Baga niste vodka.Asigura-te mai intai ca o sa fi in stare sa vorbesti dar nu o sa iti mai pese de emotii.Adica nu exagera.
Eu nu iti spun sa iei nici vodka nici medicamente sau Doamne fer! sa le amesteci. Iti propun sa vorbesti despre emotiile tale cu cei prezenti 100- 150 cati or fi! Imagineaza-ti de exemplu ca ai un balon in preajma gatului care e umflat si nu te lasa sa vorbesti. Il intepi, tensiunea se disipeaza si acum esti un om liber. Ce-ar fi daca ai prelungi discursul tau cu inca un minut sa spui astea - ar fi un exercitiu util pentru a vorbi in public. Mare arta, mare chestie - sa poti sa transmiti ceva de inteles unui auditoriu care e cu ochii pe tine! Eu m-as gandi la asta in locul tau! Bafta!
Vad ca din prima ai dat-o cu numarul aici e problema.
Uite frate sper sa te ajute sfatul meu.
Gandeste-te bine.Care e diferenta ca ti un discurs in fata unui om sau a 100? Ei bine nici una.E doar un numar si daca iti place matematica nu ar trebui sa iti fie frica de numere.
Trebuie sa intelegi ca nu exista o multime de oameni pentru ca pe tine asta te sperie ca sunt multi oameni, uita de multime, sunt mai multi oameni dar care nu au nici o treaba unul cu altul.Cum ti un discurs in fata a 10 persoane e tot aia mai pui un 0 asta te sperie frate un 0?, trebuie sa fi la fel vorbesti la fel de lejer.
Trebuie sa intelegi ca ei nu te cunosc pe tine si nici tu pe ei si pur si simplu nu ai de ce sa iti faci emoti.
Sa nu iei porcari pastile si mai stiu eu ce pentru ca o pastila nu are cum sa te faca sa scapi de o trasatura a caracterului omenesc si anume emotia.
Nu pastile, dar fa exercitii in fata oglinzii, vorbeste, gesticuleaza si vezi care postura te avantajeaza. Trebuie sa ai atitudine, emotiile dispar daca ai siguranta pe tine. Incepi cu un zambet in coltul gurii, in felul acesta te autosugestionezi. Important e sa nu te uiti la oamenii din sala, la fetele lor, cauta sa ai acea privire "pe langa", ca nu se va observa. Si eu am inceput in acest fel, nu m-am incutcat pentru ca-mi "scrisesem" discursul in minte. Vorbeste rar (nu lalait!), calm si cu expresivitate. Limbajul trupului transmite mai mult decat ne dorim, asa ca, ai grija! Tragi aer in piept si... tinem pumnii!