| MariaIuliana28 a întrebat:

Bună seara TPU, ma confrunt cu o problema care cred ca majoritatea fetelor de vârsta mea se confrunta, mi-am făcut relație de 3 luni și ne intelegem foaaarte bine, noi doi ieșim în fiecare zi afara și totul e bine, dar problema mea este ca m-am săturat sa ma ascund de părinții mei. Simt ca cedez pentru uneori vreau sa ies cu el și nu ma lasă părinții ca(sunt putin stricti) și vreau câteva sfaturi fără comentarii răutăcioase, va rog cum sa-i spun mamei despre relația mea pentru ca nu-mi doresc sa ma certe și sa ma înțeleagă, o seara buna!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce sa te ascunzi?
Asta este o atitudine gresita si incorecta fata de parintii ati, care ar trebuiis a stie adevarul, cat mai repede.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Direct. Pune-o mai întâi să îți povestească cum a fost ea prima dată îndrăgostită.

| dullcat a răspuns:

Buna.Observ ca in aprilie avei 16 ani si prin acum la inceput de octombrie spuneai ca ai 18 ani. Sper ca nu faci asa si cu mama ta? La liceu e normal sa iti faci relatii, corpul se dezvolta si atractia fata de sexul opus este foarte puternica.Parintii tai ar trebui sa stie deja lucrurile astea si sa te inteleaga.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună seara, poți să le spui părinților că ești într-o relație și vezi apoi cum vor reacționa. Este posibil ca ei să te certe sau nu. Nu ai de unde să știi cum vor reacționa înainte de a încerca.
Probabil părinții tăi sunt stricți pentru că nu au încredere în tine că ai făcut alegerea potrivită sau poate pentru că ei au o anumită părere negativă despre băiatul cu care te întâlnești. Important este să comunici cu părinții tăi, să îi întrebi de ce nu sunt de acord cu relația respectivă și le poți explica și tu frumos că îți place de băiatul respectiv și ai vrea să fi într-o relație cu el, pentru că din mesajul tău, îmi dau seama că asta ți-ai dori.

Ați putea și să stabiliți toți o întâlnire, tu și băiatul respectiv împreună cu părinții tăi pentru a discuta care sunt problemele pentru care părinții tăi nu sunt de acord cu relația voastră. Puteți, tot atunci să discutați cu părinții tăi care sunt planurile de viitor cu relația voastră și vezi ce sfaturi și recomandări îți pot da părinții tăi. În acest caz, poate părinții tăi s-ar putea să își schimbe părerea despre voi sau s-ar putea să accepte relația.

Oricum, este normal ca la vârsta ta să îți placă de cineva și să dorești să fi cu acea persoană, însă nu trebuie să uiți că părinții te iubesc și îți vor doar binele, doar că s-ar putea câteodată să nu știe nici ei cum să reacționeze și atunci devin stricți cu tine. Este mai bine să fi sinceră cu ei, pentru a le câștiga încrederea și în final, poate chiar vor accepta relația voastră. Probabil ei sunt stricți pentru că le este frică că îi minți. Doar așa poți să le elimini frica, spunându-le frumos că îți place de băiatul respectiv și încercând să îi convingi că asta este ceea ce îți dorești.

| DorinaK a răspuns:

Mergi la ea si spune-i ca vrei sa te casatoresti pentru ca nu-ti dau liniste hormonii. Iti iei bagajul si te muti la el sau cu el in chirie. E simplu.