anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu nu am o intrebare de pus, ci rog pe cineva care are experienta mai multa decat am eu la cei 20 de ani ai mei sa imi spuna daca eu procedez gresit in relatia mea. Poate gresesc pentru ca-mi scriu aici problemele de dragoste sau poate ca nu, cert este ca NU am cui sa-i spun. Prietenul meu incearca sa imi controleze foarte mult viata, incearca sa imi schimbe deciziile, nu ma sprjina in absolut nimic. Eu sunt lider la o firma de cosmetice, sunt la facultate si am incercat ca pe langa banii parintilor sa mai am un mic profit, pentru ca banii nu ajung niciodata si sa nu le cer foarte mult alor mei, iar prietenul meu ori de cate ori a fost vreun eveniment cu aceasta firma, imi spunea ca s-a saturat de treaba asta, ca mereu pun aceasta afacere pe primul loc, ca incerc sa tin legatura cu oameni dubiosi, ca le dau numarul meu s-a. El nu intelege ca in curand imi voi termina facultatea si voi intra in contact cu fel si fel de oameni si ca orice mic inceput inainte de a-mi incepe cariera este bine venit pentru experienta mea proprie. Recent, a fost o cearta pentru ca am vorbit cu o persoana de etnie roma, eu in cariera mea de asistent social ma voi ocupa de situatii mult mai complexe si chiar nu m-a deranjat ca am vorbit cu acel baiat despre mica mea afacere, deoarece este foarte interesat si este un inceput bun, zic eu. Am incercat sa-i explic frumos prietenului meu ca intr-o relatie trebuie incredere, respect, sprijin si ca sunt multe carti de unde poate sa se documenteze, sa invete sa fie mai calm si sa ma sprijine in orice as face, insa nu acorda un mare interes cartilor. Dupa 3 ani de relatie nu-mi ofera aceste lucruri, nici macar nu apreciaza faptul ca e plecat in strainatate si nu am facut nimic rau si nici nu intentionez. Eu vreau un sot ca el, insa ii lipsesc multe lucruri, nici nu incearca sa inteleaga ce ii explic sau nu incearca sa fie,, open mind,,. Nu vreau sa sfarsesc relatia cu el, insa o viata asa stresata alaturi de un om astfel, nu prea ma atrage. Multumesc celor care si-au luat din timpul lor sa citeasca despre dezamagirea din viata mea si multumesc si mai mult celor care-mi dau un sfat sau o incurajare. O seara buna!

18 răspunsuri:
| Ravenous a răspuns:

Pare o relatie toxica in care prietenul e foarte posesiv...ai incercat sa discuti cu el treaba asta?

| Mussette a răspuns:

Vorbeste si cu el si repeta-i pana vezi ca intelege. Dar eu din cate am observat in cazul meu si al altor relatii, e greu sa schimbi ceva la partener, e foarte greu, iar multi dupa casatorie isi accentueaza defectele.

| RAY a răspuns:

Omul nu se schimba, solutia e despartirea asta e ce sa faci asa e omul nu aprecieaza ce are si apoi regreta

| raluca2711 a răspuns (pentru Ravenous):

Bineinteles ca am incercat. In timp ce ne certam i-am scris despre libertatea intr-o relatie, despre respect, despre a-ti sprijini persoana iubita. Iar el o tinea pe a lui cu baiatul de etnie roma, nici nu baga in seama ceea ce spuneam.Am o singura prietena, una singura, nu ies deloc in oras, pentru ca se supara, iar cand merg la prietena mea sau vine la mine imi pune 100 de intrebari, ce faceti, dar despre ce vorbiti si bla bla bla...nu stiu cum sa fac sa fie mai calm, sa imi dea libertate, pentru ca nu as gresi in felul in care gandeste el. Nici nu am vorbit la telefon de ieri, nu a vrut sa imi raspunda poate ii explicam mai bine la telefon. Chiar este foarte greu, insa simt ca nu ma pot rupe de el. Multumesc pentru raspuns, multumesc foarte mult.

| raluca2711 a răspuns (pentru Mussette):

Mi-e frica sa nu devina mai rau decat este, poate ii este frica sa nu ma piarda, sau nu stiu ce sa mai spun ca sa-i iau apararea, dar nu este normal un comportament asa la 23 de ani...

| raluca2711 a răspuns (pentru RAY):

Dar cum as putea sa fac asta? Mi-e tare greu, am incercat acum vreun an si imi reprosa intruna in timpul despartit ca mi-am batut joc de el, mereu ma cauta numai sa ne certam si am mai dat o sansa...si naiba cum sunt cred ca i-as da iar o sansa.

| RAY a răspuns (pentru raluca2711):

Omul da vina pe tine ca tu esti de vina pentru totul asta e o dovada ca nici nu macar nu vrea sa te inteleaga

| CuriousStuff a răspuns:

