Vorbesti cu el si incearca sa-l faci sa inteleaga ca asta este alcoolism.
Daca nu munceste tot timpul, de unde face rost de bani sa bea?
De ce nu-si ia ceva de munca permanent?
Nu prea găsește ..alocația. pensia părinților ..etc
Dar de munca de ce nu-si ia?
La 25 de ani sa intretii un parazit, nu-i deloc bine, ca nu ai nici un viitor alaturi de un alcoolic care nu are munca, venituri, nu are nimic.
Probabil ca esti un gunoi al societatii, ca numai asa se expolica raspusnurile atea date in bataie de joc, peste tot.
Buna.Nu poti face nimic daca el singur isi cumpara berea.Si nici n-ar fi de bun simt sa i-o inmultesti tu cu apa sau alte prostii.Tot printr-o discutie deschisa si matura, rationala, trebuie sa rezolvati.Propune-i sa cantareasca avantajele si dezavantajele pe termen lung.
E bun nca bea doar bere, era naspa daca bea tarii.Bine in timp poate sa treaca si la altele, cu siguranta cand o sa mai inainteze in varsta va bea tot ce prinde
Nu poti sa faci, nimic, ai luat ce tia placut.Personal nu prea am vazut oameni care sa bea si sa se poata abtine.Dar or fi si exceptii, insa banui ca nu e cazul sotului tau.
Daca nu lucreaza de unde are bani sa cumpere bere asa multa cum spui?
Inseamna ca ii dai tu bani, daca e asa atunci nu mai intreba
Pai nu ai ce i face fara să nu știe el, pentru că e o dependenta ce se poate trata doar prin dezalcoolizare sau terapie
Rar persoane care sa renunțe la alcool din voința proprie
Cumparati-i bere si sa nu cumva sa uitati sa o bagati la frigider daca vreti sa aveti liniste in casa.
Daca incepeti cu reprosuri si alte tampenii nu faceti decat sa-l faceti sa se simta si mai rau fata de cum se simte acum.
Banii oricum se duc, si daca este sanatos ii face.Dar daca il enervati un dinte costa cat 800 de beri.
Se spune în psihologie că alcoolicii au o relație proastă cu tatăl.
Poate ar fi cazul să săpați (atât dv cât și soțul dv) în istoricul lui și al familiei lui.
Poate chiar mersul la un terapeut. Oricum de obicei, lumea care se luptă cu dependențe (oricare ar fi ea) are nevoie de obicei de un bun terapeut, lângă care va fi nevoie să șadă toată viața. Asta dacă vrea ameliorare.
Și nu uitați! A merge la terapie, nu înseamnă musai sau sigur, abstinența omului în cauză ci poate doar ameliorarea.
Adică asta înseamnă că dacă omul va merge acolo și se va lupta all the life cu problema lui/viciul lui, și are totuși reușite minuscule, înseamnă că dv trebuie să fiți lângă el și să-i "arătați" prin toți porii dv că are progrese. De obicei cam așa funcționează o terapie.
E dacă vreți la fel ca o dietă. Oricât ar exista ideea de ambiție în fața omului care se luptă cu dieta, nu poate să țină o dietă lângă o familie care mănâncă numai grăsimi/zahăr/acidulate și mâncare procesată.
Cam așa e ideea și cu lupta cu un viciu sau chiar cu lupta cu schimbarea omului în cauză și cu terapia omului în cauză, el are nevoie de un mediu suportiv și încurajator, nu criticat la modul
"PFF, DEGEABA FACI TERAPIE, CĂ NU S-A SCHIMBAT NIMIC."
Aia e pur și simplu crimă pentru omul ce are dr luptat cu viciile și demonii lui.
Iar dacă simțiti că din orice cauză nu puteți face asta pentru dânsul, mai bine renunțați.
Eu una susțin o altfel de terapie și teorie.
Chiar dacă psihologia în sine spune că oamenii care suferă și care trec prin greutăți, e mai bine să fie înconjurați de alți oameni, ca să supraviețuiască și treacă mai repede peste traume. Eu una sincer sunt de părere că omul care are deja un viciu, are deja o luptă a lui, încât nu mai e nevoie să mai lupte și cu "propria lui familie".
Îmi puteți da block, dacă vreți sau pur și simplu să mă urâți pentru ce scriu aici. Însă tot așa voi gândi. Un om care are un viciu are deja o suferință huge, oricât l-ar judeca neamurile, chiar familia și societatea, omul acela are o suferință interioară și uneori, singurătatea îi va face mai mult bine decât afilierea într-un mediu care nu-l poate înțelege sau accepta.
Și așa vă eliberați și dv până la urmă de un calvar, de care nu sunteți musai responsabilă dacă dv nu vreți. Oricât ar zice Biblia că căsnicia e o cruce, uneori e mai bine să pleci și să fii singur decât în mediul nepotrivit.
