Problema ta se poate rezolva numai discutand cu sotul si gasind o cale comuna care sa va convina la amanodi, sa fixati relatia pe care o aveti nu doar intre voi doi ci si cu parintii lui.
Dupa ce discutati puteti sa-i informati pe parintii lui ca doriti sa fiti lastati in pace, sau cu bun simt si ton respectuos sa le raspingeti propunerile/ sfaturile cand vin de la socri, rugandu-i sa va lase sa decideti doar voi doi, ca-i casnicia voastra.
Probabil vor insista, dar cu respect le multumiti de sfaturi si face-ti in final cum doriti voi.
Daca va vor intreba de ce nu ati facut cum au spus ei: le puteti rapsunde cu acelasi calm si respect, ca voi doi ati cazut de acord ca asa v-ar place sau v-ar conveni mai mult si atunci ati decis asta, ca sa nu va certati in casa.
La sfarsitul zilei, in casnicia voastra nu are voie sa se bage nimeni, fiindca viata si fericirea voastra in cuplu, depinde de intelegerea voastra.
Si astea sunt motive sa te superi asa? Stati acolo la voi, ce treaba aveti cu socrii de aici? In ce sens se baga in viata voastra? Ce va face de aici?
Nu mergeti la ei de 1000 de ori, mergeti mai rar, nu e asa o problema, lasa-i sa rada de altii, ce treaba ai tu? Iti place nu iti place, fa si tu fata acolo si gata, important e barbatul tau.
Spui ca esti in alta tara, deci sinteti departe de ei, de ce mergi la ei, de ce vorbesti cu ei?
Esti in alta tara, eu nici la telefon nu leas raspunde daca cumva suna, ma fac cas ocupat, cas la munca, oricum nu stiu aia ce faceti voi prin tarile calde.
Ori doar ai vrut sa ne spui ca te-ai maritat ori nu stiu, sa zic, gindesti ca o adolescenta, poate mai stii oi avea si tu dealde 15 ani si te-ai si maritat deja
Cind te intilnesti cu ei, adica? Pai te intilnesti daca te intilnesti odata pe an, dar nici atunci.Doar nu te plimbi toata ziua RO si tara unde esti, ma gindesc ca muncitit pe acolo prin tara aia unde zici ca sinteti, iar daca ai un job, nu pleci tu cand ti se scoala.
Eu daca as fi in locul tau, nici nu m-as duce in RO ori de m-as duce m-as duce la parintii mei, barbatutau daca e curios sa mearga la ai lui, de ce sa mergi tu la parinti lui, de care iti place cum ii place cinelui sa stiu si eu sa faca, sa linga sare
Poti sa-i zici lu barbatutau in fata, ba esti un motalau, te joaca parintii tai cum vor, e ok cand mergi in tara sa mearga doar el la ei, tu te duci normal la parinti tai, ce sa cauti tu la parinti lui?
De te suna, le spui ca si tu ai parinti, trebuie sa-i vezi, sa stai cu ei bla bla, asta e.
Vad, spui ca mai mai ai divorta mai stii poate deja ai si pe altcineva.Nu te judec, decat sa stai cu un individ mormoloc mai bine gasesti altul acu cit esti tinara si nelinistita.
Mas oferi eu sa te iau, dar nu stiu cum arati sa fi fost eu in locu tau mama mama, de nu fugeau socrii aia cand ma vedeau, ar fi fugit ei de mine nu tu de ei.
Eu am avut soacra, dar nu dicta nimic, nu cinta nimic in fata copiilor, iar eu cand o vedeam o luam la rost, deja numa cand auzea ca ajung prin zona disparea ea dinainte
Bine o fost s-a dus, adica nu mai e soacra cu mine, am divortat si de fiisa, vorba aia fisa semana cu maicasa, aia avea alte defecte dar na cintat in fata nimanui cum fac socrii tai cu tine.
Il preseaza pe barbatutau cu banii, care bani? Sa nu spui ca va ia si banii are ii munciti ca deja inchid computeru si sterg contul aici de tot sau vin si te bat si pe tine si pe barbatutu, ca amindoi se pare niste mormoloci, va maninca cinii din geanta.
Cum zic, intr-o relatie nu-i nimeni sef, dapai sa mai vina socrii sa comande, trimite-i la plimbare, nu vorbi cu ei, nu le raspunde la telefon, nu le dati bani.Doar nu va tine ei pe voi, sa zici nu aveti incotro si trebuie sa faceti ca ei, ca de nu va lasa pe drumuri.
