Te duci l aia si ii spui asa:femeie am fost la sanius ca poate mi-a venit mie cheful sa zbor am laut sania si am plecatsi daca iti reproseaza ceva ca ai mintit-o ii zici asa:da tu cand erai de varsta mea nu te-ai dat cu sania.Si o sa treaca totul
Daca nu esti "recidivista" poti foarte usor sa-ti ceri iertare si sa promiti ca nu o sa se mai intample.
Nu stiu de ce nu imi apare in totalitate da in fine.problema este ca tatal meu a trs in mine pentru prima data in viata, mama m-a facut c.u.r.v.a.nu ar fi prima data cand zice asta desi nu sunt.si luna ianuarie nu am avut menstruatie.. voi face maine un test.si nu stiu imi vine sa plec de acasa nu mai suport.
Singurul lucru bun de facut e sa ii spui mamei tale adevarul, sa ii promiti ca nu o vei mai minti si cel mai important lucru, sa te tii de cuvant. Trebuie sa te gandesti ca mama ta nu va mai avea incredere in tine si tot tu vei fi aceea care va avea de pierdut.
Asta este, nu e capatul lumii. Poate daca vei fi pedepsita vei intelege ca e foarte urat sa minti si n-ar trebui s-o mai faci. In plus, e extrem de important sa le spui parintilor exact unde si cu cine pleci. Daca ti se intampla ceva grav, atunci parintii tai nu vor sti unde sa te gaseasca si nu vor putea sa te ajute, ceea ce ar putea sa-ti puna viata in pericol. Sa stii ca fratele sotului meu (care are 30 de ani si locuieste cu noi) nu pleaca niciodata de acasa fara sa spuna: sunt in X loc si ma intorc la ora Y. Tocmai, fiindca orice om normal face asa, spune unde se duce pentru a putea fi gasit la nevoie.
Nu ai procedat bine, dar ai mintit pentru o cauza nevinovata.Mama te va ierta.Cumpara-i un buchet de flori.
Nu vreau sa fiu rea... dar cu siguranta problema mamei nu e faptul ca te`ai dus tu la sanius fara sa ii spui...ci faptul ca nu stie de fapt ce indeletniciri ai tu in perioada in care habar n-are pe unde umbli.
Ce motiv ar avea sa te faca c*rva (dupa cum ai spus)? Care ar fi motivul pentru care ti-ai face griji ca ti-a intarziat menstruatie incat sa te duca gandul la un test de sarcina? E clar nu nu esti fetita care a dat-o cu bata in balta mergand la sanius fara sa ii spuna mamei.
In primul rand trebuie sa fi sincera cu tine, dupa care sa ii spui mamei deschis cum sta treaba.Cu siguranta te va intelege.
Rezolvi mult mai multe daca vorbesti deschis cu ea, decat daca invoci motive puerile cum ar fi mersul la sanius sau minciunelele gen "ma duc la X acasa cand de fapt eu sunt altundeva".
Tu sigur ai mers la sanius? Adica, nu mi se pare un scandal prea mare ca ati mers la sanius impreuna.Pana la urma tot la prietena ta ai fost, cum ai zis, doar ca nu ati stat acasa.
Lasa ca-i trece. Ii explici care a fost situatia si gata.
Pf... aiurea. vreau sa zic ca fara incredere din partea parintilor chiar e insuportabil sa traiesti alaturi de ei...Si mie mi s-au intamplat faze de genu, dar pana la urma s-a rezolvat. Trebuie sa faci si ce zic ei, pana la urma pentru altfel nu ai cum. Gandeste-te putin! Spui ca vrei sa fugi. ok. unde te duci? iti dai seama ce furiosi vor fi pe tine dupa? Nu cauta mici scapari, incearca sa rezolvi problema in totalitate. Vb cu ei si explica-le ca pot avea incredere in tine, ca esti suficient de mare si sa te lase sa le si demonstrezi.
Cere ti scuze si nu mai minti. vezi. minciuna are picioare scurte. meriti pedepsita eu asa ti as face
Deci nu ai de ce sa te ingrijorezi, esti copil si toti copii fac nazdravanii. O sa treaca repede..
Incearca sa ii explici mamei tale... ceea ce s-a intamplat! Cu siguranta te va intelege.si incearca sa nu o mai minti:*
Pupici.
Cel mai bine e sa-i spui mamei tale exact unde te duci.Si atunci cand ea nu va accepta ca sa te duci undeva sau la cineva ea stie de ce iti spune asta.Pentru a evita frica asta a ta fata de mama ta trebuie sa fii mai directa cu ea si sai spui ceea ce vrei ca ea va intelege.PaPa
Daca mama s-a dus la prietena ta sa te controleze inseamna ca aveti un raport mama-fica foarte legat si sincer(pentru.ca a simtit ca i-ai spus o minciuna)deci ar trebui sa vorbesti mai deschis cu ea.
De ce ai mintit-o pe mama ta? Tu ai hotarat cum sa procedezi, deci, prin urmare, esti obligata sa suporti consecintele.
Pupimik are dreptate si sunt perfect de acord cu ea, imi pare rau anutza dar in primul rand trebuie sa fii sincera cu tine