| AdelaElena88 a întrebat:

Bună seara TPU! De curând am auzit termenul de " relatie deschisa". Aparent o astfel de relație se bazează pe libertatea fiecăruia dintre parteneri de a avea apropieri de natura fizica și emoțională cu o alta persoana, cu condiția ca partenerul sau sa știe de acest lucru.Credeti ca o astfel de relație ar putea rezista? Credeți ca asa rata divorțurilor ( care este tot creste) s-ar putea diminua în acest fel? Voi ce credeți?

Răspuns Câştigător
| TCosminn a răspuns:

E o tampenie, scurt. Dragostea intre parteneri este intre parteneri si atat. Alti parteneri sunt exclusi. Eu am cunoscut o fata care a incercat asta, si dupa 8 lunia iesit sifonata tare si depresiva. Rata divorturilor creste nu din cauza relatiei dintre parteneri, ci din cauza partenerilor care racesc relatia prin caracterul, comportamentul si intelegerea de sine.

22 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Oamenii, daca nu le merge casnicia, au de ales: raman impreuna de dragul copiilor sau divorteaza.
Cei destepti aleg casnicia deschisa (pentru ambii soti), lasand aparenta de "casnicie fricita (?)" in fata copiilor, rudelor, cunostintelor. Ceilaltii fac divorturi cu scandal, cu urmarile de rigoare.

| Adry05 a răspuns:

PArerea mea o astfel de relatie ar fi ok doar in timpul tineretii, cand te hotorasti sa te casatoresti cu persoana aia, gata.
Da, probabil ar diminua-o dar nu stiu cati oameni ar fi de acord cu o astfel de relatie.

| RAY a răspuns:

Pai majoritatea femeilor si fac asta,ele fac copii cu un barbat frumos tip alfa si apoi se compromit cu un barbat provider beta, macar genu asta de relati sunt sincere adica sti ca iubitica ta te inseala cu alti ce cool suna, auzi iubi ma duc sa te insel ok bine du-te, in ziua de azi numai exista relati sincere numa tarfe, ipocrite, materialiste atat

| AdelaElena88 explică (pentru RAY):

Eu cred ca generalizezi și exagerezi! Ai grija sa nu o dai în frustrare, o sa îți afecteze foarte mult viata acest gen de gândire.

| RAY a răspuns (pentru AdelaElena88):

Daca cred in adevar exagerez cool

| T0T a răspuns:

Dacă ar exista așa ceva numai iubire nu ar fi indiferent dacă ar ști sau nu.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

In majoritatea cazurilor este vorba de familii care pot fi afectate negativ de un divort pe plan economic. social,, politic, la serviciu, in familie ( copiii ), e unul bolnav si nu mai poate, relatiile bazate pe sex, casatoriile din interes ( pentru cetatenie, ca sa dovedeasca ca nu sunt homo ). In general vorbim de oameni lipsiti de anumite principii. Nu au asa mare incidenta ca sa modifice statistica divorturilor. Daca rezista sau nu ce relevanta are, e un mod de viata care sa aduca satisfactii?

| vocea a răspuns:

O relatie deschisa inseamna o relatie de complezenta cu partenerul, adica stam impreuna dar nu ne intereseaza ce facem fiecare cand nu suntem impreuna.
Deci inseamna o viata paralela fata de partener.

| Nilsson a răspuns:

E o tampenie, dupa parerea meu, una din numeroasele aberatii ale modernismului. Daca sa iti inseli partenerul de viata e o solutie pentru salvarea unei casnicii, inseamna ca scopul unei casatorii e doar sexul, ceea ce e total gresit.
O relatie adevarata se bazeaza atat pe latura fizica, cat si cea emotionala.

| ALGator a răspuns:

Depinde, depinde.
Poate fi bună pentru unii aflați în tranziție sau indeciși. Dar e greu de crezut că poate fi ceva la care să tinzi în final.
În același timp e și o forma de poligamie.

| ALGator a răspuns:

În cele mai multe cazuri lumea se bagă în forme de relații despre care cred că știu totul dar care se arată a fi tocmai invers. Relațiile în doi pot fi complicate. În trei pot degenera din "fără obligații" în surprize, conflicte, pierderi materiale, complicații. Dar celui care e decis să încerce nu i pasa de asta.
Scăderea numărului de divorțuri nu poate fi un scop în sine. Un divorț poate fi o trauma multipla.
După părerea mea, aceste probleme ar trebui atacate prin instituirea adevărată a copiilor pentru viață. Nu numai vuvuzelele pe care le învață în școală, inclusiv o ora prețioasă pe săptămână de la 7 la 18 ani in care tocesc realități povestite de acum peste 2000 de ani. În viața practică folosim inteligența acumulată de omenire în proporție de 5-20℅.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii vorbesc la general, sunt destul de gelosi, majoritatea divorturilor pleaca de la bani, alcool, certuri, batai si lista poate continua.
La cat sunt oamenii de perversi este greu cu ei, cum o dai, tot nu este bine, vorbesc acum de relatii de prietenie/iubiti/iubite, de ce ai facut aia, de ce nu mi-ai spus, de ce nu te-ai dus, de ce te-ai intalnit, doar cei de la tara sunt mai simpli, adica zic ce sa faca ala cu aia, sau invers, ca nu are studii, are 4-8 clase, e vai de mama ei si etc. Cand vine vorba de oras, treburile sta altfel, multi dintre ei au studii superioare etc, se duce la x, x este director, x are studii superioare mai mari decat y, si este cu multi mai inteligent decat, si exemplele pot continua.
Nu cred ca va scadea vreodata rata divortului, avand in vedere ce mizerie si batjocura este in lumea asta, vorbim de la cel mai mic pana la cel mai mare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ajungi la relatie deschisa doar cand nu te multumeste in pat partenetul/a. Oamenii de genul inteleg ca intr-o relatie nu conteaza doar dragostea cum vad niste aeriani mai sus sa raspunda. Conteaza mult si sexul. Dar ce faci atunci cand nu te intelegi in acel domeniu dar totusi el/ ea e perfect/a cand vine vorba de restul? Se pare ca multi au gasit raspunsul. Dar e la fel ca relatiile cu "beneficii". Mai devreme ( cel putin asa cred ) sau mai tarziu e posibil ca el sau ea se indragosteste de altcineva. Acum ai de ales, stai intr-o relatie monotona care mai mult de baga in pamant sau stai si cauti si in alta parte ce nu iti poate oferi. E cam ciudat dar asta e.

