Sa devii o persoana indiferenta, rece nu te va ajuta cu nimic. Sa îți ascunzi sentimentele și așa mai departe. Și aceste persoane, la interior sunt sensibile. Discuta cu un psihoterapeut, aceste probleme trebuie discutate. Durerea nu se tine in tine.
Sigur te iubește, doar că într-un mod mai ciudat. Trebuie să te gândești că și ea a avut o educație poate greșită, poate nu știe mai mult, poate e bolnavă la cap, poate nu a fost învățată să-și arate sentimentele și ăsta e modul ei de a arăta că-i pasă: te pune să faci mereu lucruri ca să fie împăcată cu ideea că o să ajungi un om independent, care nu pierde vremea. Uneori crezi că ceea ce faci într-un moment e corect pentru că altă variantă nu vezi, nu știi etc. Sunt greșeli care se văd în timp. Mie mi se pare un caz clasic de părinte care nu conștientizează că face rău. I-ai spus vreodată ce te doare?
I-am zis, ea zice ca e bolnava cu nervi etc, dar nu știu în ce fel e ca exagerează degeaba. Se întâmplă o chichita, il loc sa se calmeze și sa trateze treaba calm, se enervează și începe sa bodoganeasca, sa injure si se aprinde și mai tare, și mai tare, fiindcă vulgaritatile de le zice o aprinde și mai rău. Și i-am zis dar nimic. Se baga pe sub pielea mea sa știe tot despre mine și după cand se enervează pe mine se oftica și ma înjura pe tot ce I am zis. Îmi zice ca mai bine înjura și tipa decât sa ne bata sau sa dea în noi dar nici nu trebuie sa exagereze ca ea își face singura. Nu știe sa l educe pe fratimiu, vrea sa stau numai eu de el și ea sa nu facă nimic. Se plânge ca are tare multe de făcut dar nici măcar nu lucrează și se plânge ca trebuie sa facă o mâncare. Ca oricum restul, curat și toate le fac doar eu și ea nada. Iar eu situația asta nu o mai inghit, sunt și ultimul an, fix de învățat nu mai am chef la cata zarva e acasă și nici nu pot sa învăț sau sa ma concentrez cu ceva. Tre sa suport toată gălăgia. Afara nu ai unde sa mergi ca e frig rău perioada asta. Mai e și corona n am vaccin deci nu pot întra nicăieri și dacă pot merge la al meu sa învăț, nu se poate ca trebuie sa stau acasă de fratimiu sa stau de el în timp ce ea nu mișcă nimic.
. Nu mai ai rude? Dacă ar reuși cineva să o convingă să meargă la psihiatru... Probleme sigur are. Până reușești să te muți, încearcă să te gândești că e bolnavă și nu știe ce face, vorbele acelea nu-s spuse de mama ta, e boala ei, nu au cum să ajungă la tine niște vorbe neadevărate etc. Nu poți să-ți faci vaccinul cu o singură doză și să mergi să înveți la o bibliotecă? Trebuie să găsești un spațiu undeva. O cafenea. E mic fratele?
Nu-i destul de clar în cazul acesta.
Pur și simplu ignoră faptul că se comportă urât dacă vrei să fii o persoană indiferentă și rece. Iar când o să termini liceul mai bine te muți.
Uite situatia poate fi exact asa cum ai descriso sau o poti si tu interpreta gresit. Am trait si eu o o situatie foarte asemanatoare tie si intr-o zi mi-am dat seama ca maica-mea, tot ceea ce facea, facea fara sa-si dea seama. Ea chiar nu intelegea cat rau imi facea, chiar nu isi dadea seama de cum se comporta cu mine si cum imi vorbea, treceau ceva ore, sau o zi maxim doua si venea la mine ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ea daca e sa vorbeasca cu cineva despre mine, va spune mereu ca m-a tratat ca pe o printesa si ca a facut intr-un fel sa nu-mi lipseasca nimic. Ea e convinsa ca asa e situatia cand in realitate e opusul. Sa fi mai indiferenta? Imi pare rau sa-ti spun, dar nu poti si nu trebuie. Nu trebuie sa schimbi ceva la tine cauza nimanui. Pana vei avea ocazia de a schimba ceva, invata sa accepti, sa tolerezi, sa nu bagi de seama, sa-ti repeti mereu "situatia nu va fi mereu la fel " Pe mine m-a ajutat mult, te poate ajuta si pe tine. Daca ai nevoie, cere la scoala la vreo profesoara de care esti tu mai legata, daca dispune liceul de vreun psiholog. Toate scolile au psiholog, ori inauntru scolii ori in afara si eu nu pot riferi aceasta informatie alor tai, e gratis si te poate ajuta mult sa vorbesti cu cineva, cu un strain in special. Cat despre faptul ca vrei cat mai repede sa scapi, este posibil da, dar in baza fiecarei tari si legii acesteia, sunt proceduri diferite. Ar trebui sa faci cereri la primarie, sa explici situatia ta motivul pentru care este asa, sa dovedesti ceea ce se intampla in casa, o gramada de procesuri ce crede-ma, e mai convenabil sa astepti
Oricum, invata sa accepti si sa tolerezi cand e unica ta optiune, ca te va ajuta si mai tarziu in viata.
Incearca sa te aperi cumva, daca este posibil. Din pacate trebuie sa ai mai multa rabdare, daca altceva nu poti face.