| Wowgame a întrebat:

Bună seara. Ce pot face daca tatal nu respecta programul de vizita obtinut printr o hotarare judecătorească?

14 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

In ce sens nu respecta? Nu vine sa il vada cand trebuie sau vine cand nu trebuie?
Daca nu vine deloc, nu ai ce sa faci, programul de vizita e un drept nu o obligatie. Nu il baga nimeni la inchisoare ca nu vrea sa-si vada copilul, e obligat sa contribuie cu bani dar cam atat

| Wowgame explică (pentru Furnicuta000):

Cand are zile de vizita nu vine, dar are pretentia ca eu sa il primesc in alte zile. Deci sa inteleg ca el are doar drepturi asupra copilului, nu si obligatii?
Nu vorbim de pensie alimentara, pentru ca aici este ok, plus ca avem un proces pe rol pentru asta

| Wowgame explică:

Vi se pare ca eu nu imi asum copilul? Nu stiti despre ce vorbiti. El vrea ca eu sa stau la "cheremul" lui sa vina la copil. Pentru asta am fost data in judecata, ca voia un program. De ce nu il respecta? Eu am cheltuit niste bani pe acel poces. Iar faptul spune ti ca nu pot lua pielea de pe el, nici nu imi doresc asta. Imi doresc drepturile copilului si atat.

| gabicoo a răspuns:

TPU nu este cel mai bun loc unde să-ți expui problemele din familie. Cel mai bun răspuns ți-l poate da un avocat.

| recedan a răspuns:

Dai in judecata pentru nerespectarea programul de vizita

| ioana748 a răspuns:

Copilul are nevoie si de prezenta tatalui. Nu puneti copilul la bataie intre problemele voastre. Dumneavoastră ca mama inteleapta trebuie sa fiti interesata de o dezvoltare armonioasă a copilului. Copilul trebuie sa stie ca este iubit de ambii parinti.
Este bine ca tatal doreste sa l vada, asa cum poate el, in limita timpului lui disponibil.
Pentru copilul dumneavoastră merita sa faceti un compromis.
Cu atitudinea aceasta si starea care o transmiteti dumneavoastră, copilul va dezvolta frustrari si traume si va fi abonat la dealerii de stupefiante.
Daca tatal este mai pueril nu fiti si dumneavoastră.
Multa sanatate si toate cele bune.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Wowgame):

Pai sa zicem ca el are program de vizita in weekend si te trezesti cu el miercuri la ora 8 dimineata. In cazul asta poti sa il reclami pentru violare de domiciliu sau ceva de genul pentru ca el nu are niciun motiv sa fie acolo. Vorbeste frumos cu el si spune-i ca nu poate veni cand are el chef si ca daca mai vine neanuntat o sa chemi politia. Adica mai poti sa lasi si de la tine cateodata si sa il primesti de dragul copilului pentru ca el trebuie sa aiba o relatie cu tatal lui, dar nu sa accepti sa faca numai cum vrea el. Incercati sa cadeti de acord

| Furnicuta000 a răspuns (pentru gabicoo):

Ii platesti tu consultatia la avocat? Ce are daca a postat aici? E cont anonim, cui ii pasa cine a postat? Sunt si avocati pe aici care ii pot raspunde

Lumea vorbesc mult si prost. Habar nu au cat costă sa ai un avocat in ziua de azi

Evidet ca a fost primit si in afara programului de vizita. Dar daca el nu mai vine aproape deloc la cea mica sau imi spune ca vine in alte zile (totusi sunt si eu om si mai am si alte activitati) si nici atunci nu prea se omoara sa vina, am zis ca poate asa il fac sa se apropie de copil. Poate daca as face ceva in privinta programului il va speria putin

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Wowgame):

E o adevarata drama pentru fete sa creasca fara tata deci daca tot vine rar zic sa il lasi sa o vada pentru ca daca se indeparteaza de tot o sa fie dureros pentru ea. Si exista riscul sa se indeparteze, sa uite ca are copil, se intampla des din pacate. Stii cum e, ochii care nu se vad se uita, chiar daca e legatura de sange.

| Violleta2022 a răspuns:

Il dai din nou in judecata, ca nu-si respecta obligatia.
Nu inteleg totusi, daca voi sunteti rautaciosi unul cu altul, de ce fortezi barbatul ala, care nu te vrae si nu te mai suporta, sa te intalnesca si sa-si vada copilul, daca el nu mai vrea asta?

| Wowgame explică (pentru Violleta2022):

Pe mine nu ma intereseaza sa aiba o relatie ok cu mine sau sa mai avem ceva impreuna. Pe mine ma intereseaza sa aiba o relație frumoasa cu cea mica. Nu ti se pare normal ca mama, sa ma intereseze relatia dintre cea mica si tata?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Wowgame):

Si daca barbatul ala nu vrea sa mai aibe nici o relatie cu tine, nici macar sa te vada si nu-i pasa de copil, cum crezi tu ca-i poti impune asta, cu forta?
Daca nu vine de la el, ca tata, da-i pace!
Eu prefer ca copilul sa creasca linistit, fie si cu 1 singur parinte, decat sa va vada ca va scoateti ochii cand va intalniti, sau cand vrei cu orice pret sa-i impui cu forta ceva, omului.