Daca imobilul a fost dobandit pe timpul casatoriei si nu s-a facut partajul bunurilor comune dupa divort atunci tu ai dreptul de proprietate in cota de 1/2, cealalta jumatate fiind a fostului sot. Aceasta se va imparti intre cei trei copii, fiecare avand dreptul la 1/3 din jumatate, respectiv 1/6 din intregul imobil.
Va trebui ca fiica ta sa ceara deschiderea procedurii succesorale la un notar public. Daca nu se va putea intelege cu ceilalti doi atunci notarul public va da o incheiere de trimitere la instanta.
Dupa defunct tu nu ai niciun drept, ai doar dreptul propriu asupra unei jumatati din imobil, bineinteles daca nu ai fost despagubita. Daca ai fost despagubita atunci imobilul va reveni celor 3 copii, in cota de 1/3 fiecare. Numai bine!
Bunurile se vor imparti asa:jumatate din valorea imobilului iti revine tie ca sotie iar cealalta jumatate se imparte copiilor legitimi
Sunt de acord cu aryana. Imobilul fiind dobandit in timpul casniciei iar tu figurand in contact ca si proprietar partial, partea de apartament pe care esti proprietara iti revine exclusiv tie. Restul se imparte celor 3 copii legitimi, fiica ta si ceilalti doi fii. Atentie! Neaparat vorbeste cu un avocat specializat pe partea aceasta. Ar fi de preferat sa initiezi tu procedura in instanta, cu totii cunoastem cazuri de coruptie si oameni lasati pe strazi. Mult noroc si treci la treaba!
Vorbeste cu un avocat bun, parerea mea ca daca acel copil este si al lui, iti revine tie si copilului tau locuinta, mai ales daca esti si tu propietara. In cel mai nasol caz le revine si lor o mica parte dar nimic mai mult. Mai bine vorbeste cu un avocat.
Succes!
Vorbeste cu un avocat.Cred ca ar trebui ca tu sa iei jumatate impreuna cu fica ta, si ceilalti copii de pe partea tatalui o sa obtiuna cealalta jumatate.
Sunt de acord cu tine in privinta partajului.
In primul rand el s-a recasatorit? Atat fiica, cat si tu ai dreptul la o parte din casa ramasa. Numai ca trebuie sa te grabesti...Parerea mea este sa consulti un notar, care-ti va spune cel mai bine ceea ce ai de facut. In primul rand trebuie sa afli starea proprietatii imobilului in cauza. Ar fi bine sa obtii o copie din cartea funciara dupa apartament si 2 sa consulti printr-o cerere la Arhiva de garantii mobiliare si imobiliare daca locuinta a fost ipotecata pentru vreun credit sau altceva. Ar fi simplu sa mergi la posta sa intrebi daca este cu impozitul la zi..., iar la primaria de sector sa incerci sa aflii pe numele cui este casa. E bine sa vorbesti si cu un avocat si cu un notar, ambii e bine sa-i cauti printre prieteni sau conostiinte.