Lasa ca mai cresti si o sa te obisnuiesti tu cu socializarea, acum nu are nimic daca nu ai prieteni mai importanta e invatatura ca de rest ai timp in viata.
Nu cere omului ce nu are - chiar daca te superi pe moment incearca sa eviti scandalul - daca nu te lasa in pace si-l mananca pielea - aplica tratamentul care i se cuvine ( dar numai in cazuri extreme ) - incearca sa fii calma
Buna lavinikutza!
Incep sa subscriu lui AnotherCat woman la lucrurile cu cerutul scuzelor si "va raportez", dar in acelasi timp inteleg de ce ai facut aceste lucruri sa nu auzi injuraturi sau mult mai mute.
Sa revin la subiect. Nu pot sa iti dau dreptate sau nu pentru ca stiu doar cum ai vazut partea ta dar pot trage cateva concluzii. Ce zici nu reflecta ca esti neaparat o persoane care nu e sociabila ci iti alegi persoanele asa cum vrei. Acest lucru face parte din libertatea omului. E clar ca ceea ce ti-a spus Cosmin face parte dintr-un mod de manipulare asupra dirigintei care este aproape de varsta voastra.
Am trecut prin momente asemanatoare cand am fost in liceu si am incercat sa ma canalizez asupra unor lucruri care nu interactiona cu ai mei colegi.
Daca a facut bine diriginta? Eu zic ca nu. V-as fi avertizat pe fiecare in parte sau scazuta nota la purtare pentru amandoi daca aceste acuze nu ar fi fost si alta data. Nu m-i se pare normal ce a facut matusa ta ca din acest motiv il muta pe Cosmin de la scoala in loc sa vina sa fie cu capul pe umeri si sa vada cei poarta odrasla.
Ce as fi facut in locul tau? cred ca in momentul respectiv l-as fi facut sa sufere din cuvinte. Durerea e mai mare decat atunci decat o palma si apoi ar fi urmat o ignorare totala din partea mea. Dar in acelasi timp eu vorbesc acum de la o varsta putin mai mare decat tine.
Cum sa faci sa te schimbi. Incearca sa iesi putin in oras. Sa cauti persoane care au acelasi interese si cu acelea sa interactionezi deoarece vei termina liceul si vei pleca. Atunci vei vedea cu adevarat cine va fi interesat sa iti fie prieten.
Cauta sa ai oameni de valoare in jurul tau si nu copilarii care se intampla de foarte multe ori...
Carte preferata ar fi "Totul despre lideri, atitudine si echipa" sau "Puterea de a fi tu insuti"
Deci,nu te judeca! Vizioneaza filme despre viata,comunicare,relatii,dicuta cu prietenii,incearca sa vorbesti cu colegele,nu te lasa batuta, infrunta "retragerea"... scrie despre ce simti pe o foaie si apoi arde foaia, va ajuta! bafta!
http://valeriamicleusanu.blogspot.com/
Fii tu insati, invata ce reactii ai in diferite situatii gandeste-te care a fost greseala ta de comunicare.si cum ai putea sa o imbunatatesti.si incet incet vei vedea ca ai prorpiul cerc in care te simti bine.sunt multe cercuri in jurul nostru, in cel de 50 de cm lasa-l pe cel care e la fel de deschis ca si tine si compatibil
Cu riscul de a te supara , dar avand in vedere ca nu ne cunoastem, o sa imi permit sa fiu sincera.
Vad ca esti o fire mai sensibila ce incearca sa devina dura, sa ia atitudine si sa stie sa se apere. This is a good thing, but you do it all wrong!
Aici o sa dau un exemplu din ce ai scris( fiind mai la indemana) "va rog sa ma iertati pentru ca am scris foarte mult ". Nu ai de ce sa iti ceri scuze atunci cand prezinti o problema pe un site unde se doreste rezolvarea acestora. Pe de alta parte "va raportez! Am tupeu ", nu ai de ce sa raportezi parerea cuiva. Fiecare este liber sa isi spuna parerea, fie ca uneori ne convine, fie ca nu.
Presupun ca acelasi lucru il faci si dincolo de monitor. Adica esti prea sensibila cand nu trebuie si dai prea multa importanta atunci cand nu este necesar.
Ce sa faci sa fii mai prietenoasa? Incearca sa participi la discutiile colegilor, iar atunci cand nu stii ce sa zici, un banc, o glumita sau o intamplare haioasa este binevenita. Asculta-le parerea, chiar daca nu esti de acord cu ce se zice, spune-ti punctul de vedere, si lasa pe fiecare sa se exprime fara a deveni defensiva.
Bineinteles, atunci cand o discutie degenereaza este bine sa pui punct printr-o replica neutra, ca spre exemplu "Eu am zis ce am avut de zis, vad ca discutia nu duce nicaieri\sau decurge in alte directii. Hai sa schimbam acest subiect. Ce parere ai despre..."
Pe de alta parte, ai putea sa iei parte la activitati extrascolare pe care sa le faci cu colegii. Asta va va apropia mai mult.
Legat de frictiunile pe care le-ai avut, nu stiu daca te linisteste, dar cred ca mai toti le-am avut intr-un punct al vietii.
Peste 6-7 ani o sa radeti cand o sa va amintiti de asta
Ce as mai vrea sa adaug, este sa iei observatiile ce ti se fac( si pe care tu le urasti atat de mult) ca pe ceva constructiv. Uneori aceste observatii nu se fac din rautate, ci pentru a ne atentiona asupra unor aspecte pe care noi nu le-am observat.
Ti-as recomanda o carte, care zic eu ca s-ar potrivi "Viata furata" de K.J Benes.
Multa bafta!
Trebuie neapărat să citești Secretele Succesului ( http://www.curteaveche.ro/......ita_-3-135 ). Link-ul este să înțelegi despre ce carte vorbesc. Îți va schimba viața.
Cât despre reacția ta și imaturitatea colegilor tăi e istorie. Sunt normale toate reacțiile voastre pline de ambiție și ego. Cu timpul vei înțelege mai adânc lucrurile.
Caută să-ți dezvolți dragostea să fii originală. Caută și însușește-ți principii morale ale caracterului. Cu timpul se va vedea diferența.
Iartă și treci mai departe! Succes!
Se vede că nu prea eşti sociabilă dacă ai scris pe TPU viaţa ta particulară... Încearcă să îţi faci nişte prieteni, reali nu virtuali.
Pai baietii sunt prosti nu mai vorbi cu el deoarece diriginta nu stii ce reacti o sa aiba asa ca mnai bine desi e varu-tu nu-l mai baga in seama ca te stresezi degeaba
ciupy întreabă:
aaaaa_8179 întreabă:
Effy35 întreabă: