| Aurelia1703 a întrebat:

Copilul meu in varsta de 2 ani si 4 luni inca nu leaga propozitii, nici nu vorbeste fluent, spune "mama, tata, nana, apa " dar nu mereu, se joaca de la jucarii pana la produse pentru ingrijirea casei sau cosmetice..intelege ce ii spun, asculta dar nu vorbeste.el este jucaus, vioi ..se uita la desene, reactioneaza, merge in parc..ma ia de mana ma duce la bucatarie si arata cu degetul ce vrea. cand vin acasa incepe sa rada si sa sara happy ar fi motiv de ingrijorare faptul ca nu vorbeste fluent? Multumesc anticipat.

2 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Are doar 2 ani, am văzut copii care au început sa spună mama, tata la 3 ani și ceva. Depinde de copil, fiecare are ritmul lui.

| Felys a răspuns:

Am avut o colega de servici care a vorbit de abia la 9 ani, desigur ca a fost data la scoala speciala si nu stiu motivul pentru care a vorbit asa greu dar cand am cunoscut-o eu era normala, unii copii vorbesc mai greu dar atata timp cat te intelege ce ii spui si reactioneaza nu sunt motive de ingrijorare, trebuie sa ai doar rabdare si va incepe sa vorbeasca cand va dori el