Sotul sau fostul sot? Sau nici macar atat. Doar amanti.
Femeile se sperie cand aud ca li se iau copiii. Dar barbatii nu se inghesuie sa ingrijeasca un copil. Doar ameninta.
Daca face testul de paternitate, automat va recunoaste copilul. Va fi trecut in certificat. Si, cum spune Ioandelasal, sora poate cere si el va trebui sa plateasca pensie alimentara.
Extem de rar o instanta da tatalui copilul. Si asta daca mama e bolnava psihic, daca mama nu are deloc conditii sa-l creasca iar tatal e bogat si poate angaja bona la copil, chestii din astea.
Sora sa stea linistita. Dar sa aiba grija sa nu mai tot faca copii cu toti barbatii pe care ii intalneste. Atunci, tatal fetitei o poate lua dovedind ca este (nu spun, cuvant urat).
Respectivul vorbeste aiurea, nu asa se poate lua un copil de langa mama.
Pentru aceasta este nevoie ca respectivul sa obtina o hotarare judecatoreasca pentru stabilirea paternitatii si stabilirea domiciliului la domiciliul lui si ma indoiesc ca va obtine mare lucru.
Parerea mea este ca daca ii va fi stabilita paternitatea va obtine doar un drept de vizita.
Pe langa acest drept, daca mama solicita, va fi obligat la plata pensiei de intretinere.
Daca a divortat de el, ce treaba mai are? Inteleg ca in acesti 3 ani de despartire au facut o fetita? Sau am inteles eu gresit?
Asa am inteles si eu. Mai ales ca in certificat nu e trecut tatal. Daca erau casatoriti era trecut automat.
Trebuie sa faca proces ca sa fie trecuta fata si pe numele lui, pana atunci nu are nici un drept.
Cum a spus si Iondelasal nu are ce face. Mai mult in justitie o sa-l intrebe daca a pazit porcii colectivului (asa se zicea pe vremuri) de nu l-a interesat de fetita de la nastere pana acum. Daca nici nu-i pe numele lui cu atat mai mult justitia nu va face nimic si daca dovedeste ca-i al lui va trebui sa plateasca si pensie alimentara (pensie de întreținere minor cu se zice in justitie). Daca n-o plateste va intra si la "zu haus".
Daca sora ta se casatoreste i se maresc sansele de a ramane cu fetita, de la 99% la 100%.
Dupa atata timp, testul de paternitate se face doar cu acordul surorii tale si doar pentru ca sa se convinga cine este tatal. Asa pot sa fac si eu cerere pentru a face testul de paternitate privind copilul vecinei, dar daca ea nu vrea, nu pot. Ca sa-i ia copilul nici pomeneala.