Dar dacă doriți cu orice preț să rămâneți acolo, nu uitați că terapie este cheia, nu pentru o zi, nu pentru un an ci pentru totdeauna și încurajarea oricărui progres. Fără acele mici ovațiuni pentru ceea ce a făcut bine soțul dv, terapia nu va da roade. Deoarece în terapie oricât de adult va fi omul, acolo omul va deveni un copil dezbrăcat, ce va lua cunoștință cu toate laturile, visele și fațetele lui umane, spirituale, dar mai ales dacă se duce și pentru un viciu, el va fi mereu un copil mic ce se va lupta să iasă de sub robia viciului său. Așadar, la orice mic dezgust, dezamăgire sau suferință, ba chiar critică din partea familiei lui, va avea tendința primordială să fugă și mai mult către viciu. Dar prin încurajări regulate, la orice mic progres, subconștientul lui va funcționa către țel.
Însă va trebui ca oricând să fiți pregătită de o regresie. E o luptă grea, lupta cu viciul (o spun din proprie experiență), ca un RollerCoaster așa că tocmai de aceea v-am spus la ce vă înhămați dacă rămâneți acolo. Sau dacă nu sunteți 100% alături de el în procesul terapeutic.
Iar în cazul în care vădit refuză acest ajutor terapeutic, vă spun cu toată sinceritatea că acolo deja aveți un om mort. Și v-aș sfătui să fugiți de acum, mai ales dacă relația este la început. Plecați și gata. Deoarece înseamnă că pentru el, viciul înseamnă totul și nici măcar de dragul dv sau al copiilor, dacă aveți și copii, nu va fi dispus să "încerce" măcar prin terapie să renunțe la viciu.
Și legat de asta chiar am niște exemple cu niște oameni care pur și simplu refuzau gen să meargă la un nutriționist pe motiv că știau că dacă vor merge acolo, vor ști ce-i așteaptă. Adică salate și fructe și good-bye ciocolate și fast-fooduri
)
Recunosc că și eu cam sunt dintre aceștia, dar eu nu renunț neam la terapie și mereu rămân cu speranța că într-o bună zi, voi renunța la drăciile care m-au și cam îmbolnăvit. Dar mereu am încercat. Două zile am lăsat mâncarea ucigătoare pentru cea mai sănătoasă, apoi iar am luat-o de la capăt și tot așa. Tocmai de aceea v-am spus că e important ca familia să fie acolo. Oricât de mici ar fi reușitele viciosului, toate trebuie puse în ramă, altfel, nu va reuși niciodată să se lase de acelea.
O data ce intrii in hora betivanismului greu mai iesi, o sa ramana alcoolizat toata viata, cu tigarile o mai dai cum o mai dai si scapi de ele, dar aici. n-ai ce sa-i mai faci decat sa te impaci cu ideea ca o sa-ti iei curele la fund sau sa dai divort
3-4 sticle de pere pe zi. In fiecare zi.
Nu e mult. Daca sufera de calitate atunci este cam 40-50/zi. Mai bine se apuca de fumat ca-i mai ieftin.
Bea si tu cu el dupa cateva pahare intreaba l de ce bea.Nu te grabi cu intrebarea, vezi unde e problema, pune te in locul lui si spune-i ca ai vrea si tu sa auzi. Daca nu face urat la bautura poate are si el un viciu.
Berea este benefică pentru sănătate
Scade colesterolul. Datorită conținutului ridicat de fibre, berea scade nivelul de colesterol LDL din sânge.
Întărește oasele...
Previne infarctul...
Îmbunătățește memoria...
Benefică pentru piele...
Favorizează eliminarea pietrelor la rinichi...
Este bogată în vitamine...
Tratează insomnia.
Da, dar 500ml de bere pe saptamana, nu pe zi .
Spune ca atatea beri pe zi e limita de absorbtie a organismului nostru pentru un adult normal si sanatos. Daca mai suferi de alte conditii si daca mai consumi in aceeasi zi si alte substante ce ingreuneaza ficatul, chiar si 2 beri pe zi, e destul incat sa atace incet ficatul. Nu toti oamenii suntem sanatosi si fara sa consumam cafele, energizante, sucuri, pastile, etc. Deci pe langa astea, daca mai adaugi si bere in meniul zilnic, te cam duci spre boli, nu spre sanatate.
Trebuie sa tii cont si de celelalte substante si conditii ce are un adult in general. Intr-o lume utopica unde toti oamenii sunt sanatosi si nu consuma alte chestii ce ingreuneaza ficatul drastic, da, atunci poti spune ca poti bea zilnic 4 beri.
Bună ziua! Cred că ar trebui să aveți o discuție serioasă cu soțul dumneavoastră să-i spuneți ce vă deranjează și cred că un hobby l-ar ajuta foarte mult să depășească perioada asta și sprijinul dumneavoastră! Mult succes!
Daca sta bine cu inima, du-te la medicul de familie si cere pastile anti alcool. Si ii pui in mancare. Atata timp cat nu are probleme cu inima nu va pati nimic rau. Ii va fi rau cand bea atat. O pastila in fiecare zi timp de o luna/doua il va convinge ca, coprul nu mai suporta, si se va linisti. Daca vrea sa faca analize, vorbesti cu medicul de familie care ti-a dat pastilele si va stii ce sa spuna in asa fel incat sa nu te dea de gol. Avand in vedere ca e un bine pentru om si majoritatea medicilor stiu ca cel care bea nu e de acord sa ia genul asta de pastile, medicul va fi de acord sa "omita" sa spuna ceva de pastile. Dar repet, trebuie sa nu aiba probleme cardiace.