Nu.
https://ourworldindata.org/......ion-female
In 2017 procentul de femei era de 51% in Romania.
Iar pe Wikipedia, in Romania, pentru fiecare 95 de barbati exista 100 de femei. Ce e drept, la nastere, pentru fiecare 106 baieti se nasc 100 de fete.
Ratia e oricum destul de echilibrata, in orice caz.
Principiul lui Fisher :
1. Presupunem ca se nasc mai putine femei decat barbati.
2. Un barbat are acum mai multe sanse sa se inmulteasca decat o femeie.
3. Astfel parintii care au genetic tendinta sa aiba mai multi copii baieti decat fete au in medie mai multi nepoti.
4. Genele care duc la nasterea mai multor barbati se raspandesc mai repede.
5. Acum barbatii sunt mai multi decat femeile, femeile au sansa mai mare sa se reproduca acum. Se repeta acelasi lucru de la pasul 1-5 in continuu pana se ajunge la o ratie egala.
Pai daca sunt 50 de femei si 75 barbati, 25 raman pe dinafara, nu se vor inmulti, ca vor fi doar 50 barbati la cele 50 femei si cu ele vor face familie, deci aia 25 se duc si mor dupa ce vor imbatrani sa zicem. Deci nu au mai mare sansa sa se inmulteasca. Si din 50 de femei si 50 barbati sa zicem ca ies 15 fete si 35 baieti. Inseamna ca 20 barbati raman pe dinafara, si raman 15 cu 15, dupa varianta mea, se reduce populatia cumva.
Ca mereu barbati raman necuplati, adica aia in plus.
Daca e invers, e la fel, femeile necuplate nu vor naste, deci si ele se vor duce in timp.
Adica daca-s mai putini barbati.
50 barbati si 75 femei. 25 femei pe dinafara.
Deci daca ies mai multe femei ca barbati mereu, sau barbati mai multi, se reduce populatia, asa vad eu.
Nu stiu daca se nasc mai multi baieti.
Dar daca se nasc mai multi baieti, pentru o perioada mai lunga de timp, vor fi mai multi baieti.
Daca nu te superi, unde ai observat? In niste statistici?