| Andreea_Balan_1992 a întrebat:

Buna seara, bunica mea dintotdeauna a fost consumatoare de alcool. Acum însă are 86 de ani și este din ce in ce mai rău. Cere cumva băutură, daca nu ii ducem procura altfel. Și are dorința de a bea alcool permanent. Daca nu are dă vina pe noi că nu mai are dar indirect. Zice mai nou că o arde in interior și că îi e sete mereu și că de mâncat nu prea ii vine să mănânce. Ii ducem mâncare la 2 zile. De multe ori cum i-o duc așa o și iau. Mai nou urinează in pat căci bea bere la doze. Ii place însă alcoolul tare, gen țuică, de astea. Berea e consumata la nivel de 2 l pe zi daca nu și mai bine. Nu știu ce să mă fac acum cu ea. Delirează, zice că îl vede pe bunicul mort în casă și alte persoane decedate. Probabil că de la beție.

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Roagă-te sa facă Dumnezeu o minune în viata ei.

| Freya1 a răspuns:

E alcoolica, nu prea mai ai ce sa fsci la ani ei.Cel mai probabil alcoolul ia afectat rău organismul, iar sa o duci pe la dezintoxicare e cam greu și nu cred ca se mai dezvata.

Nu prea ai ce sa faci. Poti sa angajezi pe cineva sa stea langa ea sa o schimbe, sa o ingrijasca și sa ii mai ia băutură.

| adryang78 a răspuns:

Dacă a început să aibă halucinații, așteaptă-te la ce e mai rău. După simptomele descrise, e foarte clar că este în ultimul stadiu de alcoolism. Un psihiatru ar putea fi de folos, dar fiind la o vârstă înaintată nu cred că mai are rost.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Mergeți cu bunica la psihiatrie. Acolo se tratează alcoolicii. În rest, așteptați ce este mai rău, după simptome.

| kGeorge a răspuns:

Daca deja incepe sa delireze si sa halucineze nu prea mai e sansa de intoarcere. Daca se si pisa in pat deja...
De unde are bani totusi, un pet de bere e 12 lei, 12 lei pe zi 7 zile = 84 lei pe sapt. Asta doar pe bere, daca mai adunam probabil si pofta bunicii de tarie iese peste 100 lei.
Luati-i toti banii, vorbiti cu cei din sat sa nu-i mai vanda bunicii bautura, si tineti-o pe 750-1000ml bere pe zi(am citit acum pe google ca poti muri de la stopatul de bautura prea brusc), si tineti-o asa pana vedeti semne de indreptare, si treptat scadeti doza.

De psihiatru nu stiu ce sa zic, probabil asta va va recomanda si el, dar o sa va manance de bani pentru asta.

| Andreea_Balan_1992 explică (pentru kGeorge):

As vrea eu sa meargă la doctori. Refuza demult. Sub nici o forma. Mai nou se lovește la cap de la căzături din casă și dacă nu o vedem eu și soțul sa o tratam sta asa cu rănile. Banii ii da pentru bere, sau ne obligă pe noi să ii aducem: să îmi aduci niste tuica că să mă închege la stomac. Acum cere. Ori bere ori tărie mai ales. Consuma și vin de preferat roșu.

| kGeorge a răspuns (pentru Andreea_Balan_1992):

Faptul ca refuza sa mearga la doctori inseamna ca desi stie ca este bolnava, nu vrea sa accepte asta, si ca nu vrea sa se lase de baut.
Exista o solutie. Fara bani in casa. Daca poftele bunicii de alcool nu pot fi tinute in frau, si mai ales, fac probleme din astea grave cu(,)cazaturi si alte lucruri asemanatoare, asta e, ii aduceti cate o bere cand si cand, si mergeti PERSONAL la magazinele din zona si ii spuneti sa nu ii dea bautura(asta doar asa, poate cine stie, pune bunica mana pe niste bani, dracu lucreaza in multe moduri).
Nu exista asta cu "ne obliga". Asta e un fel de vrajeala. Va vede bunica mai usor de dus cu vorba, si va mai manipuleaza, poate poate, prinde ceva pentru masea. Asta mai ales ca vad ca are si preferinte. Berea e apa chioara, dar e buna la gust, vinul un fel de suc, nu prea cine stie ce, iar tuica e ceea ce trebuie.
Adevarul e ca este si putin vina voastra, daca deja mamaia isi permite deja sa faca comenzi, cu tuica, vin rosu, etc. Fiti mai impunatori! Mamaie de azi nu mai bei (asa mult)!