Id meu e edy9831, si dupa ce m-am certat cu tata am plectat acum cateva zile la mama (acum m-am intors la tata) nu stiu, ai putea sa ii faci vizite mamei in fiecare zi sau sa mananci la ea in felul asta nu ii va fi extrem de dor
Mai bine ramai cu mama.Chiar daca e mai severa totusi e fiinta care in mod sigur n-ar ezita sa-ti vina in ajutor atunci cand ti-e greu.Pentru ca orice s-ar intampla esti fiica ei, si poate ca nu si-a gasit un partener tocmai pentru ca se gandeste la tine. Si apoi gandeste-te la ceva si anume:cu tatal tau si cu partenera lui(asa cum o numesti tu)te intalnesti numai sporadic.Nu crezi ca tocmai din aceasta cauza va intelegeti bine? Dar vreau sa te mai gandesti la un aspect, si anume daca partenera tatalui tau ar avea de ales intre copilul ei si tine, pe cine ar alege? Sper sa te gandesti si sa alegi ce-i mai bine pentru tine.
Heya.
Eu te sfatuiesc sa ramai cu mama ta.Acum va certati, deoarece mama ta inca nu s-a obisnuit cu divortul.E stresata la maxim, de aceea e nervoasa si se pierde cu firea. Daca ai mai pleca si tu iti dai seama cum s-ar simti?
Ar ramane singura dintr-o data.Ar fi pur si simplu neajutorata, lipsita de orice membru al familiei langa ea. Oricat de rea ar fi, oricum s-ar comporta, mama tot mama ramane.
Tatii sunt altfel, iar daca vei pleca cu el, ar putea sa se complice totul pentru tine.Nu stii cum te-ar accepta partenera tatalui tau, plus ca ea are un copil.
Insa daca ramai alaturi de mama ta, ai putea sa o ajuti sa depaseasca totul.Incearca sa discuti cu ea, incearca sa o linistesti, o sa vezi ca totul o sa se schimbe in bine.Trebuie doar sa ai rabdare, sa fi intelegatoare.
Bafta!
Se spune ca baietii se inteleg mai bine cu mama iar fetele se inteleg mai bine cu tatal. Eu spun...iti spun ca trebuie sa nu mai fii copil.La 12 ani,cand ai mei au pus punct,maicamea era distrusa psihic,era cu nervii la pamant. Sunt o persoana calma dar nu puteam rezista la orice imi spunea si certurile erau mai exacte decat mesele, totusi am ramas langa ea.
"ma cam plictisesc cand stau cu ea"
Chiar crezi ca mamele tuturor de aici sunt ale naibi de distractive?
"si ca eu ma comport mai rece cu ea decat cu tata si daca vreau si chiar imi doresc asta sa ma duc la el"
Spune asta pentru ca iti vrea binele, iar tu un copil ce iti plangi de mila, ca vezi doamne te plictisesti, ca te cearta (saracuta de tine...cum poate sa faca asa ceva?) vrei sa mergi la taicatu(pe care eu nu l-as fi iertat prea usor pentru ca si-a gasit atat de repede o parasuta) pentru ca e mai lejer, are un copil si nu te plictisesti...app, daca te muti, cand cealalta madam o sa isi dea masca jos sunt sigur ca o sa strigi dupa maicata.
Ai avea nevoie de motive mai bune...totusi,faci ce vrei, faci cum crezi, dar unele alegeri in viata costa. Numai bine!
Ramai numai cu mama ta. Cand a spus ca poti sa te muti cu tatal tau, a spus-o asa, din dezamagire/tristete. Iti dai seama ca nu ar vrea sa o lasi si tu.
Trebuie sa ii ramai alaturi, sa lasi de la tine uneori, sa o ajuti pentru ca nu ii e usor deloc. Ea nu are pe nimeni in timp ce tatal tau si-a refacut viata. Crede-ma ca o doare. Ai distruge-o de tot daca ai pleca si tu. Crede-ma ca nu gandeste nimic din ce spune, dar asa sunt ele, nu prea se gandesc inainte sa spune ceva, mai ales la nervi/suparare.
