt peste care asezati cornuletele.Se dau la cuptor pentru 30 de min.Cand le scoateti calde din cuptor pudrati le cu zahar pudra. Pofta buna!

Uite aici o ai :

http://www.secretulprajiturilor.ro/cornulete-cu-gem-de-prune-p2590.html

| Puffulets a răspuns:

Tiramisu,crema de zahar ars, Prajitura Baiadera, clatite, fa niste gogosilaughing sau uite o reteta de prajitura foarte buna:Ingrediente:

pentru cele 3 blaturi:
500g de faina,
150g de zahar,
200g de margarina,
1 plic praf de copt,
galbenusul a 3 oua,
smantana.

pentru crema:
un blat framantat,
150g de unt,
1/2 pahar de lapte,
100g de zahar,
1 plic zahar vanilinat,
2 linguri de cacao,
2 linguri de rom,
2 linguri de gem de macese.

pentru glazura:
albusul a 3 oua,
150g de zahar.

Preparare:

Am amestecat bine faina cu praful de praful de copt, zaharul, margarina si galnenusele de oua. Am adaugat atata smantana ca sa obtin un aluat usor de intins. Am impartit tot aluatul in 3 si i-am copt.

Pentru crema am framantit unul dintre blaturi si am pus omogenizaty bine cu untul, laptele, zaharul, 2 linguri de rom, 2 linguri de gem si cu cacaoa.
Aceasta crema am pus-o intre cele 2 blaturi.

Din 150g de zahar si albusurile a 3 oua am facut glazura cu zahar si am decorat prajitura cu ornament de cacao. Bafta!kiss

| NoMusicNoLife25 a răspuns:

Poti incerca sa faci inghetata. Cumperi de la magazin pliculete si le faci cu lapte, oricum scrie acolo reteta happy Poti face o salata de fructe si atunci cand o servesti sa pui frisca din aia la tub ...nu mai stiu exact cum se cheama... avea un nume hazliu cred ca hulala sau cv de genuhappy
Sper ca te-am ajutat!
Succes!

| Joanna99 a răspuns:

Prajitura poti cummpara de la dr. oetker. sunt mai multe.sunt si la minut cateva.majoritatea sunt cu mixerul dar cred ca te descurci.cea mai buna si usoara e musuroiul de cartita.am incercat-o.e cu bananewinking

| Bea_Chirteş_1993 a răspuns:

De ce nu faci niste clatite cu inghetata? nu e prajitura dar sunt foarte gustoasehappy