Raluca, sincer imi pare rau de tine, si nu de situatia ta (din care poti, si sunt convins ca o sa iesi) cat de faptul ca ai zis ca "vrei un sot ca el". Raspunsurile le ai mai sus, relatia e toxica, acel barbat nu are incredere in tine si intr-un fel il inteleg, dar de la o simpla neincredere si pana la a te controla in halul asta... Nu o sa poti trai toata viata langa un astfel de barbat.
Pentru prima data de cand sunt pe aici (cred) trebuie sa fiu de acord cu Ray, oamenii nu se schimba, nu asa usor. Eventual o sa se schimbe dupa ce o sa-si dea seama ca te-a pierdut si cat de buna erai de fapt, dar daca va impacati o sa-i revina vechiile obiceiuri.
Sfatul meu e sa renunti la relatia asta toxica, sa-ti vezi de cariera in primul rand si stai linistita, ca nu stii de unde sare iepurele, si iepurele asta poate nu o sa mai fie asa de posesiv. Nu o sa fie usor sa rupi o relatie, niciodata nu e, dar ai mila de tine si de viitorul tau. Crede-ma ca o sa-ti fie mult mai bine si peste cativa ani o sa iti amintesti si o sa te intrebi de ce ai stat asa de mult cu el in primul rand...
Sa auzim de bine. happy

| Mussette a răspuns (pentru raluca2711):

Cu placere! Stiu acel sentimet "raul care iti face bine".

Bula
| Bula a răspuns:

Atitudinea lui va fi greu de schimbat, iar daca ramane asa, atunci mereu veti avea probleme.
Pune-i in vedere ca-l parasesti daca mai continua asa, iar daca nu intelege, atunci cauta pe cineva cu mentalitatea sa te inteleaga si sa te promoveze in cariera, nu sa te franeze.
Daca nu merge, atunci suspendati-va sau chiar rupeti-va relatia, fiindca va fi foarte daunatoare pentru amandoi in viitor.

| kandaraki a răspuns:

Asa zisa relatie este un CHIN pentru tine, acum pune-ti intrebarea? ce doresti de la viata? sa ai in spate un bolnav gelos care te manipuleaza sau o relatie normala de armonie in care sa fii respectata si iubita de cineva cu adevarat? sfatul cel mai potrivit in cazul tau, istoria ta, e sa te desparti de el, esti o fata bravo, desteapta, sigur ca vei intalni pe cineva potrivit pentru tine. succes

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sunt un om la varsta senectutii. Am invatat la fizica ca numai polii opusi se atrag. Tu esti o persoana dinamica (din cate imi dau seama). Trebuie sa ai alaturi o persoana calma, matura care sa te si inteleaga. Din cate ai povestit, prietenul tau nu este genul. Mai mult prin faptul ca te gelozeste si pentru relationarea cu un individ din etnia roma, dovedeste ca are intelect limitat. Lipsa de interes pentru citit dovedeste si mai mult gradul lui de limitare. Parerea mea este ca nu vei putea trai cu o asemenea persoana! Daca cum ca sunteti doar intr-o relatie face asa, cand te vei casatori nu te va mai lasa sa iesi din casa. LASA-L!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Scapa de el spre libertate, pentru el esti doar o proprietate si astfel de oameni nu se schimba decat in mai rau. Se gasesc pe lume oameni de calitate langa care se poate trai civilizat, rational si cu iubire adevarata nu ca supus. Iti va distruge viata si pe tine ca om de o sa-ti plangi de mila. Cunosc astfel de cupluri care au trait o viata intr-un mod greu de descris. De multe ori se ajunge chiar la batai si un mod de viata in care unul e prizonierul si celalalt temnicerul. Nu as vrea sa-ti povestesc viata care am avut-o eu cu un asemena om. Nimic nu da rezultate, am citit rafturi intregi de psihologie si am aflat doar ca trebuia sa iau alta cale ca sperante nu exista. Mergi la un psiholog, expune-i situatia si iti va spune doar ca a ramane intr-o astfel de relatie este o misiune sinucigasa. Te banuiesc ca deja te simti terorizata, ca uneori nu stii pe unde mergi, ca tie frica si de umbra ta. Te va distruge si nu vei mai fi om.

Răspuns utilizator avertizat
| Lalapisicutzalbe a răspuns:

Draga,daca se comporta asa...da-l naibi de bou sa se duca in gunoi adica dc nu poate sa inteleaga ca nu faci nimic rau decat munca.Deci pe scurt despartate de el.

| mgtow a răspuns:

Relatia ta e terminata cu el si nu iti dai seama

| Rockfary a răspuns:

Posesiv e puțin spus. Nu cumva nu are incredere in tine? Ii este frica sa te piarda, nu cred ca ar putea suporta asta. Dar cu aceasta atitudine nu va face altceva, decat sa te indeparteze pe tine. Nu ii gresesti cu nimic, atata timp cat vorbesti cu acele persoane in limita bunului simt. Tu stii ca nu faci nimic, dar ai certitudinea ca el e la fel de cuminte acolo, unde se afla?

| SARKAN a răspuns:

Fata draga gelozia e boala foarte grea.Omul gelos de obicei incepe cu reprosuri apoi incep certurile iar apoi loviturile.asculta la mine si asculta bine un flacau ca asta nu e bun pentru viata ta.stii ca ai spui ca vai il iubesc si tot asa inainte dar ai sa gasesti altul si ai sa il iubesti si el la randul.si nu te gandi ca va fi devastat daca va despartiti si vai se va sinucide o sa se spanzure cu siretul de la papuc tongue ca el daca ar fi trait ceea ce traiesti tu iti facea vant fara sa se gandeasca la nimic.singurul lucru care va fi pentru important va fi orgoliul lui personal ca in rest sunt sigur ca acolo unde este el te inseala cu alta