Dai la jalea, sa stea, sa vorbeasca cu cei de seama lor.Deci vinovat in cazul asta esti tu, mai ales, vad deja te-ai trezit nitel din somn dar inca mormai, nu esti treaza de tot, asa ca ii spui lu mormolocu de barbatutau, ba, ori cu mine ori cu ei, alege, cale de mijloc nu-i.
Ura si la gara cum am zis gasesti altul, nu sta sa fii sluga alora cu banii tai, sluga la argat
Domnule Relian, cu greu am descifrat ce ati vrut sa spuneti aici. Nu am avut de unde sa stiu cum sunt parintii lui, iar cand am aflat era deja prea tarziu. Nu pot renunta la sotul meu doar din cauza alor lui, noi am decis ca vrem sa facem ceva impreuna si mergem pana la capat, eu doar am cerut aici un sfat, daca ma poate ajuta cineva in legatura cu socrii mei, ce as putea face. Nu pot sa mi indepartez sotul de ei pentru ca sunt parintii lui, iar mama tot mama ramane la finalul zilei. Nu o sa mai stam nici noi o vesnicie in strainatate, incercam sa strangem bani sa terminam casuta noastra, unde momentan locuieste bunica lui si ii face acte sotului meu pe casa. Pentru ca am hotarat ca nu vom sta cu parintii lui in aceeasi casa, dar suntem in acelasi sat. Si presimt ca atunci cand ne vom apuca sa terminam casa parintii lui vor incepe sa dicteze la fel cum au facut la nunta, sa facem dupa cum vor ei. Iar eu am cerut sfaturi cum sa i fac sa taca. Ce as putea sa le zic, fara sa i supar. Oricum nu ma suporta, ca se vede, dar macar sa pastram o legatura de dragul sotului.
Vina principala este a soțului, cum adică sa nu aibă cuvânt in fața lor, nu mai are 12 ani sa dicteze mami si tati tot, trebuie sa pună piciorul în prag sa ia atitudine, ori cu ei ori cu tine, rupeți legătura cu ei si gata, e atât de simplu. Ce atâtea telefoane si întâlniri, stați acasă si nu ii mai vizita dacă nu îți place compania lor, si nici la telefon nu mai răspunde. Sa meargă soțul tau la ei singur si gata. Cum adică sa dicteze ei si nunta si tot, asta e vina ta ca i-ai lăsat cum ai putut sa ii lași sa facă nunta după cum au vrut ei, așa ceva chiar e prea de tot. Chemații sa doarmă si cu voi in pat dacă tot sunt așa implicați si jucați dupa cum cântă ei
E rău dacă ai astfel de socri. Ar fi trebuit să refuzi relația de la început, știind că părinții lui sunt băgăcioși. Este decizia ta.
Prima greseala a fost sa taci. O alta a fost sa accepti relatia cu el vazand ca nu are vreun cuvant in fata lor. De cele mai multe ori asta determina relatia pe viitor. Fii deschisa cu sotul tau si spune-i tot ce simti. Daca simti aceste lucruri, rupe legatura, nu trebuie sa te vezi cu ei, sa stai la petrecerile lor sau sa le zambesti, elimina-i complet din viata ta. Iar ce va decizie va lua sotul e treaba lui. Nu are 5 ani sa il influentezi.
De ce să divorțezi de soțul tău doar fiindcă are niște părinți toxici? De ce să vă distrugeți voi relația și familia? Ar fi bine să aibă și el ceva mai multă vână, că bărbat se numește. Dacă e genul "țucă-l mama", așa o s-o duceți o viață întreagă. Să pună piciorul în prag. Rupeți legăturile cu ei, altfel veți avea doar probleme.
Bună seara! Comunicarea deschisă cu soțul tău este foarte importantă aici. Încearcă să îi împărtășești sentimentele tale, sa îi spui ce te doare și ce te macină, încercând să eviți acuzațiile directe. Explică-I calm cum vă afectează relația interferența socrilor și cum ar trebui propuse niște limite. Nu ezita să îi propui să stabiliți limite clare împreună și să le comunicați socrilor concluziile. Fii sinceră cu soțul tău, spune-i ce te apasă deoarece el ar trebui să te înțeleagă. Sper mult să vă puteți înțelege!