Probabil vrea sa stie unde esti si ce faci cu prietenul tau si pentru ca ii pasa, nu vrea sa ai de suferit.
Păi ai cam înțeles singură situația. Așa se poartă majoritatea mamelor cu fiicele lor, nu știu de ce. Mai ales când apare un mezin mascul.
Nu prea ai ce face, continuă așa până când termini școala și poți fi independentă.
Când îți comentează, las-o să vorbească. Nu îi mai da detalii intime despre tine, încearcă să o ții mai la distanță.
Cam despre asta poate ar fi tot, sa ma răcesc eu și sa o țin la distanta. Cu toate ca e greu sa știi pentru ca stai în casa zi de zi cu cineva și eu când îmi iau distanta, se simte, se vede, este nasol...
Oricum este mama ta, nu oricine. O tii la distanta pentru ca se poarta urat, atat. Nu renunti la ea. Faci distantarea asta pentru binele relatiei voastre, poate isi da seama si schimba putin atitudinea fata de tine.
Te-ai gandit o secundă sa o ignori? Sa te pui sa iti faci lecțiile sau macar sa te prefaci ca le faci si sa o lasi in pace? Iar daca iti spune ceva sa ii zic ca ai si tu treaba ta si nu poti sa le faci pe toate.
Iar legat de control, poti pur si simplu sa omiti sa ii spui. Daca vei fi seacă o data, de două ori probabil va vedea ca ceva nu e bine, iar daca te intreaba sa ii spui ce ne-ai spus noua. Poti chiar sa vorbesti cu tatăl tău calma si calculată ca e prea mult pentru tine tot ce se intampla si ca vrei sa te înțelegi cu ei nu sa ajungi sa iti faci bagajul.
Problema e că ea nu o mai face și tu o faci! Asta o irită și de aceea se manifestă agresiv la adresa ta!
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Mai...aia cu mama. Nu prea stiu ce sa zic. Cunosc stilul. Il urasc din toata inima. Dar no, incearca sa mai bagi sub preș. Cum isi poate da sa seama ce faci tu daca nu ii zici? Intreb ca sa stiu ce anume te obliga sa ii zici atatea.
Fratele tau...ai grija de el in masura in care poti, fa-o cu dragoste, cum poti, dar nu te gandi ca la o corvoada la el. Daca tu esti asa acum, si simti asa, incearca macar sa fii tu un om caruia sa ii pese de el. Sa nu ii lipseasca ce iti lipseste tie...
Nu ma refer neaparat sa ramai fizic langa el. Ci pur si simplu cat mai stai acolo, ai grija de el cu multa dragoste.
Eu iti recomand ca daca mergi la facultate, sa mergi ori in alt oras, ori in alta tara...cum vrei. Vezi de ce ai nevoie, pe langa facultate si sa fie si in locul respectiv.
In rest, ti-au mai zis si altii pe aici.
Cu fratele meu chiar ma implic cum pot. Îmi place sa ii gătesc, sa stau de el și tot, dar câteodată exagerează și tipa tare mult și ma obosește mintal? de asta il pasez alor ai mei atunci când începe sa întreacă limita. Oricum și ai mei au o vina fiindcă atunci când eu vreau sa l învăț sa stea mai calm, dacă ei nu aplica aceeași maniera ca mine, fratimiu tot ca ei face și eu n-am valoare ca să zic asa. Trebuie sa suport și sa fac cât se poate. Pe lângă asta mai trebuie sa ma gandesc și la mine din când în când, scoala și ce mai am eu fiindcă nici astea nu se fac singure. Dar apreciez tare mult răspunsul și timpul acordat!
Termină scoala orice ar fi mai ai puțin rabdă te rog eu frumos după ce ai terminat scoala făți in așa fel Timp să poți săți găsești un loc de muncă strângeți bai frumos pune-i deoparte rabdă după ce i-ai strânsă mută te și ai sa vezi ca nu o sa mai aibe de cine sa se ia pe cine sa înjure și atunci poate va sti și ia ce însemana sa crească un copil bafta ai grija de tine mai ai puțin termina scoala Conteza in strainate sa ai o schoală terminată ai sa vezi câte uși deschide ce locul bune de munca o sa ai cu schoală termina nu te mai stresa nu te mai necaji nici la inima nu mai pune las-o sa facă cât vrea pe șefa sa spună ce vrea ia despre tine nici la basca sa nu te doară fi fata deșteaptă rabdă mai rabdă puțin ai sa vezi ce viața o sa ai ai grija de tine
Mulțumesc tare mult de susținere!
Scoala o termin cu orice preț, nu ma las de ea acum la sfârșit cât mai am câteva luni. Acuma tot ce trebuie sa fac este sa încerc sa lucrez la mine și sa mai pun la fund chestiile. Sa încerc sa fiu mai indiferență căci eu sunt o persoana mai calda ce nu prea știe sa ofere indiferență și tot. E o schimbare majora dar benefica.
Chiar ma bucur cu adevărat pentru tine eu trebuie sa ies ma bag la somn mâine merg la munca dacă ai ceva să-mi spui poți să-mi spui la orice ora eu mâine am sati rapund când ma trăzesc ai grija de tine îmi doresc cu adevărat ca Dumnezeu sate ajute sa rusești tot ce-ți dorești inviața ai grija de tine
La un moment dat si asta curand v a trebui sa faci cam ce face ea acum. Sa ti vezi de viata ta cu curaj si capul inainte. Trebuie sa te salvezi ca ai viitor si viata care de acum incepe. Fratele tau este responsabilitatea ei, nu a ta. Da-ti voie sa respiri la putina independenta si calca frana cu gandurile si vina asupra ta. Elibereaza-te constant de cate o presiune ca nu te vad prea vinovata. Daca vrei mai mult in sprijinul moral sau conversational imi poti trimite un email pe gabriel.november6@gmail.com
Sunt o persoana tare agitata de fel, nu prea știu sa fiu calma sau ca să zic, sa nu ma mai gândesc și am presiune de-obicei și ceea ce mi se mai provoacă este un plus. Oricum încerc sa ma iau zicând ca timpul trece și se rezolva. Oricum toată lumea m-a sfătuit într-un fel și cam toate se leagă spre același subiect. Țin de baza oricum ce am citit de peste tot și sfaturile tuturor. Iti mulțumesc de acest răspuns și timpul depus pentru acesta!