| AdelaElena88 explică (pentru anonim_4396):

Eu nu înțeleg asta cu nemulțumirea la pat. Daca partenerul e mai stângaci, poate nu are experienta și mai are de învățat. Dacă îți pasa de relație, poți sa vii tu cu idei noi, sa îl coordonezi la început pana învăța, dar consider ca oamenii sunt extrem de egoiști și nu știu sa aibă răbdare.Se așteaptă sa găsească dragostea perfecta și mereu o dau în bara pentru ca oamenii nu sunt perfecți, însă cu răbdare, iubire, atenție și comunicare se poate rezolva totul ușor ( dacă evident persoana aceea este receptiva și nu se încăpățânează- atunci da merita sa cauți în alta parte) în ziua de azi nimeni nu m-ai lupta sa repare ceva; toată lumea se gândește " și mie ce îmi iese din asta ", când de fapt ideea e " Ce ne iese noua din asta? Dacă suntem uniți și ne iubim putem creea lucruri minunate în lumea asta " Dar cum am zis, fiecare se gândește prea mult la el, sau din contra, unii se gândesc la celalalt, iar partenerul absolut deloc. Unde nu exista echilibru, egalitate, respect se duce naibii totul de râpă.

| andreia67 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca e cel mai exact raspuns de pana acum; cam la fel vad si eu conceptul. Sigur ca exista si riscuri dar cand ambii parteneri sunt "sariti de pe fix" ar putea fi o solutie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AdelaElena88):

La inceputul raspunsului tau vorbesti de o lume care nu v-a exista niciodata. Crescand ai sa vezi cata prostie poate exista cand vine vorba de o relatie si sex. Uita-te la majoritatea intrebarilor de pe aici de la D&S ca majoritatea nu vorbesc cu partenerii lor despre ce le place dar aia vor sa ghiceasca in stele ce le place, cum le place s-a.m.d. Ma amuza cel mai tare fetele virgine care vor sa faca sex dar nu cu iubitul lor pentru ca e virgin ca ele. Cum am zis, avem pretentii de la altii sa faca ceea ce noi nu suntem in stare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru andreia67):

Depinde de persoana daca gaseste raspunsul meu bun sau nu. Ma asteptam totusi sa vad mai multe maimute cu " dar nu ca doar dragostea conteaza, sexul nu conteaza deloc ". Ma mir ca am vazut atat de putini thinking

| AdelaElena88 explică (pentru anonim_4396):

Nu am zis ca sexul nu e important intr-o relatie( totusi, societatea in ziua de azi a ajuns in punctul in care absolutizeaza acest aspect foarte mult, iar valorile adevarate precum respectul, comunicarea, rabdarea si toleranta sunt de domeniul trecutului, sau sunt conceptii mult prea ""invechite" )mi se pare o prostie conceptul ca " nu fac sex cu iubitul ca amandoi suntem virgini, el nu are experienta" Am tot auzit si eu, si mi se pare o mare tampenie. Intre sex si dragoste trebuie sa fie un echilibru si da, ai dreptate, lumea chiar are probleme de comunicare. Daca nu stii sa ceri, sa nu te astepti sa si primesti, stii vorba aceea.

| CatalinVictor1985 a răspuns:

O relatie deschisa nu inseamna neaparat sa ai o alta relatie cu alt baiat si partenerul tau sa stie. omg omg la ce te gandesti. Relatiile astea ar putea rezista doar daca ambii sunteti de acord pentru sexul si cu alte persoane dar nu in grup ci separat. Daca nu sunteti de acord si se inseala atunci acele relatii nu prea mai rezista in majoritatea cazurilor

| Tig22 a răspuns:

Cred ca tu te referi la fwb aici, adica la 'friends with benefits', unde stai intr o 'relatie' doar de dragul sex-ului.

| AdelaElena88 explică (pentru Tig22):

Nu, nu ma refer la asta.Ma refer la doua persoane care chipurile se iubesc dar mai vor sa experimenteze cu alte persoane.( ambii practica acest lucru și știu unul de altul )

| theAwesomeMe a răspuns:

E ca un fel de înșelare cu permisiune, atunci pentru ce s-au mai căsătorit?!
Există mai multe situații și în general femeia ar fi cea care câștigă pe termen lung în astfel de relații:
- poate femeia să sufere din cauza sentimentelor de iubire sau poate fi geloasă
-bărbatul la fel să o iubească sau să fie gelos
--când amândoi ajung să sufere
-când nu suferă niciunul și asta nu mai e deloc iubire e doar sex
Rata divorțului normal că crește când e posibil să găsești pe cineva mai frumos/frumoasă și care satisface toate așteptările