| Masa21 a întrebat:

Buna seara, imi dorească un copil și am avut contact sexual neprotejat in ultimile zile de menstruatie. Am șanse să rămână însarcinata și la cat timp așa putea sa fac un test?

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ce ciclu ai? Cate zile tine lunar? regulat/neregulat?! Daca e din acela scurt se poate ca perioada fertila sa-ti inceapa dupa terminarea ciclului, daca il ai mai lung, gen 30+ zile, erai in perioada complet nefertila => sanse extrem de mici sa se formeze un copil]

| QElenaBoghiu a răspuns:

Când este momentul cel mai potrivit pentru un test de sarcină?
Așa cum spuneam, hormonul HCG poate fi depistat în sânge și urină la 10-14 zile de la concepție. Un test de sânge efectuat în a zecea zi de la concepție ar putea să-ți arate un rezultat real, la fel cum un test de urină efectuat în a 14 zi de la concepție îți poate spune adevărul despre starea ta.

Important de menționat este faptul că acest hormon își dublează valoarea cu fiecare zi ce trece, așa că dacă ai răbdare, după 3-4 zile de la data la care ar fi trebuit să-ți vină ciclul, vei primi o confirmare cât se poate de reală. Dar pentru a scăpa de orice îndoială, un test de sânge repetat o dată la 2 zile îți va confirma și cele mai fine bănuieli.