Asa face si mama, uneori ne certam si pe urma ii pare rau. Nu spune asta dar imi dau seama cand o vad ca incearca parca sa-si repare greseala.
Raiul pe pamant nu e nicaieri. Din doua rele tu trebuie sa o alegi acum pe cea mai putin rea. Varianta sa stai cu mama pare mult mai naturala. Cealalta varianta este riscanta. Nu stii peste ce dai. Vei avea de a face cu niste persoane noi: partenera tatalui si copilul. Poate ca in primele zile va fi ok, dar s-ar putea ca mai apoi sa fii cam in plus acolo. Partenera s-ar putea sa nu se mai simta prea confortabil cu tine dupa o vreme. Apoi, aminteste-ti ca nici tatal tau nu este un partener ideal. Mai demult ti s-a parut sever si rau. Acum spui ca se poarta cumva diferit, dar stii ca "lupul isi schimba doar parul, nu si naravul". Mai bine ai incerca sa te gandesti ce s-ar putea face ca sa mai indulcesti relatiile cu mama. Mama, oricum, e mama.
Crede-ma ca nimic in lumea asta nu se compara cu o mama... desi spui ca te intelegi prost cu ea, preferi sa dai bir cu fugiti cum s-ar spune decat sa incerci sa rezolvi ceva? Discuta cu ea si spune-i tot ce simti fi sigura ca nici ei nu ii este usor ca mama sa fie intr-o astfel de situatie.
Ramai cu mama ta pentru ca fara tine ia nu mai are familie, pe cand tatal tau are persoane alaturi. chiar daca te muti cu el relatia e probabil sa se schimbe. va intelegeti bine acum cand va vedeti rar, daca ai sa stai cu el probabil relatia se va raci (iti va impune lucruri, iti va interzice lucruri)
Ai mei au divortat acum 3 ani,am ramas cu tata chiar daca ma intelegeam mai bine cu mama ia gasindusi un partener,ma cert cu tata des si sunt rece cu el, schimba exprimarea asta tampita cum adica tie mila de maicata ca o iubesti?(scuze sunt cam moraconos si nici nu am dormit). Stai cu mama ta (sau fa-ti tu o familie)fii rece, nu pune tot la suflet, inghite in sec, stai macar pana isi gaseste un prieten daca o lasi singura nu rezolvi nimic, daca te certi rau cu ea incuiete in camera nu stiu e alegerea ta.
Stai un pic, esti fata? Si acum m-am certat cu tata si am degand sa ma mut definitiv la maicamea deci mi se intampla cam invers
Gandesti prea superficial draga mea. tatal tau se comporta bine cu tine din pricina faptului ca fiul sau fiica noii lui partenere nu este ce si-ar dori.vede in tine o persoana mai buna decat in celalalt.dar asculta-ma, daca vei merge la el, in scurt timp se va schimba situatia.mama vitrega va tine cu copilul ei, si daca va simti o clipa ca tu ii ameninti fericirea pruncului ei, cearta si ura va aparea.iar tatal tau sunt convins ca va tine cu iubita lui partenera. mai gandeste-te o data
Povestea ta e amotionanta.
Iti spun ca daca te vei duce cu tatal tau, nu uita ca are in grija o alta fetita, iar tatal tau ori te va resoinge ori tev accepta si vitrega se va simti prost, si in acest caz sotia tatalui tau va vedea asta si va face,, scandal'' su tatal tau si poate s-ar desparti si tatal tau s-ar simti prost din cauza asta si ar conta si in relatia ta cu el. Si s-ar putea ca amandoi sa fie singuri.Atunci (daca sa-ar intampla ) incearca sa ii reunesti. Incearca sa le amintesti de voi trei toti impreuna.Va functiona daca faci tot din suflet.Si sa te rogi.
Nu uita!
Sa nu te gandesti ca ei nu te iubesc.
Ei te vor iubi mereu