În România nu este nevoie să faceți această procedură.
Eu nu recomand să lăsați copilul de lângă voi.
La un an și jumătate un copil este foarte vulnerabil.
Să facem un scenariu ca să înțelegeți.
Lăsați copilul la bunici.
În lipsa voastră, sub supravegherea bunicilor, copilul pățește ceva grav.
Ce veți gândi atunci?
Că bunicii sunt de vină, că nu au avut grijă suficientă de el.
Nu, vina vă aparține, căci ați luat o vacanță de 3 săptămâni de la resonnsabilitatea de părinți.
La 14 ani, când copiulul bine educat știe să își poarte și singur de grijă, este altceva.
Nu trebuie sa anuntati asistenta sociala pentru o vacanta.Doar ca trebuie sa iei in considerare si varsta copilului si cat il lasi, nu pentru ca fii o problema din punct de vedere legal ci pentru copil si evolutia lui.
Eu nu as lasa copilul la bunici decat atunci cand mănâncă normal, merge, vorbeste si pe perioada scurta de timp.
Chiar dacă vă este mai greu, stați cu ea. Mai târziu, chiar dacă voi o să iubiți ea nu va putea să vă iubească, pentru că nu vă va putea cunoaște.
Poate că o să dorească să vă iubească și ea; dar nu va putea, chiar dacă nu va duce lipsă de nimic din punct de vedere material.
Ce se pierde în copilărie, nu va putea fi recuperat niciodată.
Sfatul meu este să renunțați complet la gândul de a o lăsa la bunici. Ce vă spun nu este un risc, ci negreșit urmarea va fi înstrăinarea. Și nu va fi chip de recuperare. Bunica va deveni mama ei. Și dacă bunica se va comporta bine cu ea, copilul va dori să rămână la ea.
Sunt multe consecințe negative -foarte multe; se face mult rău atunci când părinții își părăsesc copiii, și mai ales la vârste fragede.
Bine a spus ca e vacanta pentru voi, nu pentru ea
Lasă o procura la bunici eventual
Daca o duceti si o aduceti voi si e vorba doar de vacanta nu vad ce probleme ar putea fi. Sunt milioane de parinti care fac asta
La un an si jumatate, nu este vacanta pentru ea este pentru voi.O schimbare asa de drastica fara parinti, alimentatie diferita, casa diferita, voci diferite, limba diferita etc poate fi traumatizanta pentru copil.
Eu nu cred ca trebuie sa anuntati nimic. Sunteti rude. Voi o aduceti, voi o luati inapoi. Poate conteaza si fetita ce cetatenie are...