| JaneDoe55 a întrebat:

Buna seara TPU! In primul rand vreau sa va spun ca a va cere ajutorul este o solutie disperata, nu imi doream initial sa fac asta, dar nu mai pot rezista, am nevoie de ajutor pentru ca singura nu ma descurc. Va rog nu radeti de mine. Deci, sunt adolescenta, eleva de gimnaziu. Am un prieten la clasa a 8a, cu un an mai mare decat mine. Ne intelegem bine, imi scrie primul si aproape zilnic, la scoala vine la mine cand are timp, ne aruncam priviri pe holuri si alte lucruri de genul. Ne-am si imbratisat de 2 ori semestrul trecut, asta insemnand prin decembrie, cam asa. Ma rog, idee e in felul urmator. Imi cam place de el. Nu sunt indragostita, nu cred in astfel de lucruri la varste d-astea, dar simt ceva, si cred ca simte si el. As vrea sa ii spun, dar nu vreau sa imi asum faptul ca as putea pierde ca prieten. Cum as putea sa aflu daca ma place si el, sau cum as putea sa il fac sa ma placa la rândul lui? Am nevoie de un raspuns rapid, intrucat mai are cateva zile de stat pein scoala, apoi nu mai vine. Rog seriozitate

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La anisorii vostrii, relatiile nu pot fii decat de amicitie/prietenie!
Da-i pace ca se comporta normal pentru un amic de scoala, mai ales ca baietii se dezvolta un pic mai incet decat fetele iar mental, el este cu 2-3 ani mai in urma ca tine.

| JaneDoe55 explică (pentru Violleta2022):

Da, observ, dar dintr-un motiv sau altul ma afecteaza lucrul asta, si nu stiu ce sa fac

| Mosotti a răspuns:

Pai raspuns rapid:
1 - il intrebi cu curaj daca ii place de tine, si nu ai nimic de pierdut, daca vrea bine, daca nu, aia e.
2 - Il inviti la o plimbare ceva si vezi cum reactioneaza, te mai apropii asa putin de el, din alea, sa-i dai semn ca-l placi sa vezi cum se comporta, ca daca te place, va da curs la ce faci.

Alta solutie nu e.
Dar daca va aruncati reciproc priviri, inseamna ca te place si el, nu?

Asa ca da-i drumu, ca daca te place, pierzi ocazia, daca incerci ai sanse 50 %, daca nu, ai sanse 0 %.
Iar 50 e mai mare ca zero stiu eu.

| JaneDoe55 explică (pentru Mosotti):

El este foarte foarte tocilar, nu iese pe afara si este foarte rezervat in a-si exprima sentimentele uneori. E o persoana dificila

| Mosotti a răspuns (pentru JaneDoe55):

Si daca e tocilar ce? Daca te place va accepta, tocmai ca e rezervat si nu-si exprima sentimentele, incerci, ce ai de pierdut?
Merge bine, nu, aia e.
Dar daca nu incerci si iesea? Iei tu initiativa si incerci.

Nu isi exprima sentimentele ca poate are o teama sociala ca poate va fi respins de lume, ca poate nu vor fi multumiti de el si rad, sau altele.

| JaneDoe55 explică (pentru Mosotti):

Da, ai dreptate. Am aceeași problema ca si el, de asta sunt asa cum sunt si nu am incredere in ceea ce ar trebui sa fac

| Mosotti a răspuns (pentru JaneDoe55):

Pai incerca, sa ai incredere, vrei sa pierzi sansa?!
Fi tu cu o secunda mai okey ca el si rupe limitarea asta psihica.
Si daca nu iese ce? Nu ai ce pierde.
Deci depinde de tine, altceva nu ai ce face, alegi.

| raduradu90 a răspuns:

Păi îi poți da un mesaj și să bați niste apropouri că ție îți cam place de el.Dar dacă pleacă din școală nu prea mai văd rostul. Unde pleacă mai exact?

| JaneDoe55 explică (pentru raduradu90):

La liceu, termina a 8 a